Sürdürülebilirlik Üzerine Yazılmış 5 Kitap

Sürdürülebilirlik Konulu Kitaplar

Sürdürülebilirlik konusu günümüzde üzerine tartışılan en popüler konulardan bir tanesi haline geldi. Hayatımızda çok büyük bir yer kaplayan ve gerçekten dikkate alınması gereken bu konuda yazılmış 5 kitabı sizler için derledik. Dileriz ki bu kitaplar öğretici, keyif verici ve ilham verici olur sizler için. Keyifli okumalar…

1. Sıfır Atık İçin 101 Yol- Kathryn Kellogg

Kathryn Kellog, “Sıfır Atık için 101 Yol” adlı kitabında, sürdürülebilir bir dünya için sıfır atık yaşam tarzının benimsenmesi gerektiğini vurguluyor. Sürdürülebilirlik merkezli, sıfır atık bir yaşam için plastik tüketmeyi bırakmalı mıyız, dünyanın değişimine bir kişi nasıl etki edebilir gibi pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabilirsiniz. Kellogg ayrıca tasarruf ipuçlarını da sizinle paylaşıyor. Gezegenimizi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için neler yapabilirim? Diye kendinize soruyorsanız bu kitap tam size göre!

2. Doğanın Sonu- Bill McKibben

Bill McKibben’in “Doğanın Sonu” kitabı, insanların tüm dünyayı nasıl geri dönülmez bir şekilde değiştirdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, insanların çevre üzerinde yarattığı daha büyük etkinin sonucu olan iklim değişikliğine de dikkat çekiyor. Bu kitapla gezegenimizdeki canlıların hızla yok olmaya başladığını bir kez daha görecek ve hissedeceksiniz. “Doğanın Sonu” kitabını okuduğunuzda okuduklarınızdan etkileneceksiniz çünkü sürdürülebilirliğin önemini daha iyi anlayacak ve harekete geçmek isteyeceksiniz.

3. Sıfır Atık Tüketim Kültürü ve Gıda İsrafı – David Evans

Çevresel sürdürülebilirlik adına sıfır atık bilincine sahip olmalıyız. David Evans’ın ” Sıfır Atık Tüketim Kültürü ve Gıda İsrafı ” kitabı, dünyada yaşayan insanları israf etmemeleri konusunda bilinçlendirecek bir çalışma. Evans’ın çalışmasıyla, ekosistem sürdürülebilirliği için atık yaratmamaya özen göstermenin önemini daha iyi anlıyoruz. Yazar ayrıca okuyuculara atık sorununa ilişkin antropologların ve sosyologların teorisini tanıtıyor. Yediğimiz yemeklerin israf sürecini ve yemeklerin israf edilme şeklini de eleştiren yazarın bu kitabına bilinçlenmek için mutlaka göz atmalısınız.

4. Sessiz Bahar – Rachel Carson

Rachel Carson, insanların çevre bilincine ve sürdürülebilirlik hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ortaya koyuyor. “Sessiz Bahar” insanın doğaya verdiği zararları okuyucuya net bir şekilde aktarmış. Bu kitabı okuduğunuzda, sürdürülebilir bir yaşam inşa etmenin önemini bir kez daha anlayacaksınız ve “Sessiz Bahar” kitabının size değişim için ilham verdiğini hissedeceksiniz.

5. Atık Küre – Rob Hengeveld

Rob Hengeveld’ın “Atık Küre” kitabı sürdürülebilirlik konusunun önemini  anlatan yegane kitaplardan bir tanesi. Rob Hengeveld, dünyanın artan nüfusunun ürettiği atık miktarını ortaya koyarak bunun önemini anlatıyor. Ayrıca yazar, atık sorununun ekosistem üzerindeki etkisini tartışıyor. Bu kitap, ekosistem sürdürülebilirliği üzerine yaşamınızı değiştirmeniz için size ilham verecek. Belki bu kitabı okuyarak, yarattığınız israfı azaltarak hayatınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz.

Umarız bu kitaplar ilginizi çekmiştir ve sizlere ilham olur. Sürdürülebilir bir dünya herkesin hakkı. Daha bilinçli yarınlara…

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.