Moman Kimdir?

Sürdürülebilirlik, e-ticaret ve tekstil. Tüm bunların bir araya gelmesiyle oluşan bir girişimi inceliyoruz bugün. Hazırsanız başlayalım: Moman Kimdir?

 

Bildiğiniz gibi, tekstil sektörü ülkemizde oldukça ilgi gören bir sektör halinde. Bu sektörde klasikleşmiş bir yapı olsa da, internetin hayatımızın merkezi haline gelmesiyle klasik yapıdan sanal bir yapıya geçişi görmek mümkün. Bahsedilen sanal yapı ise: E-ticaret.

Yapılabilecek en basit ve doğru ifadeyle e-ticaret, ticaretin elektronikleştirilmesi olarak ifade edilebilir. Tekrar tekstil sektörüne gidelim ve e-ticaretin bu alanda yaptığı devrim niteliğindeki değişiklikleri konuşalım isterseniz.

Tekstil sektörünün e-ticaret sektörüyle entegre hale gelmesiyle; giyim alışkanlığımız, bu konudaki seçiciliğimiz, ürünlere ulaşılabilirliğimiz ve hatta ne sıklıkla alışveriş yapmaya isteğimizin olacağı bile en küçük etkiye hazır hale geldi.

Bu etkinin nasıl olacağını ise, markaların kendisi belirliyor. Bugün ele aldığımız konuda ekosistemde kendi etkisini yaratmaya çalışan bir girişimi, Moman’ı ele alacağız.

Moman Kimdir?

Sürdürülebilirlik alanında da tekstil sektörü için e-ticaret hizmeti veren Moman, kendi şu şekilde tanımlıyor:

 

Moman markamızla, perakende e- ticaret hizmetleri vermekteyiz. Markamızın amacı insanları ürünler içinde kaybolmasını engellemek ve onlara tüketirken yeni deneyimler yaşatmak. Tüketimle oluşan çevresel zararı minimuma indirip sürdürülebilir doğa anlayışımızla dengeli bir tüketim vizyonu ortaya koymak. Yok etmeden tüketen tüketirken doğayla ve geçmişle bağ kuran bu anlayışla aynı zamanda yeni bir moda anlayışı ortaya koyma gayretindeyiz.

Ürün satın alırken sadece ürün değil aynı zamanda kişiye özel stil danışmanlığı , terzilik hizmeti vermekteyiz. Böylece müşteriyi yoğunluk ve kafa karışıklığından kurtarıp güvenle alışveriş yapabileceği bir marka olmaktayız. Aynı zamanda fidan kampanyası ile kendi ormanını oluşturan tüketici ve marka işbirliği ile tüketirken tüketimin doğaya pozitif anlamda dönüşünü sağlıyoruz.

Bunun yanı sıra, yazılım ve yapay zeka destekli kabin çalışmasıyla insanları oturduğu yerden bir mağaza atmosferiyle ürün deneyimi sunmayı planlıyoruz. Bütüncül bir anlayışla tüketirken hem daha bilinçli tüketici , bilinçli üretici ve bunları bir markanın çatısı altında insanlara yeni bir moda ileriye cesurca bakan , etik ve ahlak kavramlarıyla uyumlu sadece insana değil doğaya da sorumluluk bilincinde hizmet eden bir marka olma yolundayız.

 

Var olduğu sektörde, girişimcilik bakış açısıyla inovatif yaklaşımlar sunmayı amaçlayan Moman, görev olarak Sürdürülebilir 1 Dünya için de harekete geçmiş diyebiliriz.

Bunun yanında, geleceğe  yatırım yapmayı ihmal etmediğini yine gözlemleyebiliriz. Biliyorsunuz ki, Metaverse alemi artık herkesin bulunması ve yatırım yapması gereken geleceğin dünyası halinde. Moman, sanal kabin çalışmalarıyla bu dünyada bulunmak istediğini şimdiden ortaya koymuş diyebiliriz.

İncelemenin sonunda ise şunları söyleyebilirim, tekstil sektöründe e-ticaret sitesi olarak bulunmak da bir seçenek, bunu çeşitlendirip sürdürülebilirlik, inovatif yaklaşım benimseyip bir girişim olmak da mümkün. Burada şunu öğrenebiliriz ki, dünyada görmek istediğiniz değişimin kendisi olmak istediğiniz zaman satacağınız bir elbiseyi bile bir ağaca dönüştürebilirsiniz.

Başka bir yazıda başka bir girişimi tanıtmak üzere, bilgiyle kalın.

Moman Kimdir?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.