/

SEO Trendleri

SEO Trendleri

Çevrimiçi rekabet büyümeye devam ederken ve yeni web siteleri ortaya çıktıkça, içerik pazarlama stratejinizi geliştirmenin ve SEO hakkında kişinin kendini geliştirmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. 

Web sitenizi düzgün bir şekilde güncellemek ve daha fazla potansiyel müşteri ve müşterinin onu bulmasını sağlamak için, gelecek SEO trendlerinden yakından takip edilmelidir.

Snippets

Bu özellikten faydalanmak ve web sitenize daha fazla tıklama almak için web sitenizde sıkça sorulan soruları yanıtlamalı sorulaarı cevapsız bırakılmamalıdır. Öne Çıkan Snippet’ler, Google’ın belirlemesi ve zirve yapması gereken kaliteye göre sıralanır. Google tıklamalarının %54,68’i, tüm arama motoru tıklamalarının yarısından fazlasını oluşturduğunu kanıtlayan Öne Çıkan Snippet’lerden geldiği yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür.

 

Influcerlardan SEO İçin Yararlanmalı

İnsanlar genellikle araya giren reklamlardan bunalır ve güvenebilecekleri bilgi ve gerçek eleştiri ararlar. İnsanların saygın ve tanınmış kişilerle reklamlardan daha fazla etkileşim kurma olasılığı daha yüksektir. Influcerlardan yapılan pazarlama stratejileri günümüzde popüler hal almış etkili sonuçlar alınmıştır.

 

Dijital pazarlamacılar ve medya şirketleri, harika sonuçlar ürettiği için bu alana daha fazla ilği gösteriyorlar. Etkileyen kişilerle ortaklık kurmak veya işbirliği yapmak, içeriğinizin erişimini genişletmenize ve web sitenize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olabilir. Ayrıca önemli geri bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olabilirler. Bildiğiniz gibi geri bağlantılar Google’ın sayfa sıralamalarını değerlendirirken kullandığı en önemli faktörlerden biridir.

 

Etkileyici pazarlamaya yatırım yaparsanız, yalnızca markanın bilinirliğinin yanında aynı zamanda arama motorlarınızda daha üst sıralarda yer alırsınız.

 

SEO Trendleri

Siteler Güvenli Olmalı

Kullanıcı güvenliği, SEO ile pek ilgisi yok gibi görünen başka bir eğilimdir, ancak bir web sitesinin kullanıcı deneyimi için kritik öneme sahiptir. Kullanıcılar bir web sayfasını ziyaret ettiklerinde kendilerini güvende hissetmiyorlarsa, hızlı bir şekilde ayrılmaları olasıdır. Veya “Güvenli Değil” uyarısı görürlerse sayfalarına göz atmaya devam etmemeye karar verebilirler. Bu nedenle, yüksek bir hemen çıkma oranı, bu sayfanın organik arama listelerindeki konumunu etkiler.

 

Siteniz için HTTPS protokolünü etkinleştirmek önemlidir. Google’a göre, HTTPS “saldırganların bir site ile kullanıcının tarayıcısı arasındaki iletişimi ele geçirmesini önlemeye yardımcı olur.”

 

 Sesli Arama için Web Sitesi Optimizasyonu

Akıllı telefonun icadından önce, insanlar masaüstü bilgisayardaki bir arama motorunda kelimeler giriş yaparak arama yapıyorlardı. Anahtar kelimeler bu davranıştan doğar. Mobil cihazların artan kullanımıyla birlikte, sesli arama İnternet kullanıcıları arasında popüler bir trend haline geliyor.

 

Sesli arama SEO’yu nasıl değiştirir?

Sesli arama, arama sorgusu yazmak yerine sesli sorular sorması seo da önemli bir alan teşkil etmektedir. Daha sonra, bu terimler konuşma diline özgü ve spesifik hale gelmektedir.

 

Ancak, sesli aramayı kullanırken, arama motorlarının, kullanıcıların şu anda aradığı alakalı bilgileri elde etmek için daha fazla çalışması gerekir, kısa anahtar kelimeleri daha az önemli hale getirir.

 

2022’ye kadar, değişim beklenenden daha fazla. İnternet aramalarının %50’si sesli olarak başlatılacaktır. Dolayısıyla günümüz arama motorlarında öne çıkabilmek için içeriğinizin bu yeni trende uyum sağlaması gereklidir.

