/

Pandemide Evde Otururken Para Kazanmak için 5 Dijital Beceri

Evde otururken para kazanmak.

Evde otururken para kazanmak bundan birkaç sene önce, belki de kendilerini kurumsal hayatlarında ve girişimcilik dünyasının hızlı akışında yorulmuş olarak bulan herkesin hayalindeki bir istekti. Keşke sıcacık yatağımdan kalkmasam, keşke evimde kalarak çalışsam… Ne dilediğine dikkat et önerisi, hiç bu kadar hayatımızın bir parçası olmamıştı belki de.

Fakat her başarılı bireyin bildiği üzere; önemli olan krizin ka rmaşasında kendini kaybetmek değil, krizi fırsata çevirmektir. Hızlı başlayan ve oldukça etkili bir şekilde hayatımızı ele geçiren Dijital Dönüşüm ve Covid-19 dalgası ile bir sene içerisinde iş dünyasının her bir bireyi home-office çalışma sistemini hayatlarına entegre etmek durumunda kaldı.

 

 

evde oturarak para kazanmak
evde oturarak para kazanmak

Dijitalleşen dünyanın bir keskin ve acımasız kuralı vardır: adapte ol ya da geride kal. Dijital dönüşümün hayatımızın her noktasını değiştirdiği noktada, iş dünyasında da kendimizi geliştirmek zorunda olduğumuz kritik dönüşler bulunmakta. Artık eski iş teknikleri, gelenekleri, çözümleri geride kaldı. Geleneksel yöntemlerden kurtulmak zorundayız. Dijitalleşmeyi kabullenmek ve uyum sağlamak, hatta her gün kendimize daha fazlasını katmak zorundayız.

Krizi fırsata çevirmenin bu noktadaki anlamı da: Evde otururken para kazanmak. Öğrencilerden yeni mezunlara, stajyerlerden çalışanlara kadar herkesin günde belki de yarım saatlerini alacak eğitimler ile kendilerine harçlık, gelir ve ek gelir çıkarmalarını sağlayacak birçok yöntem bulunmakta. Biz bugün sizler için 5 tanesini bir araya getirdik. Ücretsiz sertifika eğitimleri alabileceğiniz siteleri de öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

 

evde oturarak para kazanmak
evde oturarak para kazanmak

Çeviri Yaparak Evde Otururken Para Kazanmak

Günümüzde internetin en çok ihtiyaç duyulduğu alanlardan biri istisnasız çeviridir. Pandemiden önceki hayatta da evde otururken para kazanmak için freelance çevirmenlik gözde bir işti. Özellikle her gün daha dijital hale gelen iletişim kanalları, uluslararası bir boyuta ulaşmıştır. Yani bugün bir işveren, Rusya’daki veya İspanya’daki bir Halkla İlişkiler Uzmanına kısa bir e-mail ile ulaşabilmektedir. Yabancı bir öğrenci, Almancasını geliştirmek için kitaplara gömülmek yerine Almanya’dan sanal bir öğretmen edinip dilini ilerletmek isteyebilir.

Sınırlamalar yalnızca bunlar da değil, çeviri ile online olarak para kazanmanın birçok yolu bulunmakta. İyi bir İngilizce ile freelance çevirmen olarak anlık çeviri ihtiyacı duyan firmalara amatör olarak hizmet verebilir, online ortamda konuşmasını geliştirmek isteyen öğrencilere ücretli ders verebilir, öğrencilere yabancı dil ödevlerinde yardım edebilirsiniz. Hatta iyi bir İngilizce veya Almanca gibi edinimleriniz varsa, çağrı merkezleri için home-office çalışan eleman arayan birçok firma da bulunmakta.

Peki dilinizi nasıl geliştirebilirsiniz? Biz sizler için Duolingo, Busuu, Quizlet ve Mondly gibi cep uygulamaları öneriyoruz. Fakat bir sonraki yazımızda özel olarak bu konuyu incelememizi isterseniz, yorumlarda buluşalım!

* Bizim bahsettiğimiz işler amatör olarak yapılan ve ek gelir elde etmek isteyen güçlü dil geçmişleri olan bireyler içindir. Profesyonel hizmet almak için çevirmenlik, mütercim tercüman ve dilbilim gibi ilgili bölüm mezunu meslektarlara başvurmalısınız.

