/

2020 NO-CODE HACKATHON & NO-CODE FELLOWSHIP

  Kod yazmak, ürün geliştirmek isteyenlerin ya da uygulama fikri olanlarının karşılaştığı en büyük problemlerden biridir. Peki, kod yazmadan hayallerinizi gerçekleştirmek mümkün olsaydı? Siz de bir fikrim var fakat kod yazamam diyorsanız, No-Code Hackathon (kod maratonu) ve No-Code Fellowship programı tam size göre!

NO-CODE HACKATHON NEDİR?

No-Code Hackathon(kod maratonu), sizden kod yazmaya gerek olmadan dijital  bir ürün geliştirmenizi bekleyen bir yarışma. Yarışma, “kod ve öğrenme eğrisi yok” sloganı ile tanınan V.one tarafından organize edilecek ve yarışmanın kazanına $500 ödül verilecek.

Çok yakın zamanda yarışmanın kuralları V.one sitesinden açıklandı. Birinci adımda, başvurunuzu tamamladıktan sonra size bir bağlantı linki gönderilecek ve bu bağlantıyı kullanarak kaydolmanız için süreniz 7 gün. Kayıt olduktan sonra 72 saat boyunca V.one’a ücretsiz erişim sağlayabileceksiniz. Ayrıca yarışmanın açıklanan detaylarına göre yalnızca ana ekran tasarımına ve fikrin kendisine göre değerlendirileceksiniz. Bir diğer güzel haber ise, oylama sürecinde arkadaşlarınızdan oy almak için bağlantınızı paylaşıp gönderebilirsiniz. Kesin sonucun bu oylamalara göre olup olmayacağı tartışmalı olsa da, kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

NO-CODE FELLOWSHIP NEDİR?

On Deck No-Code kısacası ODNC olarak bilinen program, uzmanlardan oluşan bir topluluk ile kod yazmadan, fikirlerini somut hale getirmek isteyen herkes için 10 haftalık bir program.

Siz de kendi fikrinizi, ürününüzü veya uygulamanızı geliştirmek istiyorsanız No-Code Fellowship programına başvurabilirsiniz. Program On Deck ve ekibi tarafından yürütülecek. Oturumlar en iyi uygulamalara, gelişmiş iş akışlarına, yeni araçlara ve çok daha fazlasına odaklanacak.Ayrıca tüm bunları yaparken yalnız olmayacaksanız. Bubble, Webflow,Glide, Adalo ve diğer platformdan uzmanlar ile düzenli çalışma saatlerine sahip olabileceksiniz.

On Deck resmi sitesinde belirtildiği gibi, programa katılmanız için kod içermeyen araçlara aşina olmanız, büyüyen bir toplulukta aktif katılımcı olmaya karşı hevesli olmanız ve en önemlisi girişimci ruhuna sahip olmanız gerekiyor. Programa başvurmak için hazır bir projeniz olması gerekmiyor. Programın 10 hafta sürmesi ve 150 kişi ile sınırlandırılması düşünüyor. Programa katılma ücreti ise 1990 dolar. Başvurular yapmanız için son tarih 27 Aralık 2020. Programın başlayacağı tarih, On Deck tarafından 2021 olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.