SEO Trendleri

Mobil uyumlu siteler

Mobil web’in büyüyen bir trend olması ve 2022’de daha popüler hale gelmesi nedeniyle, mobil sürümü olmayan web sitelerinin önümüzdeki yıllarda kullanıcılarının çoğunu kaybetmesi muhtemeldir. Akıllı telefonların kullanımı gün geçtikçe dahada artmaktadır ve mobil uyumlu olmayan siteler google sıralamasında kötü noktalara düşeceği önceden görülebilen bir gerçektir.

 

Bununla birlikte, teknoloji ve insanların mobil cihazlar aracılığıyla bilgi bulma yolları o kadar ilerledi ki, bir mobil site yeterli değildir. Arayüzün okunması kolay olmalı, insanların dikkatini çekmeli ve ardından soruları yanıtlayabilmeli veya en azından onları akılda tutabilmelidir. 

 

Araştırmalar, beş tüketiciden dördünün arama motorlarında yerel aramalar yapmak için mobil cihazlarını kullandığını gösteriyor. Geçmiş yıllara göre akıllı telefonlarda yapılan aramalar %88, masaüstü ve tabletlerdeki aramalar ise %84 artmıştır.

 

Bilgi kaynağı olarak video

Sesli aramanın popülaritesi arttıkça, internet videosu da katlanarak büyüdü. Google ve diğer kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar, 10 kişiden 6’sının TV yerine internette video izlemeyi tercih ettiğini gösteriyor. Birçok yönden YouTube yeni TV haline gelmiş gibi görünüyor.

 

Günümüzde internet kullanıcıları, özellikle gençler, ister akademik ister eğlence amaçlı olsun, çevrimiçi videolar aracılığıyla bilgi edinmeyi tercih etmektedir. 

 

SEO’yu nasıl etkiler?

Videonuzla daha fazla kişiye ulaşmak için onu arama yapan kullanıcıların anahtar kelimelerine göre optimize edilmelidir.Videonuzun açıklamasında ve başlığında uygun anahtar kelimeler kullanmanız videonuzun en çok ilgilenen kişilere ulaşmasını sağlayacaktır.

SEO Trendleri

Bekleme süresi

İnsanlar son derece hızlı bilgi ve internet bağlantılarına alıştıkça, web sitesi tıklama oranı (TO) ve kalma süresi (bir kişinin ayrılmadan önce bir sayfada geçirdiği süre olarak da bilinir) başarınız için daha da kritik hale gelir. 

 

Birinin bir sayfada veya tıkladığınız başka bir bağlantıda kalma süresi, satıcıların içeriğinizle ne kadar ilgilendiğini ve aradıkları bilgiyi bulup bulmadıklarını size söyleyebilir.

Yüksek Kaliteli İçerik Her zamankinden Daha Önemli

Yüksek kaliteli içerik oluşturmak, etkili bir SEO stratejisinin önemli bir unsurudur. Kullanıcılar alakalı, faydalı ve eglenceli içerik istemektedir. Google’ın arama motorunda bu tarz sayfaları daha yüksek sıralamalarla ödüllendirmektedir. 

 

Etkileyici Dijital Deneyimler 

İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, web sayfalarınızın kötü yüklenmesi veya karmaşık bir kullanıcı arayüzüne sahip olması sayfanız açısından kötü bir izlenim bırakacaktır.

 

İnternet kullanıcılarının SEO dünyasında çok önemli bir faktör olduğu ve bir web sayfasının saniyeler içinde yüklenmemesi durumunda terk edileceği gösterilmiştir. Sayfa küçülmesi nedeniyle yükleme süresindeki bir saniyelik gecikme, işletmenize çok pahalıya mal olabilir.

 

İçerik uzunluğu önemlidir

Uzun ve daha kaliteli içeriğe sahip web sayfaları genellikle daha fazla görünürlük kazanıyor. Kullanıcılar bilgileri güvenilir kaynaklardan almayı tercih etmektedirler.

 

SEO Trendleri

 Yapay Zeka 

Yapay Zeka (AI), tüketiciler için benzersiz ve endüstrilerde kullanılan günümüzün en önemli teknolojilerinden biridir.

 

Google arama sonuçlarında daha iyi sonuçlar için yapay zeka kullanır. 

 

 

 

Anahtar kelimeler:SEO

 

Did you know seo tactics have changed

 

What are some seo tools every seo should know and why

 

Are there any google updates that every seo should know

 

Seo trend what should i do new in seo

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.