 

 

evde oturarak para kazanmak
evde oturarak para kazanmak

Blog Yazarlığı Yaparak Evde Otururken Para Kazanmak

Belki de pandemi döneminde evde otururken para kazanmak için yapılabilecek en mantıklı, en etkili yöntemlerden biri de blog yazarlığıdır. Her para kazanma yolu dönüp dolaşıp yine dijitalleşen iş dünyasına bağlanıyor çünkü olayın kilit noktası burası. Tüm firmalar, zaten internete taşınmaya başlamış olan iş döngülerini aynı zamanda artık tanıtmak istiyor. Bu ne demek?

Bu demek oluyor ki; yaptıkları işi anlatan, müşterilerin devamlı bilgiye ulaşabileceği, okurların sitede kalma ve gezinme oranını arttıran sistematik, düzenli ve sürekli bir kaynağa ihtiyaçları var. Bunun en güzel örneği de sitenin blog sayfası. Bloglar yalnızca insanların günlüğü olarak kullanılmıyor artık. Aynı zamanda çok büyük bir dijital pazarlama etkeni. Firmalar SEO kuralları, uygun görseller, etkili içerik ile hem arama motorlarında en üst sıralara çıkıyor hem de zirvede müşterileriyle hızla buluşabiliyor. Bu nedenle oldukça hızlı, fazla ve kaliteli içerik üreten eleman açığı bulunmakta.

Yalnız Dikkat! Blog yazarlığı yalnızca iki kelimeyi bir araya getirmekten oluşmaz. Her ne iş yapıyorsanız, o işi dikkatlice araştırmalı ve bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz. İşinizi iyi yaparsanız, dijital ortamın aranan insanı olabilirsiniz. İyi bir blog yazarı olmak için Blog Yazarlığı, Yaratıcı Yazarlık, İçerik Editörlüğü, SEO hatta WordPress/ Medium Eğitimi gibi birçok eğitim almalı ve ne yaptığınızı bilerek bu işe koyulmalısınız.

Neden şimdi Medium ile nasıl blog yazıldığını öğrenerek başlamıyorsunuz?

 

 

evde oturarak para kazanmak
evde oturarak para kazanmak

Web Tasarımı Yaparak Evde Otururken Para Kazanmak

Aynı blog yazarlığı gibi, internete taşınmış bir şirketin yapacağı ilk iş kendilerine özgü, kaliteli bir site kurmak veya ellerinde bulunan siteyi yenileyerek eksiklerini kapatmak. Tabii ki büyük kurumsal firmalar bünyelerinde bu konuda oldukça profesyonelleşmiş IT ekibi bulunduruyor. Fakat yeni kurulan start-uplar, daha küçük firmalar veya bireysel olarak iş dünyasına atılmak isteyen bireyler için durum biraz daha farklı.

Başlangıç olarak kimse sizden profesyonel kod yazımı bilmenizi beklemeyecektir. Tabii eğer siz isterseniz, sizi durduracak hiçbir güç de bulunmamakta! Web sitesi tasarımı yapmak demek, var olan bütün web tasarım kurulumlarını bilmeniz demek değil, fakat eğer bu işten para kazanmak istiyorsanız en azından bir tanesinde profesyonelleşmek sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Dijital dünyada birçok web tasarım sistemi bulunmakta. Bunlardan en popülerleri ise WordPress, Wix, Laravel gibi kullanımı daha pratik sitelerdir. Web tasarımı için bilmeniz gereken ise yalnızca site tasarlamak değil, aynı zamanda: SEO Uzmanlığı, HTML/CSS, Domain nedir, Banner nedir, Responsive Web Sitesi ne işe yarar gibi geniş kapsamlı bir araştırmadır.

 

 

evde oturarak para kazanmak
evde oturarak para kazanmak

Grafik Tasarımı Yaparak Evde Otururken Para Kazanmak

Web siteleri tasarlandı, ürünler hazır, pazarlama stratejileri başlayacak, blog yazılarına ilgili görseller hazırlanması lazım. Fakat ortada müşterinin ilgisini çekecek, tekrar tekrar siteye dönmesini sağlayacak, müşteride merak uyandıran bir izlenim bırakacak görselleri, videoları tasarlayan kimse yok. Bu noktada siz devreye girerek hem kendiniz için bir gelir elde edebilir, hem de kendinizi geliştirebilirsiniz.

