/

Zum, 140 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Zum

Okula gitme sürecini yapay zeka ile hızlandıran Zum, GIC liderliğindeki 140 milyon dolarlık yatırım turuyla 1,3 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Yapay zeka ve kullanım alanları söz konusu olduğunda, çocuğunuzu okula daha hızlı göndermek muhtemelen aklınıza gelen ilk şey değildir. Ancak California merkezli okul otobüsü girişimi Zum‘un bunu düşünmek için 1,3 milyar nedeni var. Şirket, GIC liderliğindeki 140 milyon dolarlık E Serisi finansman turuyla 1,3 milyar dolarlık bir değerleme elde etti. Bu yeni tur, şirketin Ekim 2021’de 930 milyon dolar değerleme ile tamamlanan en son 130 milyon dolarlık D Serisi finansman turuna kıyasla önemli bir değer artışını ifade ediyor.

Zum

2021 yılı, özel piyasalardaki risk sermayesi fonlarının tarihi zirvelere ulaştığı farklı bir dönemdi. O zamandan bu yana, birçok şirket değerlemelerinde önemli düşüşler yaşadı. Ancak Zum’un %40’lık değer artışı bu dönemde kayda değer bir başarı olarak göze çarpıyor.

Zum, okul bölgelerinin otobüs filolarını yönetme maliyetini azaltmalarına ve verimliliği artırmalarına yardımcı olmak için platformunu kullanan bir ulaşım şirketidir. Platform, okul bölgelerinin rotaları optimize etmesine ve ebeveynlere gerçek zamanlı güncellemeler sağlamasına olanak tanıyor. Ayrıca şirketin filosunda elektrikli otobüsler de bulunuyor. Zum, otobüslerin ne zaman boşalacağını ve şebekeye ne zaman enerji gönderileceğini analiz edebiliyor.

Zum

Zum’un platformu şu anda San Francisco, Los Angeles, Oakland, Seattle, Chicago ve Nashville gibi şehirlerdeki okullar tarafından kullanılıyor. Zum, ABD genelinde 4.000’den fazla okula hizmet veriyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Ritu Narayan, “Zum, sürdürülebilirlik çabalarını ilerletmek için yenilikçi teknolojilerin kullanıldığı bir geleceğe doğru ilerleyerek öğrenci taşımacılığında devrim yaratma misyonunu üstleniyor” dedi. 2015 yılında kurulan Zum, bugüne kadar 350 milyon doların üzerinde yatırım topladı.

Pazarlama Dünyasının Yenilikçi Platformu Geeklyzer Yatırım Aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.