Tesla’dan 2022’de Satış Rekoru Geldi

Tesla’dan 2022'de Satış Rekoru Geldi

Elektrikli otomobil sektörünün devi Tesla 2022’te dair raporunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl sattığı elektrikli otomobil sayısıyla bir ilke atan şirket bu sene de başarılılarla dolu bir yıl geçirdi. Şirket bir önceki döneme kıyasla %40 büyüme gösteren şirketin 2022 yılına şöyle bir bakalım.

 

Tesla 2022’de 1,31 milyon elektrikli aracı teslim etti.

Tesla, 2022’nin son çeyreğinde toplamda 405 bin 278 elektrikli araç teslim ederek rekor kırdı. Şirket 2022’nin tamamında toplamda 1,31 milyon model satarak önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Şirket bu başarıyı Wall Street beklentilerinin altında kalmış olmasına rağmen gerçekleştirdi.

 

Yayımlanan rapordaki son çeyrek rakamları, teslimatlarda geçtiğimiz yıla kıyasla %40 lık bir artışı gösteriyor. Satılan modellerin çoğu 388 bin 131 adet olarak Model 3 sedan ve Model Y’yi müşterilerine teslim ederken, daha üst sınıf Model S ve Model X ise 17 bin 147 adet satmış bulunuyor.

Tesla’dan 2022'de Satış Rekoru Geldi

Şirket, üçüncü çeyrekte yatırımcılarına gönderdiği açıklamada, “Araç teslimatlarında yıllık ortalama yüzde 50 büyüme elde etmeyi bekliyoruz. Büyüme oranı ekipman kapasitemize, fabrika çalışma süremize, operasyonel verimliliğe ve tedarik zincirinin kapasitesine ve istikrarına bağlı olacak” dedi.

Şirket 2022’de hisse değerlerinde %45 üzerinde kayıp yaşadı.

Tabi şirket başarılara imza atsa da yılın son çeyreğinde Çin’deki Covid-19 önlemleriyle uğraşırken aynı zamanda ekonomik durgunluğu kırmak için fiyat indirimleri ve promosyonlar uyguladı. Tüm bu önlemlere rağmen şirketin hisseleri %45’in üzerinde değer kaybı yaşadı. Bunlar yaşanırken şirket içinde de karışıklıklar devam etti. Tesla’nın çalışanlarına maaşları veya diğer istihdam koşulları hakkında üst düzey yöneticilere şikayette bulunmamaları ve en önemlisi maaşlarını başkalarıyla paylaşmamaları konusunda uyarılarda bulunduğu aktarıldı.

Tesla’dan 2022'de Satış Rekoru Geldi

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.