//

WhatsApp, Özelliklerine Yenilerini Eklemeye Devam Ediyor: Fotoğraflarda Yüksek Çözünürlük

WhatsApp Kanallar Özelliği Türkiye'de

Whatsapp, son dönemde hız kazandırdığı kullanıcı deneyimlerini iyileştirmeye yönelik özelliklere bir yenisini daha ekledi. Whatsapp, kendi üzerinden gönderilen fotoğraflarda görülen kalite düşüşleri şikayetlerini değerlendirilmesi sonucu, bu probleme neşter vurdu ve uygulama üzerinden yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşımına izin vermeye başladı. 

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak özellik ile Android, iOS veya web üzerinden daha kaliteli ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf içerikleri gönderilebilir hale getirilmiş olacak. Kullanıcıların, uygulama kullanımı esnasında karşılarına bu özelliğin kullanıma girdiğini gösteren küçük bir simge gelecek. Meta’dan edinilen bilgilere göre, HD videolara ilişkin düzenlemenin de çok yakında duyurulması bekleniyor.

Whatsapp’ın uygulamanın son sürümüne getirdiği güncelemelleri ve yeni özelliklerin duyurusunu gerçekleştirmek için 2016’da Twitter’da kurulan WABetaInfo (WBI), yeni eklenen HD çözünürlük özelliğinin ayrıntılarını paylaştı.

Fotoğraf gönderirken karşımıza standart kalite ve HD kalitesi adında 2  adet seçenek çıkacak. Bu seçenekler, her ne kadar görüntü kalitemizi iyileştirmemizi sağlasa da orjiinal kalitesinde fotoğraf gönderimi henüz mümkün değil. Her fotoğraf için varsayılan seçenek olan Standart Kalite, fotoğrafta herhangi bir değişimi gerçekleştirmezken; HD kalitesini seçtiğimiz zaman fotoğraf, yüksek kaliteli fotoğraf olarak işaretlenecek ve mesaj balonunda otomatik olarak etiketlenmiş olacak. Bu bilginin gözükmesi, özelliğin kullanıldığının da görülmesinin sağlanması anlamına geliyor. Özellik, şimdilik sadece mesajlaşmada gönderilen fotoğraflar için geçerli. Diğer video, belge, v.b. dosyaların kalitesi için de çalışmalar devam ediyor.

HD özelliği, en son sürümü kullanan bazı beta test kullanıcılar için kullanıma açılmış durumda. Önümüzdeki günlerde özelliğin kullanıma sunulması planlanıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.