Xiaomi’nin 8 Dakikada Şarj Olabilen Telefonları

Xiaomi’nin yeni teknolojisine göre bir telefon 200W’da sekiz dakika içinde tamamen şarj edilebilir!

Xiaomi, hem kablolu hem de kablosuz şarj hızları için yeni dünya rekorları kırarak en son hızlı şarj teknolojisi demosunu açıkladı. 4.000 mAh bataryaya sahip modifiye edilmiş Mi 11 Pro ile telefon, 200 W kablolu HyperCharge sistemiyle 8 dakikada veya 120 W WiFi şarj işlemiyle 15 dakikada tamamen şarj olabiliyor.

Şarj hızları, son ürünlerde görünebilecek  atılımların tanıtımlarını sık sık yayınlayan Çinli akıllı telefon şirketleri için ortak bir savaş alanıdır.

Oppo ise bu alanda bir başka lider. VOOC teknolojisi, OnePlus’tan Dash ve Warp hızlı şarj sistemlerinin temelini oluşturuyor. Geçen yıl, 20 dakikada 4.000 mAh ile 125 W’lık bir sistem gösterildi, ancak bu, Xiaomi’nin sözde daha hızlı 100 W duyurusundan ve mükemmel mevcut amiral gemisi Find X3 Pro ücretlerinden bir yıldan fazla bir süre sonra 65 W idi.

Gelişmeler her zaman memnuniyetle karşılanır ve bir telefonu sekiz dakikada tamamen şarj etme düşüncesi kesinlikle çekicidir. Bununla birlikte, bu hızlı şarj sistemlerinin her zaman özel şarj cihazları ve kablolar gerektirdiğini, bu nedenle en yararlı olabilecekleri acil durumlardan ziyade çoğunlukla evde kullanıldığını belirtmekte fayda var.

120 veya 200 Watt olsun: Belirleyici faktör, ne zaman mevcut olduğudur.

Son iki yıl içinde, Xiaomi pil şarj teknolojisini büyük ölçüde geliştirdi, çünkü Mart 2019’da Xiaomi, 4.000 mAh pilli bir akıllı telefonun 0’dan 100’e yüklenebileceği “Süper Şarj Turbo” teknolojisiyle adını duyurmuştu.  Geçen yıl, Xiaomi 120 watt şarj teknolojisini tanıttı.

 

Her ne kadar en az 120 watt şarj teknolojisi sunulmuş olsa da ve şimdi 200 watt’lık bir teknoloji de gösteriliyor olsa da, bu sadece teorik bir niteliktedir. Sonuçta, belirleyici faktör, piyasada bulunan akıllı telefonların ne kadar hızlı veya kaç watt ile şarj edilebileceğidir. Üreticiler hala 100 watt’ın üzerindeki şarj teknolojilerini kullanmaktan çekiniyor, çünkü bunlar şu anda pillerin hizmet ömrü üzerinde hala olumsuz bir etkiye sahip. Xiaomi Mi 11 cihazlarıyla ilgili makalemizde de görülebileceği gibi, Xiaomi’nin mevcut akıllı telefon amiral gemisi Xiaomi Mi 11 Ultra’da yalnızca 67 watt’a kadar hızlı şarja izin vermesinin nedeni de budur.

Ek olarak, USB-C standardı şu anda yalnızca maksimum 100 watt ile şarja izin vermektedir ve daha yüksek watt sayıları için özel şarj bağlantıları gereklidir. Bu yılın sonlarında USB-C 2.1’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, yakın zamanda bildirdiğimiz gibi bu sınır 100 watt’tan 240 watt’a yükseltilecek.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz:

MONSTER GAMİNG LAB 3. DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLA

Kripto Para Yatırımcılarının İşine Yarayacak 5 İnternet Sitesi

Sosyal Medya Hesaplarımız: 

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.