//

Sympower, 25 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Sympower

Sympower, Avrupa çapında daha yenilikçi bir yenilenebilir enerji sistemi oluşturmak için 25 milyon euro yatırım aldı!

Sympower nedir?

Sympower

2015 yılında kurulan Sympower, daha akıllı ve daha temiz yenilenebilir enerji sistemleri oluşturmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Tescilli platformu, enerji şebekelerindeki elektrik arz ve talebini dengeleyerek daha istikrarlı bir yenilenebilir enerji sistemine katkıda bulunuyor.

Hollandalı yenilikçiler, karbon emisyonlarını azaltmak, daha fazla dağıtılmış yenilenebilir enerji kaynağını entegre etmek ve talep tarafı müdahale hizmetlerine katılarak yeni gelir akışları oluşturmak için dünyanın dört bir yanındaki işletmeler, şebeke operatörleri, varlık sahipleri ve diğer enerji paydaşlarıyla birlikte çalışıyor.

Avrupa Birliği, AB Gaz Talebini Azaltma Planı aracılığıyla elektrik tüketiminde %5’lik zorunlu bir azaltma uyguladığından, Sympower’ın teknolojisine olan ilgi giderek artıyor ve bu da ileriye dönük olarak talep tarafı esnekliğinin gerekliliğini vurguluyor.

Yatırım detayları

Sympower

İklim teknolojisi girişimi, şebekeler arasında elektrik arz ve talebini dengelemeye yardımcı oluyor ve şimdi Avrupa çapında genişlemeye hazırlanıyor.

Seri B turunda alınan 3 milyon euro yatırım bu yaz elde edilen 22 milyon euroya eklendi. Yatırım turu Rubio Impact Ventures ve PDENH ile birlikte Activate Capital liderliğinde gerçekleşti. Yaz aylarındaki ilk tura Expon Capital ve Rockstart da katıldı.

Sympower’ın Kurucusu ve CEO’su Simon Bushell ise şunları söyledi: “Esneklik hizmetlerimizi Avrupa’nın daha büyük bir bölümüne sunarken, yatırımcılarımızın devam eden desteği için minnettarız. Bu güven, büyüme stratejimizi uygularken hedeflerimizi ilerletmemize ve mevcut enerji krizinin üstesinden gelmemize ve Avrupa için iklim açısından olumlu bir geleceği güvence altına almamıza yardımcı oldu.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.