01-08 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Bren

Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş., Alesta Teknoloji Yatırım A.Ş’nin liderliğinde 12 milyon dolar değerleme ile köprü yatırım turunu tamamladı. Bren Avrupa ve Amerika pazarında büyüme hedefi olan enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlayan ileri teknolojiler geliştiren bir girişim. Bren’in CEO’su Çınar Laloğlu aldıkları bu yatırımı pazardaki talebe ihtiyaç verecek ekip ve üretim kapasitesini artırmak için kullanacaklarını açıkladı.

01-08 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Portuma

Türkiye’nin ilk oyna, izle ve kazan entegrasyonuna sahip oyun içi reklamcılık platformu Portuma Game Factory’den yatırım aldı. Yatırımın finansal bilgileri paylaşılmadı. Game Factory ayrıca Google ile ilk küresel ortaklık kurarak oyun endüstrisinde Türkiye’de Google for Startups’ın ilk ve tek iş ortağı oldu. Game Factory 80 stüdyosu, 200 oyunun yanında yatırım yaptığı 14 ekibi bulunuyor.

01-08 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Thread In Motion

Thread In Motion, Esor Investments ve TTGV1 Fund’dan 500 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yatırımın finansal değerleri açıklanarak 1 milyon 750 bin dolar olduğu belirtildi. Aynı zamanda şirket 2023 yılında 750 bin dolar daha yatırım alacaklarını Esor Investments tarafından vaat edildi. 2017 yılında Kadir Demircioğlu ve Rahim Önder tarafından kurulan Thread In Motion, geliştirdiği giyilebilir teknoloji ürünleriyle otomotiv, perakende, lojistik, e-ticaret gibi sektörlere özel operasyonel verimliliği artıran çözümler sununan bir girişim oalrak karşımıza çıkıyor. hread In Motion’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu; 6 farklı sektörde 25 küresel ortaklarıyla global alanda 220’den fazla şirket için tasarlanmış giyilebilir teknolojiler geliştirdiklerini açıkladı. Fransa Almanya başta olmak üzere sekiz ülkeye ihracat yapan şirket aldığı yatırımı yerel pazarlardaki elini güçlendirip global manada markasının ismini duyurmak istiyor.

01-08 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Rentiva

Rentiva, Mustafa Atilla ve Orhan Çetin’in liderliğinde gerçekleşen köprü yatırım turunda 170 bin dolar yatırım aldı. Rentiva aracını kiralamak isteyenler ile araç kiralamak isteyenleri bir araya getiren bir platform. İlk olarak 2017 yılının Kasım ayında arabali.com adıyla kullanıma sunulsa da girişim 20200 yılının Şubat ayında yeni marka ismi ve tasarıma gitmişti. Günlük ve aylık kiralama seçenekleri sunan Rentiva, hem bireylere hem de şirketlere sadece kullandıkları kadarını ödeyecekleri, aynı zamanda diledikleri zaman kiralamadan vazgeçip aracı iade edebilecekleri ve cayma bedeli ödemeyecekleri bir model de sunuyor. 150 binden fazla kayıtlı kullanıcı ve 20 binden fazla aracıyla sadece İstanbul’da hizmet veren şirket aldığı yatırımı İzmir, Antalya ve Muğla gibi turistik yerlerde hizmet vermeye harcayacak.

01-08 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Flank Esports

FUT Ventures E-spor dünyasından Flank Esports’u satın aldı. Satın almanın finansal değerleri ise açıklanmadı. Flank Esports, e-spor dünyasının haber ver içeriklerinin paylaşıldığı bir alan oalrak karşımıza çıkıyordu. lank bu satın alım ile birlikte FUT Ventures bünyesinde yayın hayatını sürdürecek ve takipçilerine en güncel e-spor haberlerini aktarmaya devam edecek. FUT Esports, FUT Talent, FUT Academy ve FUTHOUSE projelerinin ardından FUT Ventures ile eğlence, oyun, medya ve prodüksiyon dünyasında yatırımlar ve stratejik ortaklıklar yapmayı planlıyor. FUT zaten 2014 yılından beri birçok anlamda esporla ilgileniyordu. Bu alanda VALORANT partnerliği, VRL Şampiyonluğu, FIFA Türkiye Şampiyonluğu ve Dünya Üçüncülüğü, PUBG Mobile Avrupa Şampiyonluğu ve PUBG Mobile West Dünya Şampiyonluğu mevcut.

01-08 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.