//

PurpleLab, 40 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

purple lab

Veri analizi çalışmaları yapan ve 35 milyon kişinin sağlık verilerine sahip olan PurpleLab, analizleri daha verimli ve uygun fiyatlı hale getiren Health Nexus uygulamasını hayata geçirdi.

PurpleLab’a 40 milyon dolar yatırım

Purple Lab

Hastaların profilini çıkaran PurpleLab 40 milyon dolar fon topladı. Primus Capital 40 milyon dolarlık yatırımın liderliğini üstlendi.

ABD merkezli işletmenin finansman turunda Edison Partners da yer aldı. Yeni yatırım Ar-Ge harcamalarına gidecek. Mark Brosso‘nun kurduğu şirkete toplamda 43 milyon dolar yatırım yapıldı.

PurpleLab ne yapıyor?

Purple Lab

Bir veri analitiği firması olan PurpleLab, 2016 yılında sağlıkla ilgili içgörüler elde etmek amacıyla kuruldu. Şirket sağlık verileri topluyor, düzenliyor ve kategorize ediyor. Bunu yapabilmek için Health Nexus uygulamasını da hayata geçirdi.

Şirketin veri tabanında 35 milyon kişinin sağlık bilgileri mevcut. Girişim, veri analizini daha ekonomik ve hızlı hale getirmek istiyor. PurpleLab, bu bilgiler sayesinde sağlık araştırmalarıyla ilgilenen kurum ve kuruluşlar için raporlar sunuyor.

Kişiselleştirilmiş bir tedavi planının geliştirilmesi için sağlık profilinin çıkarılması çok önemli. Bir kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığıyla ilgili olarak kaydedilen ve kişiyi tanımlamaya olanak sağlayan tüm ayrıntılar kişisel sağlık verileri olarak adlandırılıyor.

Ana hedef olarak hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgi sağlanması gerekiyor. PurpleLab bir yandan da hasta-hekim ilişkisinin güvene dayalı ve güçlü bir temele sahip olmasını garanti ediyor. Yatırımcılar bu sektörde teknoloji yaratan işletmeler arıyor.

Covid-19 salgını nedeniyle günümüzde verilerin uzaktan toplanması, işlenmesi ve değerlendirilmesi son derece gerekli hale geldi.

Örneğin Sibel Health‘e 33 milyon dolar yatırım yapılmıştı. Giyilebilir sensörler, yapay zeka destekli veri analitiği ve uzaktan hasta izleme yazılımı üreten işletme, 2018 yılında kurulmuştu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.