/////

Üretimsel Yapay Zeka Girişimi AI21 Labs’tan 155 milyon $’lık Yatırım Hamlesi

AI21 Labs

Temellerini 2017 yılında oluşturan, yapay zeka uzmanları Prof. Amnon Shasua, Prof. Yoav Shoham ve Ori Goshen tarafından kurulan,  kullanıcıların okuma, yazma deneyimlerini yapay zeka ve doğal diş işleme teknolojisiyle iyileştiren ve insanların dilbigisi kurallarına daha uygun metinler oluşturmasını kolaylaştıran AI21 Labs, 1.4 milyar $ değerleme üzerinden 155 milyon $ yatırım aldı.

Metin odaklı yapay zeka teknolojisiyle, kullancıların okuduğu bilgilerde karşılaştığı soyut kavramları anlamlandırabilmesini ve analizini kolaylaştıran ve kullanıcıların metin hatalarını dilbigisine uygun alternatif cümlelerle destekleyen İsrailli girişim AI21 Labs, Walden Catalyst liderliğinde gerçekleşen;  Pitango, SCB10X, b2venture, Google, Nvidia Mobiliye ve AI21 Labs’ın kurucu ortaklarından Ammon Shasua’nın katıldığı Seri C turunda, 1.4 milyar $ değerleme üzerinden 155 milyon $ yatırım aldı.

Şirketin yatırımı değerlendireceği alan, işletmelere yönelik metin tabanlı üretken yapay zeka hizmetlerinin büyümesi ve geliştirilmesi olacak. Girişimin müşterileri arasında; Carrefour’dan eBay’e, Guesty’den Ubisoft’a kadar çok sayıda perakende, teknoloji ve e-ticaret alanlarında faaliyet gösteren müşterileri bulunuyor.

Seri C turunda aldıkları yatırım sonrası gelecek vizyon ve planlarını değerlendiren, AI21 Labs Kurucu Ortağı Yoav Shoham, aldıkları yatırımla AR-GE çalışmalarına verimlilik ve işlerlik kazandırarak hızlandırmayı, teknoloji ekosistemi paydaşlarıyla daha fazla işbirliği ve iş geliştirme-araştırma alanlarında 200 kişilik ekibine yeni yol arkadaşları kazandırmayı hedefliyor.

Shoham’ın açıklamalarının devamı şu şekilde oldu.

Büyümeye ve genişlemeye devam etmemizi sağlayarak müşterilerimize mümkün olan en güncel, güvenilir yapay zekayı sunarak sorumlu bir şekilde büyümeye odaklandık.

*Yatırım gündemini takip edip, ekosistem hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #OyunGirişimciliği Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.