Papara’dan Twitch Yayıncılarına Özel Ürün

Papara, Yayıncı Hesabı ile Twitch yayıncılarına yeni bir gelir kanalı sunuyor.

Espor ve video oyun sektörlerine yönelik çözüm ve yatırımlarıyla gündeme gelen finansal teknoloji şirketi Papara, Twitch yayıncılarının takipçilerinden destek almasını kolaylaştıran ve rekabetçi komisyonuyla öne çıkan Yayıncı Hesabı özelliğini duyurdu.

Dijital ekonomi, içerik üreticiliğini ve yayıncılığı profesyonel bir kariyere dönüştürdü. Bu durum, sohbet programları, video oyunu yayınları, espor karşılaşmaları gibi içeriklerle takipçilerine çeşitli platformlardan ulaşan yayıncılar için geliştirilen gelir modellerini de beraberinde getirdi. Türkiye’de en çok kullanılan platformlar arasında Twitch’in başı çektiği bilinirken TwitchTracker’ın verileri, Türkiye’de en çok izlenen 10 Twitch yayıncısının haziran ayında toplamda 757 bin saat yayın yaptığını, bu yayıncıların ortalama izleyici sayısının 120 binin üzerinde olduğunu gösterdi.

Espor ve video oyun sektörleriyle yakından ilgilenen finansal teknoloji şirketi Papara, bağımsız yayıncıların takipçilerinden destek almalarını kolaylaştırmak için Twitch yayıncılarına özel olarak geliştirdiği Yayıncı Hesabı’nı duyurdu.

 

twitch
Yayıncı desteğini kolaylaştırıyor

Twitch’te yayın yapan içerik üreticileri, yayın adreslerini, minimum destek tutarını, yayın platformlarını ve bildirim sistemlerini belirleyerek Papara Yayıncı Hesabı açabiliyor. Yayıncı Hesabı açılan kullanıcılar, kendilerine özel olarak oluşturulan “yayıncı donation” bağlantısını Twitch yayınlarında, sosyal medya hesaplarında paylaşabiliyor. Papara kullanıcısı olan izleyiciler, bu bağlantıyı kullanarak doğrudan Papara üzerinden yayıncılara destekte bulunabiliyor.

Rekabetçi komisyonuyla öne çıkıyor

Yayıncı bağış ve yayıncı destek altyapılarında ortalama komisyon oranının %5 olduğu bilinirken, Papara’da ticari/aşırı kullanım ücreti kapsamında aynı ay içinde Papara hesabına 5 farklı kişiden toplam 5 bin TL ve üzeri veya tutardan bağımsız 10 farklı kişiden para transferinden sonra gelecek desteklerde, BSMV hariç %3,40, BSMV dâhil %3,57 işlem ücreti kesiliyor. Bu açıdan Papara, yayıncı destek altyapıları arasında rekabetçi komisyon oranıyla öne çıkıyor.

Bir haftada 3 binden fazla yayıncı hesap açtı

Papara’dan paylaşılan güncel verilere göre Yayıncı Hesabı ürünü, kullanıma açıldığı günü takip eden bir hafta içinde 3 binden Twitch yayıncısına ulaştı. 16 milyonu aşkın kullanıcısına Oyun & Dijital Kod ödemelerini kolayca yapabilme olanağı sunan Papara, Yayıncı Hesabı ürünüyle espor, video oyun gibi odaklarda içerik üreten bağımsız yayıncılara olan desteğini de göstermiş oldu. Ayrıca Papara, yaratıcı ekonominin bir parçası olan, canlı yayınlar yaparak topluluk oluşturmayı başaran içerik üreticilerine yeni ve rekabetçi bir gelir kanalı sundu.

twitch

Papara Hakkında

Papara, KPMG tarafından Global FinTech 100’de listelenen Türkiye’nin lider FinTech şirketidir. Türkiye’den seçilen 68’inci Endeavor girişimi olma başarısını gösteren Papara, özgün LinkedIn verileri ile belirlenen “LinkedIn En İyi Startup’lar 2022” listesinde ilk sırada yer almış, dünyanın önde gelen FinTech topluluklarından Finovate tarafından düzenlenen 2022 Finovate Awards’da “En İyi Mobil Ödeme Çözümü” seçilmiştir. 2016 yılında finansal hizmetleri herkes için hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli hâle getirmek amacıyla kurulan Papara’nın 16 milyondan fazla bireysel kullanıcısı, aralarında Uber, Yandex gibi şirketlerin de bulunduğu 1.500’ü aşkın ticari kullanıcısı vardır. 570’ten fazla çalışanı olan Papara, ürün ve hizmetlerini daha geniş coğrafyalara yayarak bölgenin lider ve rekabetçi finansal teknoloji şirketi olmayı hedefliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.