//

Unwasted, 1,7 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Unwasted

Unwasted, 1,7 milyon Euro yatırım aldı!

Unwasted ne yapıyor?

Unwasted

Elbow Beach Capital Yönetim Kurulu Başkanı Nick Charman, “Unwasted aynı anda dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük iki sürdürülebilirlik sorununu, yani ormansızlaşma ve aşırı atığı ele alıyor. Atık kartonu ana girdi olarak kullanan Unwasted, öngörülebilir bir gelecek için ucuz ve bol miktarda hammaddeyi güvence altına almıştır ve inşaat ve imalat endüstrilerini daha döngüsel hale getirmede gerçek bir etki sağlayabilir.” açıklamalarında bulundu.

Yatırım detayları

Unwasted

Atık kartondan birinci sınıf üretim malzemeleri üreten Londra merkezli Unwasted, tohum aşamasında 1,5 milyon Euro yatırım aldığını duyurdu. Şirket, fonların ilk üretim tesisinin kurulmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Unwasted CEO’su Rod Fountain, “Unwasted’in misyonu, çevreye zarar vermeden süresiz olarak yeniden üretilebilen işlenmemiş ahşap bazlı panellere sürdürülebilir bir alternatif üretmektir ve bu finansman turu bu hedefe ulaşmada önemli bir adımdır” dedi.

Yatırım, karbonsuzlaştırma, sürdürülebilir enerji ve sosyal etki işletmelerine odaklanan özel bir yatırım şirketi olan İngiltere merkezli Elbow Beach Capital’den (EBC) geldi. Firma, ESG ve pazara açılma uzmanlığı ile birlikte sermaye yatırımları yoluyla işletmelerini ölçeklendirmede kurucuları detekliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.