/

MetaGündem: 10 Temmuz 2023

Metaverse, Blockchain ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

LG Uplus Corp, Bir Metaverse Moda Mağazası Olan Meta Slap’ı Piyasaya Sürdü

LG Corporation’a ait Güney Koreli bir mobil şebeke operatörü olan LG Uplus Corp, metaverse moda işine girişini açıkladı. Moda endüstrisinde metaverse ticaretini ilerletmek amacıyla LG Uplus Corp, ofis çalışanlarına hizmet veren dijital bir giyim mağazası olan Meta Slap’ı tanıttı.

Şirket, bu girişim için önde gelen Güney Koreli moda markaları Ation Fashion ve Z-Emotion ile ortaklık kurdu. Gündelik giyim markası Polham ile tanınan Ation Fashion ve 3D simülasyon tabanlı kostüm üretim yazılımının geliştiricisi Z-Emotion, metaverse kostümlerinin tasarımını sağlayan bir program oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

9 Temmuz’da üç şirket bu proje üzerinde işbirliği yapmak üzere bir mutabakat zaptı imzaladılar. Bu aydan itibaren fiziksel ve sanal dünyaları birbirine bağlayan bir butik olan Meta Slap’ı piyasaya sürecek ve işletecekler. Mağaza, metaverse için özel olarak tasarlanmış çok çeşitli moda giysiler ve aksesuarlar sunacak. Ek olarak, LG Uplus Corp, Ation Fashion ve Z-Emotion, alışveriş deneyimini geliştirmek için yapay zeka destekli bir montaj odası sunmayı planlıyor.

LG Uplus Corp temsilcisi, “Metaverse platformu Roblox, on metaverse kullanıcısından beşinin avatarlarını haftada en az bir kez giydirdiğini ortaya koyuyor. Yüksek pazar potansiyelini fark ederek bu girişime başladık.”

meta

Zindelikte Devrim

Blockchain teknolojisinin fitness endüstrisine entegrasyonu son yıllarda önemli bir çekiş kazandı ve kullanıcılara etkinlik seviyelerini takip etmeleri ve ödüller kazanmaları için güvenli ve şeffaf bir yol sağladı. Bu alandaki dikkate değer yeniliklerden biri, zindeliği yeniden tanımlamak ve oyun paradigmasında devrim yaratmak için fiziksel aktivite, oyun ve blok zincir teknolojisini birleştiren bir ekosistem olan Ter Ekonomisidir.

Ter Ekonomisinin özünde, Ter Cüzdanı mobil uygulamasına gömülü, aşırı gündelik, Değiştirilemez Bir Jeton (NFT) oyunu olan Sweat Hero var. Diğer benzer projelerin aksine, Sweat Hero, kullanıcıların herhangi bir başlangıç maliyeti olmadan yerel $ SWEAT jetonunu kazanmalarına olanak tanıyan bir Kazan-Kazan (M2E) modelini benimsiyor. Oyuncular, arkadaşlarına ve diğer katılımcılara meydan okumaya teşvik ediliyor ve $ SWEAT jetonlarıyla değiştirilebilecek Savaş Paraları kazanıyor. Bu eşsiz topluluk katılımı, Sweat Hero’yu pazardaki diğer projelerden ayırıyor.

Sweat Hero, milyonlarca kullanıcıya ücretsiz NFT’lere erişim sunarak NFT alanında yeni bir konsept sunuyor. Oyuncular ilerledikçe ve seviye atladıkça, varlıkları zincir üzerinde basılarak oynanışa, fiziksel aktivitelere ve Sweat Wallet uygulamasındaki etkileşime dayalı dinamik ve gelişen NFT’ler oluşturuluyor.

meta

Lightning Labs, Lightning Network ve Bitcoin için Geliştirici Araçlarını Başlattı

Bitcoin Lightning Network’ün arkasındaki geliştirici Lightning Labs, Lightning ve AI geliştirici topluluklarının kapsamlı ve uygun maliyetli bir LLM (Büyük Dil Modelleme) motoru oluşturmasını sağlamayı amaçlayan yeni bir geliştirici araçları paketi tanıttı. L402 protokolü ve Langchain AI çerçevesi üzerine inşa edilen bu araçlar, AI aracılarıyla çalışma sürecini basitleştiriyor ve Lightning ve Bitcoin’in gücünden yararlanıyor.

L402 protokolü, Lightning ve Langchain için yerel bir kimlik doğrulama mekanizması görevi görüyor ve Lightning Network ödemelerini API etkileşimlerine sorunsuz bir şekilde entegre ediyor. Geliştiriciler, bu protokolü kullanarak Lightning ve Bitcoin kullanan yapay zeka ürünleri oluşturma yeteneği kazanarak küresel bir kitleye hitap etme fırsatları yaratıyor.

meta

Megavrse, Binance NFT Platformunda Arazi Satışını Açıkladı

Metaverse ekosisteminde öncü bir güç olan Megavrse, merakla beklenen açılış arazi satışını Binance NFT platformunda duyurdu. 9.999 benzersiz arazi parseliyle, bu özel fırsat, metaverse deneyimini yeni zirvelere taşıyarak, erken benimseyenlere olağanüstü avantajlar sunuyor.

Megavrse’nin kurucusu ve CEO’su Mojtaba Asadian liderliğindeki şirket, markalar, oyuncular, işletmeler ve devlet kurumları dahil olmak üzere farklı geçmişlerden kullanıcıları güçlendirerek dijital etkileşimlerde devrim yaratmayı hedefliyor.

Yatırımcılar, yalnızca Megavrse’nin metaverse içinde etkileşimli deneyimlerin oluşturulmasına olanak tanıyan en yeni Metaverse AI Oluşturucu platformuna erişmekle kalmayacak, aynı zamanda uzun vadeli taahhütler için sağlam bir finansal teşvikten de yararlanacaklar.

meta

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.