/

21.YY YETKİNLİKLERİ EĞİTİM PROGRAMI YETGEN BAŞVURULARI BAŞLADI

Öğrencilik hayatımızda sürekli olarak aklımızdan;

  • Derslerde öğrendiklerim, girdiğim zorlu sınavlar ne işe yarayacak?
  • Okul bittikten sonra iş bulabilecek miyim?
  • Nasıl bir kariyer planı yapmalıyım?
  • Kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım?

soruları geçmiştir. Bizce şanslı bir dönemde öğrenciyiz çünkü bu sorulara ve geleceğimizle ilgili aklımızdan geçen pek çok soruya cevap bulabileceğimiz eğitim ve farkındalık programı olan 21.yy Yetkinleri Eğitim Programı, YetGen başvuruları başladı.

       https://twitter.com/yetkingencler?lang=el

 

YetGen nedir?

Prof. Dr. Erhan Erkut’un liderliğinde MZV ve MEF Üniversitesi’nin destekleriyle 2015 yılında başlayan katılımcılara, 21. Yüzyıl yetkinliklerini ve farkındalıklarını kazandırarak dünyadaki sorunlara çözüm bulabilmeyi ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamayı hedefleyen  eğitim programıdır.

Eğitim programının içerisinde Sunum Teknikleri, Excel, Kariyer Planlama, CV Hazırlama, 21. Yüzyıl Okuryazarlığı (Dijital Okuryazarlık, Finansal Okuryazarlık, Bilgi Okuryazarlığı), Girişimcilik, Sosyal İnovasyon ve Sürdürülebilirlik olan dersler verilmektedir.

Eğitim programı, klasik eğitim anlayışındaki kalıplaşmış müfredatın aksine sürekli olarak çağın gerekliliklerine ve güncel gelişmelere göre kendisini yenileyerek daha da gelişen bir müfredat yapısına sahip.

Türkiye’de bir ilk olan YetGen kapsamında sınıf eğitimleri, bitirme projesi, yaz dönemi stajı, staj sonrası deneyimi gibi uygulamalar sunuluyor.

Neden YetGen’li olmalısınız?

  • YetGen’e katıldığınızda sadece bir eğitim programına değil YetGen kültürüne katılmış olacaksınız. YetGen’de değer ve hedef birlikteliği etrafında toplanmış, yapıcı bir dil kullanan, sadece kendini gelişimine değil birlikte gelişmeye önem veren dünya vatandaşı olmayı hedefleyen insanlarla bir araya geleceksiniz.
  • Kendisini, gençlerin nitelikli eğitim almasına ve gençleri geleceğe hazırlamaya adamış; inovasyon, yetkinlikler, eğitim ve girişimcilik deyince ilk akla gelen isimlerden olan  Erhan Hocamızdan ders alma şansı yakalayacaksınız.
  • Geçmiş dönemlerde YetGen, eğitim programını başarıyla tamamlamış, eğitimini aldığı 21.yy niteliklerine sahip olan, öğretme heyecanıyla dolu, YetGen liderlerinin ekiplerine dahil olarak  mentorluk alabileceksiniz.
  • Erhan Hocamız ve YetGen liderlerimiz, geçmiş dönem YetGen öğrencisi olarak güvenle söyleyebilirim ki; sizin gelişiminiz için sizden daha çok çaba gösteriyorlar. Liderlerimiz sevincimizde, üzüntümüzde, yaşadığımız herhangi bir sorunu çözmek için de kısacası hayatımızın her anında bizlerin yanında olarak bizlere yol gösteriyorlar.
  • YetGen’de sadece kendi katıldığınız dönemle değil geçmiş dönemlerdeki katılımcılarla ve programa katılan konuklarla  iletişime geçme fırsatı bulacaksınız bu sayede sayısız network kurabilirsiniz.
  • İş tanımlarının ve iş yapış şekillerinin değiştiği günümüzde YetGen’le birlikte iş dünyasının sizden istediği yetkinlikleri kazanabilirsiniz.
  • Yetkinlikleri, teknolojiyi, girişimciliği; birbirinden güçlü, alanında uzman konuklardan öğrenebileceksiniz.
  • YetGen’de aldığınız eğitimlerle birlikte fikir yelpazeniz ve dünyaya bakış açınız genişleyecek. Dar kalıplaşmış düşüncelerden çıkarak gerçekten dünyanın bulunduğu konumu ve hızla değişen dünyayı gelecekte nelerin beklediğini anlayacaksınız.
  • Hızla değişen dünyaya ayak uydurabilmemiz için multidisipliner yapıda ve kollektif çalışma yeteneğine sahip olmalıyız. YetGen’de farklı fikirler, farklı bakış açıları ve farklı yetkinler kazanarak geleceğin bizden beklediği multidisipliner yapıya  ve kollektif çalışma yeteneğine sahip olabileceksiniz.
  • YetGen’de sistematik ve adım adım düşünme biçimini olan algoritmik düşünmeyi öğreneceksiniz.
  • Üstelik YetGen kapsamındaki tüm eğitimlere ücretsiz bir şekilde ulaşabileceksiniz.
https://yetkingencler.com/

