/

Yemek sosyal medyası tarifist, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldı

Yemek sosyal medyası tarifist, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldı

Yemek tariflerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmayı sağlayan ve tam anlamıyla bir “yemek sosyal medyası” olarak bilinen “tarifist”, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldığını açıkladı.

2021 yılında kurulan ve bu zamandan beri yemek tariflerine ulaşmayı, paylaşmayı kolay bir hale getiren tarifist, yemek sektöründe hizmet ve ürün sağlayan şirketler ile uygulamadaki kullanıcıları bir araya getirmeyi planlıyor. Bu kapsamda şirket, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldığını açıkladı.

Tarifist Aktif Kullanıcısı Sayısı 60 binden Fazla!

2021 yılının Ocak ayında geliştirilmeye başlanan uygulama, Merve Ungan ve Yaman Ungan tarafından ortaya çıkarıldı. Yemek tarifi platformu olarak serüvenine başlayan uygulama, kısa zaman içerisinde tarifist.com web sitesinin faaliyete geçmesi ile geniş kitlelere hitap etmeye başladı. Günümüzde uygulamanın aylık ortalama 60 binden fazla aktif kullanıcısı bulunuyor!

5 Kişilik Ekip

Yola iki kişi olarak çıkan, şimdilerde ise 5 kişilik ekipten oluşan tarifist, B4YO Capital’dan aldığı yatırım ile birlikte, 2022 yılının son çeyreği içinde mobil uygulamasını da çıkarmayı planlıyor. Böylelikle, sosyal medya uygulaması olarak da hizmet vererek aktif kullanıcı sayısını ve içerik adedini daha da arttırmayı hedefliyor.

“Yemek, hepimizin hayatının merkezinde yer alıyor.”

tarifist kurucu ortağı ve CEO’su Merve Ungan, “Yemek, hepimizin hayatının merkezinde yer alıyor. Yemek yapmak, yeni yemekler keşfetmek, sağlığımızdan hayattan aldığımız keyfe kadar geniş bir yelpazede yaşamımıza etki ediyor. Yemek, sadece yemekten ibaret değil; bu, bir “lifestyle” konusu. tarifist’i bu boşluğu doldurmak adına geliştirmeye başladık.” diyor.

“Yemeğe ilişkin her şeyi bulmak mümkün.”

Ungan açıklamasına şöyle devam ediyor:

“Bu süreçte, yemek dikeyini tümüyle sahiplenecek bir uygulama geliştirmek üzere B4YO Capital ile bir ortaklık oluşturduk. Hedefimiz, yemek tarifi arayan, yemek tarifi paylaşmak ve yemek üzerine konuşmak isteyen kitleleri ‘tarifist’ çatısı altında bir araya getirmek ve bu topluluk ile yemek sektöründe faal olan hizmet sağlayıcıları ve şirketleri buluşturmak. Bu şirketler, hızlı teslimat servislerden tutun, restoranlar, marketler, şefler, beyaz eşya ve mutfak ürünleri şirketleri ile hızlı tüketim ürünleri şirketlerini de içeriyor. tarifist’te yemeğe ilişkin her şeyi bulmak mümkün.” diyor.

Tüm bunlara ek olarak şöyle bir hatırlatma da geçelim… tarifist’ten önce gıda sektöründe finans ve ihracat alanında yaklaşık 10 yıl deneyime sahip kurucu ortak Merve Ungan, GPC’nin (Global Pulse Confederation / Küresel Bakliyat Konfederasyonu) yönetim kurulunda yer alıyor. Diğer kurucu ortak Yaman Ungan’ı ise e-ticaret markaları grubu Opontia’nın Türkiye genel müdürlüğünde çalışmaktaydı…

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.