//

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1)Zephlex

Zephlex, 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 15 milyon dolar oldu. Yatırım Esi Venture tarafından geldi. Alınan bu yatırım yurtdışı ve kripto piyasaları gibi alanlarda da büyümeyi ve global piyasalara açılmak için kullanılacak.

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Zephlex Nedir?

Zephlex, finansal piyasalara yeni bir vizyon getirmeyi hedefleyen bir girişim. Girişim Sentiment Algo markası altında Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarına ve portföy yönetim şirketlerine çözüm odaklı hizmetler sunuyor. Sadece bu tarz kurumsal şirketler yanından hem web hem de mobil uygulama sayesinde bireysel müşterilere de hizmet sağlıyor. girişim davranışsal analiz üzerine kurulu bir yapay zeka sistemi geliştirmiş durumda. Merkezi Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta bulunuyor. Ayrıca şirket TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından sağlanan önemli AR-GE teşvikleri ve projeleriyle de anılıyor. Girişim 2019 yılının sonunda R. Tümay Şahin ve Güray Nur tarafından kuruldu.

 

2)Pine Games

  Pine Games, 2,25 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım ile birlikte şirket değerlemesi 10 milyon dolar oldu. Yatırım 500 emerging Europe ve Laton Ventures’in ortak liderliğinde gerçekleşti. yatırıma ayrıca Loop Games’in kurucusu Mert Gür de katıldı. Alınan bu yatırım ile birlikte şirket kurulumu gerçekleştirildi ve yenilikçi puzzle oyunlar geliştirmek için kullanılacak.

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Pine Games Nedir?

Pine Games, yerli bir mobil oyun geliştiricisi. Girişim İstanbul merkezli. Girişim Yankı Yağız Akpek, Burak Sarp ve Yasin Yıldırım tarafından kuruldu. Girişim başlangıç olarak bir dizi özgün tarz ve mekanikte mobil bulmaca oyunları yapacak. Sonraki aşamada ise  oyunlarına tanınmış IP’leri entegre edecek.

 

3)Trendbox

Trendbox, 20 milyon TL tohum yatırımı aldı. Bu yatırım Finberg’in de içlerinde yer aldığı önemli yatırımcılardan geldi. Alınan bu yatırım ilk 3 sene içerisinde 5 farklı ülkeye açılmak için kullanmanın yanı sıra yapay zeka temelli ürün ve proje de geliştirecek.

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Trendbox Nedir?

Trendbox, parekende sektörünün alışveriş verisini gerçek zamanlı analiz eden bir girişim. girişim 2017 yılında kuruldu. Temelde ise hızlı tüketim satış verilerini toplayan ve analiz eden bir şirket. Şirket aktif olarka Türkiye genelinde toplamda 4 binin üzerinde geleneksel satış noktasının verilerini topluyor ve analiz ediyor. Bu verileri perakende markaları, araştırma şirketleri ve reklam ajanslarına gerçek zamanlı veri sağlıyor ve akıllı satış raporları oluşturuyor.

 

4)Wide Games Studio

Wide Games Studio, 1,2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım aldı. Alınan yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Alınan bu yatırım Kültepe Yatırım liderliğinde melek yatırımcılardan Fatih Şahin ve Vedat Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Alınan bu yatırım sanal gerçeklik oyun alanında daha da büyümeyi ve geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. 

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Wide Games Studio

Wide Games Studio, bir oyun studüyosu. Wide Games Studio, 2019 yılında Kayseri’de kuruldu. Wide Games Studio, sanal gerçeklik oyunları üzerine çalışıyor. Wide Games Studio bu alanda ihtiyaç duyduğu sanal gerçeklik gözlüğü için İstanbul’a giderek proje bazlı işler yaptı. Elde ettikleri bu kazancı oyun geliştirmek için kullandılar. Ayrıca ekip pandemi döneminde 12 kişi aynı evde kalarak oyun geliştirmeye başladı. Bu süreçte ekip birçok farklı proje yaptı. Project:Pseudowar projesi ortaya çıktı. Ayrıca ekip, finansal kaynak sağlamak için VR School ve VR Meeting gibi uygulamalar geliştirdi. Bunların ardından  girişim Flare Frenzy adlı oyunlarını geliştirerek ilk VR oyun satışlarını yaptı. Wide Games Studio ayrıca Abdullah Gül Üniversitesi ön Kuluçka programının ilk mezunu. Wide Games Studio’nun önündeki hedefi ise HEX’O’CURA adlı oyunun lansmanını gerçekleştirmek.

 

5)Eatron Technologies

Eatron Technologies, yatırım aldı. Alınan yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım turuna  LG Technology Ventures liderliğinde 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Kalkınma Katılım GSYF ile Türkiye Kalkınma Fonu da katıldı. Alınan bu yatırımın nereye kullanacağı ise belirtilmedi.

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Eatron Technologies Nedir?

Eatron Technologies, seri üretim araçlar için güvenli yapay zeka tabanlı yazımlar geliştiriyor. Eatron Technologies , 2018 yılında Dr. Umut Genç, Can Kurtuluş ve Amedeo Bianchimano tarafından kuruldu. girişim tüm araç ve pil üreticileri için akıllı yazımlar üreterek pillerin potansiyelinin en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyor. Eatron Technologies, mobilite ve birçok alanda daha iyi, daha güvenli, daha dayanıklı ve daha yeşil piller için yapay zeka destekli edge cihazlardan buluta bağlı yazılım platformu üzerine çalışıyor.

 

6)Anchor

  Anchor, yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Türkiye Kalkınma Fonu ve  INVEST101 fonu kapsamında yapıldı. Alınan bu yatırım hedef pazarlarda müşteri kazanımını hızlandırmak için kullanılacak. 

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Anchor Nedir?

Anchor, bir siber güvenlik platfromu. Merkezi Ohio’da bulanan bu şirket Emre Köksal ile Harihara Varma Indukuri tarafından kuruldu. Anchor şeffaf bir bir şifreleme, sürekli çok faktörlü erişim kontrolleri ve dijital vasiyet zinciri kombinasyonu ile korumayı veri üzerinde yapabilen bir SaaS platformu ortaya koymuş durumda. Patentli güvenlik algoritmaları sayesinde veri sahibinin veri lokasyonundan bağımsız olarak istediği zamanda yönetebilmesini sağlıyor.

 

7)Arabunu

  Arabunu, 350 bin dolar yatırım aldı. Yatırım  Maxis Yenilikçi GSYF 250 bin dolar ile Serkan Koç ise 100 bin dolar ile gerçekleşti. Alınan yatırımın ne için kullanılacağı ise belirtilmedi. 

13-20 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Arabunu Nedir?

Arabunu, On milyonlarca ürünü 2 dakikada inceleyerek fiyat analizi yapan ve karşılaştırma sonuçlarını listeleyen bir platform. 2023 yılı Eylül ayı itibariyle kullanıcıyla buluşan arabunu.com yapay zeka destekli altyapısı sayesinde  elektronik başta olmak üzere anne-bebek oyuncak, ev yaşam, ofis kırtasiye… gibi birçok alanda fiyatları kolayca karşılaştırarak kullanıcıya en uygun fiyatı veriyor. Arabunu’nun bu hizmetini 2026 yılında Almanya ve İngiltere’ye taşımayı hedefliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.