MetaGündem: 16 Ocak

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

CES 2023’te Metaverse İçin Dokunma ve Koku Alma Duyusu Eklendi

Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) 2023’te sanal gerçeklik (VR) deneyimine koku alma duyusu eklendi. OVR Technology farklı kokular oluşturmak için birleştirilebilen sekiz aroma içeren bir sanal gerçeklik kulaklığı sergiledi.

Danışmanlık firması McKinsey and Company’nin yakın tarihli bir raporuna göre, metaverse 2030 yılına kadar potansiyel olarak 5 trilyon dolar değerinde değer üretebilir. Ancak rapor, metaverse başarısının olumlu kullanıcı deneyimleri sağlayan daha gelişmiş bir insan bakış açısı gerektirdiğini söylüyor. Bu katalizörlerden biri, son CES’te tanıtılan koku ve dokunmanın VR deneyimlerine entegrasyonu olabilir.

VR kulaklığın 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Parfüm pazarlaması için kullanılan daha eski bir sürüm, kullanıcıların kavrulmuş marshmallow’dan gül yatağına kadar farklı ortamları koklamasına olanak tanıyor.

meta

H&M, Roblox’ta ‘Loooptopia’yı Başlatıyor

H&M Loooptopia, oyuncuların avatarları için bir sonraki sanal kıyafeti ve gardırobu oluşturmak için malzemeler ve desenlerle eğlenceli bir şekilde deney yapmalarına olanak tanıyan sürükleyici bir Roblox deneyimi olarak karşımıza çıkıyor.

Müşteri etkileşimi ve pazarlama direktörü, “H&M giysi ve aksesuarlarını satın alan ve giyen kişiler, sanal alanda ve dijital dünyada giderek daha fazla zaman harcıyor. Roblox’un H&M Loootopia Deneyimi ile artık hem çevrimiçi hem de olmayı sevdikleri yerin dışında mevcut ve yeni müşterilerimizle etkileşim kurmanın yeni yollarını keşfedebiliyoruz” dedi.

Kullanıcılar, pistte muhteşem bir gösteri yaratmak için avatarlarını yeni kıyafetlerle tasarlayabilir ve onları aksesuarlar, dans hareketleri ve özel efektlerle şekillendirebilirler. Ayrıca kıyafet alışverişi yapmak, özçekimler yapmak için arkadaşlarıyla buluşabilirler. Tarz değişikliği zamanı geldiğinde, eski kıyafetleri geri dönüştürerek çok nadir eşyalar kazanabilir ve moda şovunun yıldızı olabilirler.

meta

Sahte Pokémon NFT Oyunu Kötü Amaçlı Yazılım Yayıyor

Bir siber güvenlik firması, Pokemon markalı, NFT kart oyunu sunduğunu iddia eden bir kimlik avı web sitesinin, oyunculara kötü amaçlı yazılım yaydığı konusunda uyardı.

Hala çevrimiçi olan site, tümü popüler bir Japon medya franchise’ına dayanan, jeton satın alma bağlantısı ve hatta NFT bahisleri için bir alan içeren bir NFT pazarı sunduğunu iddia ediyor.

Güney Koreli siber güvenlik firması AhnLab’ın bir yan kuruluşu, 6 Ocak’ta kullanıcıların oyun yerine bilgisayar korsanlarının cihazlarını kontrol etmesine izin veren bir uzaktan erişim aracı indirdiğini söyleyerek halkı site hakkında uyardı.

meta

Marks&Spencer Jaeger İçin Sanal Deneme Teknolojisi Kullanıyor

Marks&Spencer ve teknoloji şirketi Zyler, mağaza içi sanal deneme deneyimi sunmak için iş birliği yaptı.

Bu teknoloji, müşteriler için kişiselleştirilmiş bir alışveriş yolculuğu sunuyor. Müşteriler baş ve omuzların ve vücut ölçülerinin bir fotoğrafını ekledikten sonra kendilerini Jaeger koleksiyonunda dijital olarak görebiliyorlar.

Zyler CEO’su Alexander Berend, ortaklığı “Müşterileri mağazada alışveriş yapma konusunda heyecanlandırmak için harika bir fırsat” olarak tanımlıyor. Müşteriler, kendileri için en iyi ürünleri bulmak amacıyla, o konumda stokta olmayan ürünler de dahil olmak üzere kendilerini tüm Jaeger ürün yelpazesinde görebilirler.

meta

AR Rahman Metaverse Platformu ‘Katraar’ı Başlatacak

İki kez Akademi ve Grammy Ödüllü müzik üstadı AR Rahman, yeni besteleri, sanat formlarını ve müzisyenleri destekleyen bir müzik metaverse platformu olan Katraar’ı başlatmak için hazırlanıyor.

Müzisyen, Tamil dilinde Katraar kelimesinin “dünyayı değiştirebilecek bilgili bir grup insan” anlamına geldiğini söyledi. Ek olarak, altı kez Ulusal Film Ödülü sahibi, NFT’leri getirmek de dahil olmak üzere çok sayıda “harika şey” gerçekleştirmek için HBAR Vakfı vakfı ile işbirliği yaptığını belirtti.

Müzisyenler bestelerini bu metaverse portalına kolayca gönderebilir ve onlardan para kazanabilir. Ayrıca müzisyenler, bazı özgün eserlerini de Katraar platformunda sunabilir. Yani Katraar sadece AR Rahman’ın kreasyonlarına değil, aynı zamanda dünyanın her yerinden müzisyenlere de yer verecek.

meta

Binance Metaverse Coin ile Ortaklık Kurdu

Stratejik bir ortak olarak Binance, Binance Custody, Binance Pay ve Binance Connect’i sağlamak için MARBLEX ile güçlerini birleştiriyor. MARBLEX CEO’su Chung Young

Binance ile çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz ve altyapıları ile teknik kaynakları, MBX ekosistemindeki bir sonraki adım olan MBX 3.0’ın oluşturulmasında önemli bir rol oynayacak. Bu ortaklık sayesinde MARBLEX, tüm kullanıcılara eğlence, rahatlık ve karlılık sağlamaya devam edecek olan oyun Blockchain’i ekosisteminde üstel bir büyüme görecek.

Bu stratejik ortaklık, MARBLEX’in mevcut oyun blockchain ekosistemini güçlendirecek ve dünya çapındaki kullanıcı trafiğini artıracak gibi görünüyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.