Türkiye’nin On Başarılı Genci (TOYP) Başvuruları Başladı

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin (JCI) dünya çapında 1981 yılından bu yana düzenlediği “Ten Outstanding Young Persons of the World” ödüllerinin Türkiye ayağı olan 28. “TOYP – Türkiye’nin On Başarılı Genci” programının aday başvuru süreci 1 Mart itibariyle başladı. Online olarak kabul edilecek başvurular 15 Ağustos’a kadar devam edecek ve uzman jüri komitelerinin değerlendirmeleri sonucunda 10 farklı kategori, birincilerini bulacak.

Türkiye'nin On Başarılı Genci (TOYP) Başvuruları Başladı

“TOYP – Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” projesi, başarılı gençlerin çalışmalarını görünür kılmayı, onları daha duyarlı ve aktif vatandaşlar olmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında alanında uzman kişilerden oluşan jüri komitesi tarafından değerlendirildikten sonra belirlenen Türkiye birincileri, her yıl sonu  düzenlenen TOYP Türkiye Gala Töreni ile kendi kategorisinde “Türkiye’nin  Başarılı Genci” unvanına sahip oluyor. 2021 yılında Sait Halim Paşa yalısın da gerçekleşen ödül töreninde başarı yakalayan 10 genç her yıl olduğu gibi bu sene de TOYP Global’de ülkemizi temsil ederek yollarına devam edecekler.  

 

2021-2022 Proje Direktörü Sevinç Yazılıtaş; “2021 yılında 10 farklı Kategoride üstün başarılılara sahip 10 gencimiz, TOYP Türkiye Ödüllerini almaya hak kazandı. Bu sene ise, bu başarıları Dünya Birinciliği ünvanı ile globalde taçlandırmayı hedefliyoruz, 2022 Türkiye başvuruları için ise çok heyecanlıyız.” dedi.

 

TÜRKİYE’DEN 18 ÖZEL İSİM, TOYP DÜNYA BİRİNCİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI…

TOYP Türkiye, 27 yıllık geçmişinde “18 Dünya Birincisi” çıkararak, TOYP Dünya genelinde üstün bir başarıya imza attı. TOYP Dünya Birinciliği ödülünü almaya hak kazanan 18 kişi arasında, Türkiye’de çok önemli projelerin mimarları yer alıyor. Son 10 yılda Türkiye’den seçilen Dünya Birincileri şu şekildedir:

·       Dr. Gözde Durmuş – “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” (2019)

·       Duygu Yılmaz – “İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik” (2019)

·       Dr. Burçin Mutlu Pakdil – “Bilimsel Önderlik” (2018)

·       Dr. Engin Durgun – “Akademik Önderlik” (2017)

·       Ahmet Kuzubaşlı – “İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik” (2017)

·       Dr. Mehmet Z. Baykara – “Fen ve Teknik Gelişme” (2016)

·       Dr. Canan Dağdeviren – “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” (2016)

·       Bulut Ersavaş – “İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik” (2014)

·       Tülin Akın – “İş Dünyası Ekonomi ve/veya Girişimcilik” (2013)

·       Hasibe Kızıltaş – “İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet” (2013)

·       Şafak Pavey – “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı” (2011)

 

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 15 AĞUSTOS…

TOYP aday başvuruları, 15 Ağustos 2022 tarihine kadar https://toyp.org.tr/ web adresinden online başvuru bölümünden doğrudan yapabileceği gibi, e-posta ile başvuru bölümündeki başvuru formunu doldurarak, [email protected] e-posta adresine göndererek de gerçekleştirilebiliyor. TOYP değerlendirmeleri 10 farklı kategoride yapılmakta olup, 18-40 yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes projesine uygun seçtiği bir kategoride başvuru yapabiliyor.

 

2022 TOYP (Türkiye’nin On Başarılı Genci) Başvuru Kategorileri:

 

  1. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik
  2. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi
  3. Bilimsel Önderlik
  4. Kültürel Başarı
  5. Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik
  6. İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı
  7. İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet
  8. Fen ve Teknik Gelişme
  9. Kişisel Başarı
  10. Tıbbi Yenilik ve Buluşlar

Adaylar, aynı proje ile sadece bir kategori için başvuruda bulunabiliyor.

Detaylı bilgi için; www.jciturkiye.org    https://jci.istanbu

*Bültenden Düzenlenmiştir

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.