Gelin YetGen’de verilen eğitimleri yakından inceleyelim 😊 (Not: eğitimlere hayran kalmamak elde değil:))  Sıkı tutunun başlıyoruzzzz 😊

  • Sunum Teknikleri ve
    Takım Çalışması

Etkili sunum yapabilmek için teknikleri öğrenirken; takım çalışmasının önemini de egzersizlerle öğrenirsiniz.

  • Sunum Seansları ve
    Yazılı İçerik Hazırlama

Sunum tekniklerini kullanma şansı yakalar, liderlerinize sunum yapabilir hatta sahnede sunum yapma deneyimi yaşayabilirsiniz. Etkili ve amacına uygun yazılı içerik hazırlamayı öğrenirsiniz.

  • Algoritmik
    Düşünmeye Giriş

Problem çözme yaklaşımına farklı açılardan bakabilmeyi ve algoritmik düşüncenin temel kavramlarını öğrenerek çeşitli pratik çalışmalar yaparsınız.

  • Sürdürülebilirlik ve
    Sosyal İnovasyon

Ekonomik ve çevresel kaynakların verimli kullanılmasını öğrenirken ayrıca küresel amaçları tanırsınız.

  • Girişimcilik
    Zirvesi

Birçok farklı alandan girişimciler ile yapılan panellere katılırsınız. Birer girişimci adayı olarak aklınıza takılan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

  • Excel
    Eğitimi

Excel programını en verimli şekilde kullanabilmeyi güncel örnekler ve interaktif eğitimle öğrenirsiniz.

  • Excel Vaka
    Çalışmaları

Excel Eğitimi dersinin devamıdır. İleri Excel çalışmalarını vakalar üzerinden inceleyerek gelişiminizi sürdürürsünüz.

  • Teknoloji
    Okuryazarlığı

Yapay zeka, büyük veri, VR/AR, blockchain gibi birçok teknolojinin günümüzünü, geleceğini ve insan üzerindeki etkilerini öğrenirsiniz.

  • Kariyer
    Planlama

Geleceğin meslekleri ve meselelerine nasıl hazırlanacağımızı kavrarken günümüz iş dünyası için öz geçmiş hazırlamayı öğrenirsiniz.

  1. 21.YY Okuryazarlığı
    (Bilgi, Dijital ve Finans)
  2. yüzyılda dijital yenilikleri, bilgi birikimini ve finansal gelişmeleri takip edip analiz edebilme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.
  • Öz
    Gelişim

21.yy da değişen dünyamızda kendinizi hem mental hem de fiziksel açıdan geliştirebilirsiniz.

  • GirişGen

YetGen eğitimi boyunca kazanılan bütün yetkinliklerin kullanılabileceği bir girişim maratonuna katılabilirsiniz.

  • İş Dünyasına Hazırlık

Staj yapan öğrencilerin deneyimlerini anlatmasının yanında işverenlerle iş arayanları buluşturan platformların temsilcileri ile bu derste öğrenciler iş dünyasına ve mülakatlara hazırlanabilir. Mülakat simülasyonlarına katılarak deneyim kazanabilirsiniz.

Siz de yeni dostluklar kurabileceğiniz, yeni yetkinlikler kazanabileceğiniz ve en önemlisi de YetGen ailesine katılacağınız heyecan verici serüvene katılmak için aşağıdaki linkten 21. Yy Yetkinlikleri Eğitim Programına başvurabilirsiniz.  Son Başvuru 27 Aralık 2020 UNUTMAYIN!!!

Başvuru Linki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgNksA7O0263sCtXcec798rgxjG7V15hWj1HqTfo12WWmchQ/viewform

YetGen İnstagram: https://www.instagram.com/yetkingencler/

YetGen Twitter: https://twitter.com/YetkinGencler?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

YetGen Linkedln: https://www.linkedin.com/company/yetkingencler/mycompany/

Kaynakça

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.