/

MetaGündem: 24 Nisan 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Mini GPT4 – Yeni Yapay Zeka Modeli

MiniGPT-4 adlı yeni bir yapay zeka modeli, görsel içeriğin kesin tanımlarını sunmak için ingilizce anlama ve görsel işlemeyi birleştiriyor. Oldukça büyük bir dil modeli olan Vicuna, görsel nitelikleri dil modeliyle hizalayan doğrusal katmanı ile 5 milyona kadar görüntü-metin çifti kullanılarak eğitilebilir.

MiniGPT-4, derinlemesine görüntü açıklamaları üretmek ve kaba taslaklardan web sayfaları oluşturmak da dahil olmak üzere benzer yetenekler sergileyen güçlü OpenAI GPT-4’e dayanmaktadır. Milyonlarca resim-metin çiftini inceleyerek, MiniGPT-4 ilk adımda nesneler, insanlar ve yerler hakkında bilgi edinir. Modelin metin açıklamalarını iyileştirmek ve daha doğru ve doğal dil üretimi sağlamak için, daha küçük ancak yüksek kaliteli bir veri kümesi kullanarak ikinci bir eğitim aşamasından geçer.

Yetenekleri sayesinde MiniGPT-4; e-ticaret, sosyal medya, video oyunları, Chrome uzantıları ve karmaşık akıl yürütme sorunları gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

meta

Doodles ve Pharrell Williams İşbirliği

Pharrell Williams’ın Milyarder Erkek Kulübü Icecream Streetwear serisi ile işbirliği içinde yüksek profilli NFT girişimi Doodles tarafından piyasaya sürüldü. 50 ila 165 dolar arasında değişen seride tişörtler, şapkalar, şortlar, havlular ve kaykaylar bulunuyor.

Koleksiyon, 28-30 Nisan tarihleri arasında Virginia Beach’teki Doodles pop-up mağazasında “Something in the Water” müzik etkinliği sırasında başlayacak. Festivale gelen ziyaretçiler, ürün satın aldıktan sonra ücretsiz dondurma alabilecekler. Ürünler aynı zamanda çevrimiçi olarak sunulacak.

Pharrell’in eğitime adanmış kar amacı gütmeyen kuruluşu Yellow, satış gelirlerinden pay alacak. Haziran 2022’de Pharrell Williams, Doodles’ın baş marka sorumlusu olarak atandı. İlk hedefi, bir müzik albümü oluşturmak için Columbia Records ile çalışmaktı.

meta

Adobe Firefly’da Yeni Araçlar Sunuldu

Adobe, yaratıcı projelerde kullanılmak üzere üretken AI modellerinden oluşan bir koleksiyon olan Adobe Firefly’ı piyasaya sürdü. Vektör tabanlı resimlerin renk düzenini değiştirmek için yapay zeka kullanan Adobe Illustrator için Vektör Yeniden Renklendirme aracı, tanıtılacak ilk yeniliklerden biri. Piyasadaki ilk üretken yapay zeka destekli vektör yeniden renklendirme aracı olan Vektör Yeniden Renklendirme aracı artık herkese açık beta testine açık.

Yeniden renklendirme aracı, kullanıcıların Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri (SVG) görüntüleri yüklemelerine ve anında çeşitli renk ve palet şemaları oluşturmalarına olanak tanır. Renkler, metin açıklamaları veya örnek istemler kullanılarak program tarafından oluşturulabilir. Vektör Yeniden Renklendirme aracı, çeşitli biçimlerde renk yorumlamaları üretmek, kullanıcı arayüzlerinde koyu ve açık modlar için vektör varyasyonları yapmak, müşteri isteklerine göre resmi yeniden renklendirmek, marka yönergelerine uymak, şirket logoları geliştirmek, poster tasarımları üretmek ve Adobe Photoshop’ta kompozisyon oluşturmak gibi zahmetli görevleri hızlandırabilir.

meta

Starbucks’ın Yeni NFT’leri Piyasaya Çıkıyor

Tanınmış kahve işletmesi Starbucks’ın değiştirilemeyen ikinci token seti, dünya çapında yaklaşık 27,4 milyon müşterisi olan Starbucks Odyssey programının bir parçası olarak kullanıma sunulacak. “The First Store Collection (İlk Mağaza Koleksiyonu)” olarak adlandırılan lansman, ilham kaynağı olarak 1912’de Pike Place’de açılan işletmenin ilk Seattle sitesinden alınan 5.000 farklı pul içerecek. Her damga 100 dolara mal olacak ve multimedya görüntü kolajı, mağaza dokuları ve tanınabilir şirket arşiv özelliklerinden oluşacak.

Sahipler, teşvik almak için Starbucks Odyssey uygulamasında kullanılabilecek 1.500 bonus puan alacak. Sanal bir kahve yapma seansı ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı bir hayır kurumu olan Feeding America’ya katkı temel avantajlar arasında yer alıyor. 24 Nisan’dan sonra şirket, program katılımcıları için yeni avantajlar açıklayacak.

nft

Yeni Trump NFT’leri 1 Günde Tükendi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın adını ve benzerliğini taşıyan ikinci değiştirilemez token grubu (NFT), satışa çıkarıldıktan sonraki bir gün içinde tamamen satıldı. Koleksiyonun her biri 99 dolara mal olan 47.000 dijital koleksiyonundan 4,65 milyon doların üzerinde kazanç sağlandı. O zamandan beri, “Trump Digital Trading Cards Series 2” koleksiyonu, Açık Deniz ikincil piyasasında 1.858 dolar değerinde 750 ETH’LİK ticaret hacmi gördü. Eski başkanın adı, benzerliği ve imajı, NFT’ler tarafından ücretli bir lisans altında kullanılmakta.

nft

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.