Motorola’dan Bileğinizi Sarabilen Telefon!

Motorola, geleceğin akıllı telefonunu bileğimize takma fikriyle teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Lenovo’nun desteğiyle Mobile World Congress’te sergilenen esnek telefon konsepti, sınırları zorlayan bir vizyonun yalnızca bir örneği. Bu ileri teknoloji, sadece bir cihazın fiziksel formunu değiştirmekle kalmayıp aynı zamanda kullanıcı deneyimini de dönüştürüyor. Motorola’nın bu adımı, akıllı telefon endüstrisinde yeni bir çağın kapısını aralıyor.

Motorola gelecekte telefonlarımızı bileğimize takabileceğimizi düşünüyor. Şirket, geçtiğimiz yıl Çinli teknoloji devi Lenovo‘ya ait bir videoda gösterdikten sonra İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde esnek bir akıllı telefon sergiledi.

Motorola

Bazı raporlara göre, bu telefon sadece bir konsept ürün, dolayısıyla asla piyasaya sürülmeyebilir. Ancak Motorola, kalabalık akıllı telefon pazarında öne çıkmak için ekran teknolojisindeki ilerlemeyi göstermeye kararlı. Bir Motorola temsilcisi tarafından yapılan bir gösteride, telefonun çeşitli şekillerde nasıl bükülebileceğini ve bileğe nasıl sarılabileceğini veya bir masanın üzerinde nasıl durabileceğini gösterildi.

Telefon bileğe sarıldığında, bilgilerin görüntülenme şekli değişiyor. Örneğin, uygulamalar ekranın üst kısmında görünüyor. Temsilci, telefonun “bağlamsal olarak farkında” olduğunu, bu nedenle bükülme şekline bağlı olarak uyum sağladığını ifade etti. Bir gösterimde, temsilci telefonu bir elbisenin fotoğrafını çekmek için kullandı. Telefon daha sonra elbiseyi tamamlayan bir arka plan üretti. Bu arka plan cihaza uygulanabiliyor, böylece kullanıcı giydiğinde telefon bir moda aksesuarı haline geliyor.

Motorola

Telefonun esnek ekranı, son yıllarda katlanabilir ekranlarla yapılan bazı ilerlemelerin üzerine inşa edilmiş gibi görünüyor. Şirket, ikonik Razr markasını 2020’de katlanabilir bir akıllı telefon olarak yeniden canlandırdı. Telefonun bükülmesini sağlayan mekanizma, şirket temsilcisi tarafından insan omurgasının çalışma şekline benzer olarak tanımlandı.

Apple, On Yıllık Elektrikli Otomobil Projesini İptal Etti!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #TeknolojiHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.