MetaGündem: 19 Haziran 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Nike .Swoosh, Fortnite Ortaklığı ile Sanal Dünyaya Giriyor

Spor giyim devi Nike, web3 alanındaki varlığını genişletmeye devam ediyor. Swoosh Epic Games’in popüler video oyunu Fortnite ile bir araya geldiği bildirildi.

Nike’ın resmi Twitter hesabında 16 Haziran’da yayınlanan bir tanıtım videosunda Fortnite ve Nike’ın Air Max logoları birleştirilerek ikisi arasındaki işbirliğine işaret ediliyor. Video, Unreal Engine’in birleştirilmiş logolarını içeren yaklaşan oyunlaştırılmış deneyimin adı olarak “Airphoria” yı tanıtıyor.

Nike’ın Twitter’ına göre, girişim 20 Haziran’da başlayacak. Platformun kullanıcıları Nike’ın geleceğini birlikte yaratma, topluluk girişimlerine katılma, fiziksel ve sanal etkinliklere katılma, ünlü sporcular ve Nike’ın tasarımcılarıyla etkileşim kurma, özel içeriklere erişme, sınırlı öğeleri ön sipariş etme ve topluluk zorluklarına katılma fırsatına sahip.

meta

Meta’dan Üretken Konuşma Yapay Zekası Voicebox

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, metni gerçekçi ve etkileyici konuşmaya dönüştüren çığır açan üretken konuşma AI aracı Voicebox’u tanıttı. ChatGPT ve Dall-E’ye benzer şekilde Voicebox, bağlam içi öğrenme yetenekleri sayesinde içerik düzenleme, örnekleme ve stil dönüştürme gibi görevlerde üstün olan oldukça gelişmiş bir yapay zeka modeli. Voicebox’u diğerlerinden ayıran özellikler; gürültü giderme, metinden konuşmaya sentez ve diller arası stil aktarımındaki olağanüstü performansı. Ayrıca Voicebox, mevcut modellere göre 20 kat daha hızlı çalışır ve verimliliğini vurgular.

Mark Zuckerberg’e göre Voicebox, belirli bir eğitim olmadan bile görevleri yerine getirebilen ve onu önceki modellerden ayıran, çığır açan üretken bir yapay zeka konuşma modelidir. Bu yetenek, sanal asistanlar için doğal sesler, metaverse’deki oyuncu olmayan karakterler ve görme engelli bireylere AI aracılığıyla yazılı mesajları duymaları için tanıdık sesler sağlama gibi uygulamalar için muazzam bir potansiyele sahip. Voicebox ayrıca içerik oluşturuculara videolarda ses parçası düzenleme için kullanıcı dostu araçlar vaat ediyor.

meta

Siemens AG, İnovasyonu ve Küresel Genişlemeyi Teşvik Etmek için 2 Milyar Avroluk Yatırım Planına Başladı

Önde gelen bir küresel teknoloji santrali olan Siemens AG, üretim kapasitesini, inovasyon laboratuvarlarını ve eğitim merkezlerini küresel sahalarında genişletmeyi amaçlayan 2 milyar Euro’luk cesur bir yatırım planını açıkladı. Bu stratejik hareket, Siemens’in sanayi sektöründeki lider konumunu güçlendirirken, teknoloji ve inovasyondaki gelişmeleri de körüklüyor. Ek olarak, Siemens’in Endüstriyel Metaverse raporunda MIT Review ile işbirliği, endüstri trendlerinin ön saflarında kalma taahhüdünü daha da sağlamlaştırıyor.

Siemens; Endüstriyel Meta Evreni, makinelerin, sistemlerin ve insanların sorunsuz bir şekilde işbirliği yaptığı dijital ve fiziksel alemlerin uyumlu bir entegrasyonu olarak öngörüyor. Dijitalleşme ve endüstriyel teknoloji alanındaki uzmanlığından yararlanan Siemens, endüstriyel süreçlerin geleceğini şekillendirmeyi ve hızla gelişen bu manzarada önemli bir rol oynamayı hedefliyor. Stratejik genişleme planı ve gelişmekte olan Endüstriyel Meta Evrene odaklanmasıyla Siemens, teknolojik gelişmelerin ön saflarındaki konumunu korumaya hazırlanıyor.

meta

Decentraland Metaverse’de Devrim Niteliğinde Bir Sanat Fuarı – MESH, ‘Düşük Poli, Yüksek Sanat’

Merakla beklenen Decentraland Metaverse Sanat Haftası’nın bir parçası olarak, Vueltta’nın beyni MESH, Metaverse, 3D ve sanal gerçeklik alemlerindeki yaratıcılar için çığır açan bir sanat fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 19-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen bu etkinlik, yetenekli dijital sanatçıları sanal yaratıcı stüdyolar aracılığıyla birbirine bağlamayı ve onlara yenilikçi eserlerini sergilemeleri için bir platform sunmayı amaçlıyor.

Sanat haftası’nın heyecanının merkezinde, ‘Düşük Poli, Yüksek Sanat’ temasıyla etkinliğin en önemli özelliği olan ‘MESH Edition 1.0’ yer alıyor. Bu eşsiz tema, çokgen görselleri son derece yenilikçi başyapıtlarla birleştirerek olağanüstü yaratıcı ifadelerle sonuçlanıyor. Blockchain küratörleri ve sanat koleksiyoncuları da dahil olmak üzere MESH’in ekibi, etkinliğe katılmak için kırk sanatçıyı seçecek. Decentraland’ın Metaverse Sanat Haftası kapsamında her sanatçıya, etkileyici sanal enstalasyonlarla yaratıcı yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri 12m x 12m’lik bir sanal küp verilecek. Seçilen sanatçılar daha sonra o ayın ilerleyen saatlerinde Tezos 1/1 etkinliğinde yer alma fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, en devrim niteliğindeki MESH sunumlarından altısı 14-15 Temmuz tarihlerinde NFT Show Europe’da sergilenecek.

meta

 

Metaverse’de Güzellik Haftası Sahneye Çıkıyor

16 Haziran’da ortaya çıkan bu olağanüstü olay sadece sanal dünyada ortaya çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda cazibesini Londra, İngiltere’deki fiziksel bir varlığa da genişletiyor.

Vizyoner ajans kültünün küratörlüğünü yaptığı ‘Metaverse Güzellik Haftası’, Metaverse’in büyüleyici dünyasını güzellik alanının cazibesiyle sorunsuz bir şekilde harmanlayarak geleneksel güzelliğin sınırlarını zorluyor. Neutrogena, ULTA, LUSH ve daha fazlası gibi saygın güzellik markaları bu lüks olayda bir araya gelerek güzellik tutkunlarının ve Web3 meraklılarının görsel olarak büyüleyici her şeye dalmaları için bir sığınak yaratıyor.

meta

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.