/

X’te Ücretli Platform Dönemi Başlıyor: Elon Musk’tan Ücret Açıklaması

X

X’te yeni bir dönem başlıyor . Elon Musk’tan, bot hesaplarıyla mücadele amacı taşıyan, ücretli platform formülü açıklaması geldi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile canlı yayına katılan Elon Musk tarafından, süregelen her dönemde bot kullanıcı sorunuyla karşılaşılan, sosyal medya platformu X için artık aylık ödeme sistemine geçildiği açıklaması geldi. Elon Musk, bu uygulamanın bot kullanıcı problemleriyle baş edebilmek için getirildiğini duyurdu.

Şimdilik, duyurulan aylık ücretin, her ne kadar “düşük bir miktar” olarak tanımlanmış olsa da, fiyatın ne olacağı konusunda belirsizliği sürüyor. Kullanıcılardan ilk başta göstermelik bir fiyat talep edilebileceği söylense de bu kararın bizim ülkemizdeki sosyal medya kullanıcılarını ne denli etkileyebileceğini hep birlikte göreceğiz.

Elon Musk ayrıca, canlı yayında X hakkındaki yeni iç görüleri de kamuoyuyla paylaştı. Eski adıyla Twitter olan sosyal medya platformu X’de, günlük 100 milyon ila 200 milyon arasında gönderi üretimi gerçekleşiyor ve aylık kullanıcı sayısı da 500 milyon kişiye ulaşmış durumda. Musk canlı yayında, aylık kullanıcı sayısındaki bot oranının en kadar olduğunu ise açıklamaktan kaçındı.

Hafızamızı, kısa bir geçmişe götürerek tazeleyecek olursak, platformun satışı esnasında Musk, şirketten, botlar hakkında ekstra bilgi talep etmişti fakat bu bilgi kendisine verilmeyince satış süreci sekteye uğramıştı. Uzun süre botlarla mücadelesini sürdüren Musk, uzun süredir bu probleme bir çözüm arıyordu ve bu çözüm ise şimdilik platform için aylık kullanım ücreti olarak önümüzde duruyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GündemHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.