/

PhonePe Walmart’tan 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Walmart'tan 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Mobil ödeme sektörü son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde büyüyor. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar, kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için sürekli olarak yenilikler yapıyor ve hizmetlerini geliştiriyorlar. Bu firmalardan biri de PhonePe.

PhonePe, Hindistan merkezli bir mobil ödeme platformudur. Şirket, 2015 yılında Husna Nc Engineer, Rahul Chari ve Sameer Nigam tarafından kuruldu. Bugüne kadar toplamda 2,4 milyar dolar yatırım alan şirket, hızlı para transferleri yapmak isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek sunuyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Tiger Global ve Ribbit’ten aldığı 100 milyon dolarlık yatırımın ardından Walmart’tan 200 milyon dolarlık yatırım alan PhonePe, toplamda 650 milyon dolarlık yatırım topladı. Bu yatırımlar sayesinde şirketin güncel değerlemesi 12 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Ayrıca PhonePe, devam eden yatırım turu kapsamında toplamda 1 milyar dolar yatırım toplamayı hedefliyor.

Walmart'tan 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Hindistan’da online para transferleri oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bir ay içinde toplamda 8 milyarı aşkın işlem gerçekleştiriliyor. Yapılan bu işlemlerin yüzde 50’si ise PhonePe’de gerçekleşiyor. Bu nedenle şirket, Hindistan’ın en değerli finansal teknoloji girişimi olarak ön plana çıkıyor.

PhonePe, Google Pay, WhatsApp ve Paytm gibi firmalarla rekabet halinde. Ancak şirket, pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alan Paytm’den daha değerli olarak görülüyor. PhonePe platformu içinde gerçekleşen işlemlerin yüzde 50’si pazar lideri konumunda olduğu için şirket, Hindistan’da oldukça önemli bir konuma sahip.

Walmart'tan 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Sonuç olarak, mobil ödeme sektöründeki rekabet her geçen gün artıyor ve firmaların yatırımları da bu doğrultuda artıyor. PhonePe de bu alanda önemli bir oyuncu olarak dikkat çekiyor ve yatırımlarını sürdürerek kullanıcılarına daha iyi hizmetler sunmaya devam ediyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.