Teksaslı Bir Grup Profesör, Devlet Çalışanlarına Uygulanan TikTok Yasağına Karşı Dava Açmaya Hazırlanıyor

TikTok Yasağı

2023’ün ilk aylarında birçok ülkede kabul edilen devlet çalışanlarına TikTok yasağı uygulaması devlete bağlı kurumlarda çalışanlardan tepki çekmeye başladı. Columbia Devlet Üniversitesi’nden bir grup profesör, TikTok’un üniversite bilgisayarlarında ve telefonlarında kullanılamamasının öğrencilerin öğrenmesini ve araştırma yeteneklerinin geliştirilmesini engellediğini belirterek hükümete dava açıyor.

Kanada, ABD ve Avrupa Konseyi Gibi Birçok Ülke Tiktok Yasağı Uyguluyor

TikTok Yasağı

ABD Senatosu, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle federal hükümet çalışanlarının TikTok kullanımının yasaklanmasını geçtiğimiz aylarda oy birliği ile kabul etti. Pekin merkezli Byte Dance tarafından geliştirilen TikTok’taki kişisel verilerin Çin hükümetine verildiğini ve bunun çok büyük ulusal güvenlik sorunları doğurduğu belirtiliyor.

TikTok yetkilileri verilerin gizli tutulduğunu, hiçbir şekilde hükümetle paylaşılmadığını hatta karşı taraftan böyle bir talebin dahi olmadığını savunuyor.

AB Konseyi, çalışanlarından kurumsal ağlara bağlantı sağladıkları kişisel cihazlardan da uygulamayı silmelerini isteyeceğini bildirdi. Bu uygulamaların, siber güvenlik tehditlerinin önüne geçmek için yapıldığını savunan hükümetlere özellikle araştırma alanında çalışan profesörlerden ağır tepkiler gelmeye başladı.

Profesörler, TikTok Yasağının Araştırmalarını Engellediğini Belirtiyor

Tiktok Yasağı

Bir grup üniversite profesörü, TikTok’u devlet üniversitesi bilgisayarlarında ve telefonlarında yasakladığı için Teksas’a dava açmaya hazırlanıyor. Profesörler, TikTok’un üniversite bilgisayarlarında ve telefonlarında kullanılamamasının öğrencilerin öğrenmesini ve araştırma yeteneklerinin geliştirilmesini engellediğini belirterek hükümete dava açtı.

Columbia Üniversitesi Knight First Amendment Enstitüsü, davayı Teksaslı profesörlerin üyesi olduğu akademik araştırma grubuBağımsız Teknoloji Araştırmaları Koalisyonuadına açtı.

Profesörler arasında, gençlerin sosyal medyayı ifade ve siyasi örgütlenme için nasıl kullandıklarını araştıran ve öğreten Kuzey Teksas Üniversitesi Medya Sanatları Bölümü Doçenti Jacqueline Vickery de yer almakta.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.