Yetenek Eşleştirme Platformu Workflex, Vanora Ventures’dan Teknoloji Yatırımı Aldı

Workflex

Global çapta özelleştirilmiş yetenek eşleştirme platformu olan Workflex, Vanora Ventures’ın teknoloji yatırımı ile inovasyon yolculuğunu hızlandırıyor. Vanora Ventures’ın, Türkiye merkezli bir start-up olan Workflex ile kurduğu teknoloji partnerliği; platformun mevcut teknolojisini en üst seviyeye yükselterek Workflex’i global pazarda daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Global ölçekte yaşanan yetenek sıkıntısına, mevcut pazar yeri çözümlerinin ötesinde çözüm sunmak amacıyla 2021’de yetenek eşleştirme platformu olarak faaliyete geçen ve 2023’te İngiltere pazarına giren Workflex; Vanora Ventures ile yaptığı ortaklık ile mevcut teknolojisini ve AI (yapay zekâ) tabanlı eşleştirme algoritmasını en üst seviyeye taşıyarak global yolculuğunu hızlandırmayı hedefliyor. Worklex’in teknoloji ortağı olan Vanora Ventures, Türkiye’nin Venture Studio modeliyle girişimlere yatırım yapan ilk girişim sermayesi yatırım şirketi olarak biliniyor. Workflex ve Vanora Ventures’ın ortaklığı, iki şirketin de kendi alanlarındaki “yıkıcı yenilik” stratejisini ve teknoloji odaklı çözümler üzerine kurulu misyonlarını birleştiren önemli bir hamle olarak öne çıkıyor.

Bir teknoloji startup’ı olarak doğru bir şekilde gelişmek ve büyümek için alınacak aksiyonların, hızlı ancak planlı bir şekilde hayata geçirilmesinin önemini vurgulayan Workflex Kurucu Ortak&CEO’su Zeynep Bilgiç, “Küresel ölçekte yetenek sıkıntısı yüzde 75 ile tarihi bir yüksekliğe ulaştı. Workflex, şirketler ve yetenekler arasında hızlı ve doğru eşleştirmeler yaparak çalışma hayatının geleceğini şekillendirmeye ve iş yapma biçimini dönüştürmeye hizmet ediyor. Herkesin talepleri artarken ve her şey hızlanırken daha yüksek hızda inovasyonlar ortaya koymamız için Vanora Ventures’ın teknoloji konusundaki derin uzmanlığı, bizim gücümüze güç katacak” dedi.

“Teknoloji girişimlerine, teknoloji partneri olarak yatırım yapıyoruz”

Global Startup Studio Network (GSSN) tarafından dünya genelinde önde gelen 23 venture stüdyo ile yapılan araştırma; bu stüdyolar tarafından kurulan 415 şirketten yalnızca yüzde 9’unun başarısız olduğunu, yüzde 3’ünün başarılı bir şekilde exit (çıkış) yaptığını ve geri kalan yüzde 88’inin hala aktif olduğunu ve yıllık ortalama 1 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini ortaya koyuyor. Aynı araştırmaya göre, bir venture stüdyosundan çıkan startup’ların başarı oranı, geleneksel startup’lara göre yüzde 30 daha yüksek.

Venture studio modeliyle teknoloji girişimlerine, teknoloji partneri olarak yatırım yaptıklarını ileten Vanora Ventures Kurucu Ortağı Abdurrahman Beşinci, Workflex’le kurdukları ortaklığı şu sözlerle değerlendirdi: “Workflex ile yaptığımız bu iş birliğinin, geleceğin iş dünyasında dijitalleşme ve esnek çalışma modellerinin önemli birer parçası olacağını düşünüyoruz. Workflex’in insan kaynakları alanındaki deneyimi ve kurucu ortaklarının kendi alanlarındaki uzmanlığı Vanora için çok değerli bir ortaklık oluşturdu. İki şirketin deneyimli ekibi, iş dünyasının dönüşümünde liderlik etme konusundaki kararlılığını ve başarılı geçmişini bu iş birliğiyle bir kez daha ortaya koyacaktır.”

“2024, yapay zekada derinleşme yılı olacak”

İngiltere’deki yetenek açığı oranının yüzde 80’e ulaştığını ve buradaki şirketlerin yüzde 60’ının halihazırda serbest çalışanlarla uzaktan veya hibrit modelde çalışmaya devam ettiğini ileten Workflex Kurucu Ortak&CEO’su Zeynep Bilgiç, 25 yılı aşkın uluslararası iş deneyimine sahip Leyla Spencer’ın WorkflexUK Direktörü ve daha önce birçok üst düzey görevde yer alan Burçin Mavituna’nın ise WorkflexUK Büyüme ve Strateji Danışmanı olarak ekibe katıldıklarını iletti. Bilgiç:

“Üç yıl içinde Türkiye’deki köklerimizi sağlamlaştırarak 2023’te İngiltere pazarına girdik. 2024 ilk çeyreğe baktığımızda, ortaklık yapımız ve ekibimizdeki yenilikler, aldığımız teknoloji yatırımı, WorkflexUK’in güçlenen kadrosu; doğru insanlarla doğru yolda olduğumuzun önemli bir göstergesi. Yeni stratejik ortaklıklar, yatırımlar ve ekibe katılanlarla birlikte daha da güçlenerek, görüşmelere ve değerlendirmelere devam ediyoruz. 2024, Workflex için yapay zekâda derinleşme yılı olacak. Topluma katkı sağlayan, öncülük eden ve global alanda faaliyet gösteren bir startup olarak, hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” 

*Bültenden Düzenlenmiştir*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.