//

Zunder, 100 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Zunder

Zunder, Güney Avrupa’da elektrikli araç şarj cihazlarının yaygınlaşmasını hızlandırmak için 100 milyon euro yatırım aldı.

Zunder

Girişim artık planlarını güçlendirebilecek ve mevcut arz/talep açığını kapatabilecek. Çok daha sürdürülebilir bir ulaşım şekli olarak görülen ve emisyonları önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olan elektrikli araçlar, Avrupa’nın net sıfıra giden yolda ilerlemesine yardımcı oluyor.

Kıtanın dört bir yanındaki vatandaşlar elektrikli araç satın alıyor, üreticiler daha şık seçenekler geliştiriyor ve şehirler elektrikli araçlara geçiş için teşvik ve avantajlar sunuyor.

Bununla birlikte, tüm elektrikli araç sahiplerinin şikayet ettiği ortak bir sorun var: şarj noktalarının eksikliği. Bir elektrikli araca sahip olmak teoride harika olsa da şarj altyapısı eksikliği nedeniyle pratikte biraz kullanışsız hale gelebiliyor. Aslında, birçok sürücü şarj edememe korkusu nedeniyle uzun yolculuklarda hala geleneksel fosil yakıtlı ulaşım araçlarını kullanmaya devam ediyor.

Bu durumu değiştirmeyi hedefleyen İspanyol girişim Zunder, Güney Avrupa’da ultra hızlı elektrikli araç şarj istasyonlarını yaygınlaştırmak için 100 milyon euroluk bir yatırıma imza attı.

Yatırım detayları

Zunder

100 milyon euroluk yatırım, Natixis Investment Managers’ın bir iştiraki olan Fransız sürdürülebilir yatırım yöneticisi Mirova tarafından gerçekleştirildi.

Mirova, 100 milyon euroluk bu ilk sermaye yatırımıyla şirketteki azınlık hissesini güvence altına alıyor. Zunder ayrıca, sürdürülebilir enerji altyapısı konusunda uzmanlaşmış İsviçre merkezli bir yatırımcı ve varlık yöneticisi olan White Summit Capital tarafından da destekleniyor ve White Summit Capital şirketin çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek.

Mirova Yatırım Direktörü Witold Marais: “Mobilite ve ulaşımın karbonsuzlaştırılması net sıfır yolu için kritik önem taşıyor ve bu nedenle yatırım stratejimizin temelini oluşturuyor. Elektrikli araç şarj altyapısı alanında 2019’dan bu yana yer alan Zunder’in konumlandırmasına, üstün kaliteli hizmetine ve Güney Avrupa’da lider bir hızlı şarj ağı operatörü olma hedefine değer veriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.