Grafik tasarımı yalnızca pazarlama departmanlarının kullandığı bir ihtiyaç değildir, birçok alanda grafik tasarımcılara oldukça ihtiyaç vardır. Özellikle de hayatımızın %90’ı görsellerden oluşan bir ekrana bakmakla geçerken. Grafik tasarımı ile öğrencilere sunumlarında yardım ederek para kazanabilirsiniz, işletmeler için videolar hazırlayabilirsiniz, ürün tanıtımı yapan görselleri dizayn edebilirsiniz. Kartvizitler, afişler, bildiriler, sunumlar ve aklınıza gelebilecek her şey size bir gelir kapısı açıyor.

Birçok seçeneğinizin olduğu grafik tasarımı dünyasında en önemli hediyeniz ise yaratıcılığınız. Çünkü grafik tasarımında sınır yok! Canva, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Corel Draw ve daha birçok program ile kendinizi geliştirin ve evde otururken para kazanmak için şansınızı kendiniz yaratın.

 

 

evde oturarak para kazanmak
evde oturarak para kazanmak

Sosyal Medya Yöneticiliği Yaparak Evde Otururken Para Kazanmak

Ve son olarak, gelelim son 10 yılın en etkili pazarlama tekniklerinin bulunduğu, en çok çekiliş-ürün-para üçlüsünün döndüğü sosyal medyaya. Sosyal medyanın hayatımızdaki yerini burada sayfalarca anlatabiliriz. Ama bunun yerine, sosyal medyadan nasıl para kazanılacağını anlatacağız. Çünkü vakit, nakittir.

Sosyal medya dediğimiz pazarlama dünyası, medya ve kritik birkaç karar alma reklamları ile yönetiliyor. Nedir bunlar? İnstagram, Facebook, LinkedIn, Youtube, Pinterest, Outlook gibi mail uygulamaları ve daha birçok aplikasyon. Sosyal medyadan para kazanmak denildiğinde akla ilk olarak Influencerlar ve Youtuberlar gelse de aslında sosyal medyadan para kazanmanın birkaç yolu daha var.

İlk olarak, eğer butik açmak ve tekstil, takı vb. alım-satım işleri ile ilgileniyorsanız, buraya tıklayarak Instagram butiğinin nasıl açılacağını öğrenebilirsiniz.

Peki sosyal medya yöneticiliği nedir? İş dünyasında bulunan start-uplar, firmalar, ticaretle ilgilenenler başta olmak üzere herkes için işini bilen bir sosyal medya yöneticisine ihtiyaç kritiktir. Doğru yönetilen sosyal medya hesapları, kısa sürede çok daha fazla insana ulaşmak demektir. Sosyal medya yöneticileri, genelde pazarlama ve halkla ilişkilerle iç içe çalışan ve içerik üreterek medyayı kontrol eden anahtar çalışanlardır.

İyi bir sosyal medya yöneticisi olmak için; İnstagram ve Facebook Reklamcılığını, Canva gibi tasarım sitelerinin kullanımını, LinkedIn pazarlamalarını, etkili e-mail kullanımını, stok fotoğraflar tanımını, Google Adwords gibi reklam ve pazarlama araçlarını biliyor olmak, bunların eğitimlerini almak şart. Neyse ki, sizler için bu sertifikaları alabileceğiniz siteleri bir araya getirdik, tam olarak buraya tıklayabilirsiniz.

Evden oturarak para kazanmak için birçok yöntem daha bulunmakta. Mesela evde otururken para kazanmak için 5 freelance iş önerisi yapabiliriz.

Sizin için hangi işin evde otururken para kazanmak için daha uygun olduğunu düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

 

 

 

GİRİŞİMCİLERDE BULUNMASI GEREKEN 7 ÖZELLİK

Twitter’da Ücretli Üyelik Dönemi Başlıyor

FİLM KÜLTÜRÜNÜ TEST ETMEK İSTER MİSİN?

En İyi 5 Kariyer Sitesi

İletişim Nedir? İletişim Engelleri Nelerdir?

Business Valuation – Şirket Değerlemesi

Ülkemizde Kullanılan 7 Yatırım Aracı

İyi Bir Yönetici Nasıl Olunur?

Youthall, 2020 yılına dair verilerini paylaştı

Kripto Paraların Kullanımı ve Avantajları

Fotoğrafları Ücretsiz İndirebileceğiniz En İyi 5 Stok Fotoğraf Sitesi

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.