/

NFT Platformları

NFT Platformları

Web 3.0 ile birlikte gelişen metaverse kavramı beraberinde NFT kavramını da getirdi. Sanatı teknoljiyle birleştiren NFT’ler artık günümüzde çok popüler bir hal aldı. Peki bu NFT’leri nereden alabiliriz? Gelin beraber NFT platformlarına bir bakalım 

 

OpenSea

 Ethereum blokchain’i üzerinde geliştirilen OpenSea bugün dünyanın en büyük ve en ünlü NFT pazar yeri olma unvanını elinde bulunduruyor. OpenSea üzerinden kullanıcılar çeşitli tokenlar ile alım satım ve üretim yapabiliyorlar. Katman 2 çözümü Polygon entegrasyonuna sahip olması da OpenSea’yi özel kılan özelliklerden bu sistem sayesinde işlem ücretlerini azaltma imkanı bulan OpenSea üzerinden kullancılar 80 milyondan fazla NFT ve 700 NFT koleksiyonuna kolaylıkla erişebiliyor. 2022 itibariyle OpenSea 600 binden fazla kullanıcıya sahip aynı zamanda verilere göre şu ana kadar platform üzerinde 4.1 milyar dolarlık satış gerçekleşti.  

 

NFT Platformları

NBA Top Shot 

 

Günümüzde basketbolun popülerleşmesiyle beraber buradan en çok payı NBA aldı. Dünyanın en büyük oyuncularının bir araya geldiği bu organizasyon aynı zaamnda bir NFT koleksiyon pazar yerine de ev sahipliği yarıyor. Flow blokchain’i üzerinde geliştirilen NBA Top Shot NBA oyubcularının özel anlarını video ve resim şeklinde satılmasına olanak tanıyor. Satış işleminin yanı sıra depolama ve takas olayına da izin veriliyor. 2019 yılında piyasa sürülen platform’da çok pahalı satışlara tanıklık edildi Platform üzerindeki en pahalı üç satış ise ligin en görkemli oyuncusu Lebron James’e ait. 

 

NFT Platformları

 

 

 

 

Decentraland

 

Ethereum üzerinde inşa edilen Decentraland 2020 yılında piyasaya sürüldü.  Çok popüle bir metaverse evreni olan Decentraland kullanıcılarına oynayarak kazanabilecekleri bir sistem sunuyor. Kullanıcılar Decentraland evreni içerinde giyisiler, araziler, kişisel eserler gibi pek çok şeyi satarak para kazanabiliyorlar. Aynı zamanda metaverse evreninde üreticilerin tüm hakları ise sağlıyor. 

NFT Platformları

 

SuperRare (Süper Nadir) 

 

Dijital sanat kültürünü korumak amacıyla ortaya çıkan ethereum tabanlı NFT platformu SuperRare pek çok seçkin NFT sanatçısına da ev sahipliği yapıyor. NFT satış konusunda OpenSea’nin arkasında kalsa da bu alanda önde gelen platformlardan birisidir. 

NFT Platformları

 

Rarible 

 

Diğer platfomlar aksine tek bir blockchain değil birden çok blokchain üzerine kurulu olan Rarible Flow,Ethereum ve Tezos ağlarını destekliyor. Rarible kullanıcılarına NFT alım satım işlemlerini sunarken bunlar dışında NFT basım ve takas işlemlerine de olanak tanıyor. Bunların yanında merkezsiz bir yapısı olması da dikkat çeken bir diğer özelliği Rarible’ın toplam kullanıcı sayısı 1.6 milyonu aşarken toplam hacmi ise 270 milyon doları aşmış durumda.

NFT PlatformlarıBinance NFT Marketplace 

 

Binance Smart Chain  üzerinde geliştirilen Binance NFT Marketplace kullanıcıların NFT alım satı işlemlerine olanak tanıyor. Ünlü kripto alım satım plataformu Binance tarafından kurulan bu NFT pazar yeri NFT sanatçıları ve bunların alıcılarını bir araya getirerek burada bir pazar yeri kurmayı hedefliyor.

NFT Platformları

 

 

 

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.