//

Shark Robotics, 10 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Shark Robotics

Shark Robotics, 10 milyon Euro yatırım aldı!

Shark Robotics ne yapıyor?

Shark Robotics

2016 yılında Cyril Kabbara tarafından kurulan Shark Robotics, donanım, yazılım ve yapay zeka ve bataryalar dahil olmak üzere tüm robotik değer zincirinde yetkinliğe sahip. Şirket operasyonel verimliliği artırmakta, insan hayatını korumakta ve çevresel etkiyi azaltmaktadır.

Şirket tarafından halihazırda 15 farklı ülkeye 100’ün üzerinde robot teslim edilmiş durumda. Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, Paris İtfaiyesi, SDIS 33 ve yabancı İçişleri Bakanlıkları gibi sivil güvenlik ve savunmayla ilgili kamu kuruluşları ve sanayi sektörü Shark Robotics’in robotlarını kullanıyor.

Shark Robotics’in kurucusu ve CEO’su Cyril Kabbara şunları söyledi:

“Bu finansman turu, robot teknolojisinin toplumlarımızda giderek artan bir rol üstlendiği bir dönemde Shark Robotics’in gelişimini hızlandırmasını sağlayacak. Kamu yararına yönelik araçlar olarak robotlarımız tehlikeli görevler için ek operasyonel ve koruyucu değer sağlamaktadır. Dahası, bu kaynak yaratma yeniden sanayileşmeye ve yüksek katma değerli işlerin yaratılmasına katkıda bulunacaktır.”

Yatırım detayları

Shark Robotics

İtfaiye, savunma ve nükleer robotik alanlarında uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi olan Shark Robotics, Move Capital Fund I’den 10 milyon Euro’luk yatırım aldı! Move Capital, stratejik veri değer zinciri endüstrilerine odaklanan ve Avrupa teknoloji liderlerini geliştirme misyonuna sahip bir pan-Avrupa büyüme sermayesi fonudur. Firma Endüstri 4.0, IoT, AI, Siber Güvenlik, Veri Analitiği ve Makine Öğrenimi gibi sektörleri desteklemektedir.

Move Capital Fund I’in kurucu ortakları Sophie Sursock ve Hervé Malaussena şu açıklamaları yaptı;

“Karasal robotiğin insan ve çevre güvenliği sorunlarına yeni çözümler sunduğu bir dönemde, Shark Robotics’i gelişiminin bu yeni aşamasında desteklemek ve liderliğini pekiştirmek için Cyril ve ekibinin yanında yer almaktan mutluluk duyuyoruz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.