//

Newion, 130 Milyon Euro Değerinde Yatırım Yapacak!

Newion

Newion, 130 milyon euro yatırım aldı!

Piyasada 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren risk sermayesi şirketi Newion, 130 milyon euroluk yeni yatırım fonunu açıkladı. Newion IV, Avrupa’daki erken aşama iş yazılımı şirketlerini girişimlerini başlatmaları için destekleyecek.

Newion

VC firması Newion, 2000 yılından bu yana Benelüks, İskandinavya ve Almanya’daki girişimlerin büyümesini aktif olarak destekliyor. Özellikle B2B yazılım şirketlerine odaklanan firma, güçlü bir itibar kazanmış ve Avrupa’nın dijital dönüşümünün gelişimini desteklemiştir.

Yazılım geliştirme, teknolojinin etkin olduğu bu çağda işletmelerin ve toplumun işleyişinin kritik bir bileşenidir. Bu erken aşamada inovasyonu desteklemek, pazarda yeni düşünen bir topluluğu beslemede çok önemli olmuştur. Avrupa yazılım teknolojisinde hala güçlü bir umut var ve firma yeni girişimlerin hayata geçmesine yardımcı olmaya kararlı.

Yatırım detayları

Newion

Newion Kurucu Ortağı ve Yönetici Ortağı Patrick Polak: “Önceki fonlardan mevcut tüm LP’lerin Newion IV’e katılmasından büyük gurur ve onur duyuyoruz. BNP Paribas, PMV, aile ofisleri ve HNWI’ler ve Avrupa’da inovasyon ve girişimciliği teşvik eden Avrupa Yatırım Fonu (EIF) gibi köşe taşı yatırımcılarımıza Reggeborgh gibi büyük bir yeni LP grubu katılıyor. Yatırım felsefemiz ve stratejimizin, 2000 yılından bu yana edindiğimiz deneyim ve geçmiş performansımızla birleştiğinde kabul gördüğünü hissediyoruz; bu da büyük bir LP grubu tarafından desteklenen hızlı bir fon toplama ile sonuçlandı.” açıklamalarında bulundu.

Yeni fonla birlikte Mathijs de Wit ve John Sjölander, Yönetici Ortaklar olarak Patrick Polak ve Frank Claassen’e katılacak ve 13 kişilik ekip daha da genişleyecek.

Şirket, yatırım ile B2B yazılım girişimine yatırım yapmayı, onları pazar liderliğine taşımayı ve dijital dönüşümü ilerletmeye devam etmeyi hedefliyor.

Patrick Polak: “Sektörün giderek daha fazla dijitalleşmesi gerekiyor ve kuruluşumuzdan bu yana yazılım şirketlerinin bu dönüşümü kolaylaştırmasına destek oluyoruz. Daha büyük fon büyüklüğü ile yatırımcılarımızı daha fazla fonlama gücü ile destekleyebiliyoruz, bu nedenle iddialı B2B girişimlerini iletişime geçmeye davet ediyorum. Yeni fonun ilk yatırımlarını kısa süre içinde duyurmayı bekliyoruz.” sözlerinin de altını çizdi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.