Online alışverişte ocak ayında iki kat daha fazla alışveriş yaptık!

alışveriş

Online alışverişte bu ayın öne çıkan satışları bot, mont, eldiven ve atkı oldu. Satışlarında en çok artış görülen sektörlerden biri ise otomotiv&yedek parça sektörü oldu.

Doğuştan bir girişimci olan Seyhun Özkara, Buna sömestr tatili ve soğuk hava koşulları da eklenince internetten verilen siparişlerde patlama yaşandı. Özellikle kış aylarında satışı artan bot, mont, eldiven, atkı, bere gibi ürünlere ek olarak ıhlamur, kuşburnu, kış çayı gibi ürünlerde de artışlar yaşanıyor. “dedi.

Otomotiv&Yedek Parça sektöründe de patlama yaşandığını söyleyen Özkara; antifriz, kış lastiği, ön cam koruyucu gibi ürünler son 1 haftadır 3 kat daha fazla arama hacmi elde ettiğini belirtti. Ayrıca sözlerine şunları da ekledi: “Alışveriş kolaylığı, çok sayıda ürün seçeneği ve kampanyalar özellikle bu dönemlerde e-ticarete olan talebi daha da artırıyor. Ocak ayı içerisinde online alışverişte öne çıkan diğer ürünler ise; elektronikte; elektrikli ısıtıcı ve katı meyve sıkacağı, kozmetikte; nemlendirici, gıdada; ıhlamur, kuşburnu, salep, kuruyemiş, ev tekstilinde; battaniye, ev terliği, pet shop’ta; kedi evi, kedi minderi, sağlık ve fitness’ta ise spor matı ve gıda takviyeleri oldu. Bu kategorilerin satış grafikleri hızla yükseliyor.”

alışveriş

 

14 bin işletmeye hizmet veren IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “ “İnsanlar dijital alışverişte ve internet alışverişinde hayatımıza giren bu kolaylığın hem zaman anlamında hem de maliyet anlamında faydasını tecrübe ettiler ve bu alışkanlıklar kolay kolay değişmeyecektir.” Önümüzdeki yıllarda da daha fazla tüketicinin dijital ile buluşacağını ve yaş sınırlarının da neredeyse artık ortadan kalkacağını buna bağlı olarak e-ticaret pazarının da daha fazla kullanılacağını öngördüklerini söyledi.

IdeaSoft Nedir?

2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.

Seyhun Özkara Kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümü mezunu olan Seyhun R. Özkara, Üniversite eğitimi sürecinde 2003 yılından bu yana internet teknolojileri ve e-ticaret alanında Türkiye’de işletmelere özel e-ticaret altyapı çözümleri sunan IdeaSoft’un kurucu ortakları arasında yer aldı. Profesyonel e-ticaret paket çözümleri ile işletmelere çözümler sunan IdeaSoft Yazılım AŞ’nin şu anda yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin elektronik ticaret pazarına kazandırılması adına çalışmaların yanı sıra eğitim süreçlerinin içinde de aktif yer alıyor. Yüksek lisans eğitimini Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yapan Seyhun R. Özkara aynı zamanda Türkiye’de Küçük ve Orta ölçekli işletmelere altyapı çözümleri sunan bir çatı altında toplanması noktasında Elektronik Altyapı sağlayıcıları Derneği (EDER) kurucuları arasında yer aldı ve EDER çatısı altında yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor.

Bültenden düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.