MetaGündem: 6 Mart 2023

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Decentraland 2023 Metaverse Moda Haftasına Hazırlanıyor

Decentraland Metaverse Moda Haftası, 28-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinliğin bu yılki konusu “Geleceğin Mirası.” Bu demek oluyor ki ziyaretçiler gelecek vaat eden tasarımcıları sergilemeye odaklanacak. Etkinliğin amacı, tanınmış şirketler ve bu gelecek vaat eden sanatçılar arasındaki ortaklıkları teşvik etmek ve desteklemek olacak.

Decentraland’ın moda haftasından sorumlu Metaverse yapımcısı Giovanna Casimiro’ya göre bu, “modanın geleceği hakkında daha eleştirel bir tartışma getirmenin; yenilik, miras ve gelenek arasındaki noktaları birleştirmenin bir yolu.

“Modanın punk kraliçesi” Vivienne Westwood’un da biyografisini derinlemesine inceleyen bir oyun deneyimi ile etkinlik onurlandırılacak.

Şimdiye kadar 30’dan fazla marka bu yılki Metaverse Moda Haftası’na kaydoldu. Ziyaretçilerin görmeyi bekleyebilecekleri bazı önemli isimler arasında Coach, DressX, The Fabricant, DKNY, Perry Ellis, Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Dundas, Adidas ve çok daha fazlası yer alıyor.

meta

DeLorean Geleceğe Dönüyor

Ünlü otomobil üreticisi DeLorean, merakla beklenen elektrikli otomobili Alpha5’e özel üretilen NFT’lerin satışı için rezervasyon kabul etmeye başladı.

“Geleceğe Dönüş” serisinde zaman makinesi olarak ün kazanan DMC-12 spor otomobilin üreticisi DeLorean, Alpha5 ile otomotiv sektörüne geri döndü.

Alpha5’in fiyatı, üretim yeri, kesin özellikleri ve teslimat tarihi henüz DeLorean tarafından açıklanmadı ancak bu sene içerisinde açıklanacağı bekleniyor.

Sınırlı üretim ve benzersiz rezervasyon yöntemi, hem otomobil meraklıları hem de koleksiyonerler tarafından oldukça ilgi görecek gibi. Otomotiv endüstrisi bu rezervasyon yönteminden nasıl etkilenecek ve diğer üreticiler de benzer bir tavır almaya karar verecek mi, merak konusu.

meta

Binance’den Yapay Zeka Destekli NFT Üreticisi – Bicasso

Yapay zekanın yardımıyla Binance, yenilikçi Bicasso NFT oluşturucu ile pazardaki kullanıcılarının misli olmayan jetonlar olarak basılabilen orijinal, bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüler üretmelerini sağlıyor.

Yapay zeka, temelde DALL-E ve Midjourney gibi diğer yapay zeka sanat sistemlerine benziyor. Her ikisi de kullanıcıların uyarlanması ve dahil edilmesi gereken araçlar için resim göndermelerini sağlar veya orijinal görüntüler oluşturmak için yaratıcı istemler yazabilirler. Bu resimler Bicasso aracılığıyla üretilebilir ve daha sonra BNB zincirinde NFT olarak basılabilir.

Bicasso’nun beta sürümü 1 Mart’ta kullanıma sunuldu. Lansmandan sadece 2,5 saat sonra 10 bin darphane sınırına ulaşmayı başardı ancak yoğun talep sistemde sorunlara neden oldu. Binance sorunu çözmek için harekete geçti.

meta

Titanik’in Kalıntıları NFT’ler Aracılığıyla Yeniden Yüzeye Çıkıyor

Çığır açan bir ortaklıkla RMS Titanic Inc., Titanik eserlerini blockchain teknolojisiyle bütünleştirmek için Hong Kong merkezli NFT şirketi Artifact Labs ve Venture Smart Financial Holdings ile birleşti.

Koleksiyoner ve hayranlar, NFT’ler aracılığıyla Titanik mirasının bir parçasına sahip olabilirler.

Şirketler, her bir NFT’yi ayrıntılı bir açıklama ve kökene sahip fiziksel bir eser olarak temsil ederek, Titanik mirasını dünya vatandaşlarına teslim etmeyi amaçlıyor.

Artifact Labs’ın platformu açık artırmalar ve satışlar için mekan görevi görecek. Her NFT, Titanik tarihinin bir parçasına sahip olma fırsatı sunarken gemi hakkında farklı bir hikaye anlatıyor olacak.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.