/

MetaGündem: 10 Nisan 2023

metaverse

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Sony NFT, metaverse ve web3 gibi yeni teknolojilerin yükselişiyle erişimini genişletiyor.

Sony; algılama, yapay zeka ve sanal alanlara odaklanacak yeni bir Ar-Ge organizasyonunu açıkladı. Sony, yapay zeka ve veri odaklı bir kuruluş olmayı amaçlıyor. Şirket, Sony Research’ü kurarak içerik oluşturucuların, araştırmacıların, mühendislerin ve işletme sahiplerinin yaratıcılıklarını geliştirebileceklerine, fikri mülkiyetlerinin değerini artırabileceklerine ve AI araçlarını kullanarak hayran katılımını artırabileceklerine inanıyor.

2020’de kurulan Sony AI, diğer çalışma alanlarını kapsayacak şekilde odağını genişleterek Sony Study ile birleşecek. Sony Araştırması, Sony Group Corporation’ın Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve CTO’su Hiroaki Kitano tarafından denetlenecek.

İşletme, blockchain teknolojisini kullanarak oyun içi varlıkları izlemek için geçen yılın Kasım ayında bir patent başvurusu yaptı. Ayrıca, herkesin hareketlerini kaydetmesini ve bunları VR chat gibi metaverse uygulamalarıyla avatarları gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için kullanmasını sağlayan Mocopi adlı bir hareket yakalama aracını da ortaya çıkardı.

Bu yılın Şubat ayında Sony AI, Polyphony Digital Inc. ile ortak AI yarış acentesi Gran Turismo Sophy ™ ‘nin (GT Sophy) küresel olarak piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Sony, GT Sophy’nin “son derece gerçekçi yarış simülasyon oyunu GT Sport’un dünyanın en iyi sürücülerini geride bırakan ilk insanüstü yapay zeka ajanı olduğunu iddia ediyor.”

meta

Amazon, AI hızlandırıcı programın başladığını duyurdu.

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi Amazon, üretken yapay zeka firmalarının büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacak yeni bir hızlandırıcı programın başladığını duyurdu. Amazon Web Hizmetleri (AWS), şirketin kendisinin üretken bir AI teknolojisi üreticisi olarak bilinmemesine rağmen, endüstrinin gelişimi için çalışmalar sürdürüyor. Bu program, gelişmekte olan şirketleri desteklemek amacıyla on hafta boyunca AWS kullanım kredileri, danışmanlara ve uzmanlara erişim ve ağ oluşturma fırsatları sunar. Katılımcı girişimciler, programın tamamlanmasında fikirlerini potansiyel yatırımcılara ve müşterilere sunma şansına sahip olacaklar.

Üretken yapay zekaya odaklanan tüm firmalar, üretken yapay zeka hızlandırıcı programına başvurabilir ancak AWS, adayların halihazırda bir miktar tüketici ilgisi yaratmış minimum uygulanabilir bir ürüne sahip olmalarını önerir. Amazon, yasal kullanımlardan yepyeni ilaçların tanımlanmasına kadar her şeyi içerebilen bu teknolojinin potansiyel kullanımlarında herhangi bir sınırlama olmadığını vurguladı. Şirket, programın üretken yapay zekada inovasyon için bir katalizör görevi göreceğinden emin çünkü yapay zeka alanındaki profesyonel girişimleri teşvik etmek için tasarlandı.

Bu sektördeki gelecek vaat eden girişimcileri, şu anda dünyanın dört bir yanından 17 Nisan’a kadar başvuruları kabul eden üretken AI hızlandırıcı programına başvurmaya teşvik eden Amazon, üretken yapay zeka teknolojisinin yaratılmasına yatırım yaparak gelecekte büyümeye hazırlanıyor.

meta

David Bowie’nin NFT koleksiyonu piyasaya sürüldü.

Web3 firması Gala Games’in bir bölümü olan Gala Music’e göre, David Bowie’nin 1983 tarihli “Let’s Dance” şarkısının daha önce yayınlanmamış bir yorumunu içeren sınırlı sayıda NFT koleksiyonu piyasaya sürüldü. Bowie’den etkilenen sanat eserlerine sahip olacak olan NFT’ler 14 Nisan’da satışa sunulacak ve sahiplerine Bowie ve Larry Dvoskin’in 2002’de ortak yapımcılığını üstlendikleri ancak daha önce hiç duyulmamış olan parçaya özel erişim sağlayacak.

20. yüzyılın en tanınmış sanatçılarından biri olan David Bowie, özgün ve avangard müzik besteleme yeteneğiyle tanınıyordu. Tüm zamanların en üretken müzisyenlerinden biri olan repertuarı 128 single, 4 film müziği, 11 canlı albüm ve 27 stüdyo albümünden oluşuyor. Bowie 2016’da vefat etti, ancak mirası devam ediyor ve her türden müzisyeni ve müzikseveri motive etmeye devam ediyor.

David Bowie Nft’lerinin ilk çıkışı, müzik ve NFT sektörü için önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Gala Music ve ortakları, dinleyicilere bir parça müzik tarihine sahip olma ve aynı zamanda bir amaca katkıda bulunma seçeneği sunarak NFT’lerin müzik endüstrisindeki potansiyelini vurgulayan kendine özgü ve yeni bir ürün geliştirdiler. Müzik endüstrisi Web3 teknolojisinin potansiyelini araştırmaya devam ettikçe gelecekte bunun gibi daha büyüleyici girişimler görebiliriz.

meta

“Hızlı ve Öfkeli” film serisinin ortak yazarı David Ayer, Feature.io ile işbirliğini duyurdu.

Yaklaşan yarış deneyimleri için Lollipop, Web 3 teknoloji platformu Feature.io ünlü film serisi “Hızlı ve Öfkeli”nin ortak yazarı David Ayer ile işbirliğini duyurdu. Polygon NFT’lerin desteğiyle yeni girişim, oyun ve hikaye anlatımı bileşenlerini birleştiren sürükleyici bir eğlence deneyimi sunmayı vaat ediyor.

Oyunlaştırmaya ek olarak, Feature.io kullanıcıların dijital eserlere sahip olmalarına ve akışlı bir anlatıya katılmalarına olanak tanıyan eksiksiz bir Web3 multimedya otomobil yarışı deneyimi yaratmayı amaçlıyor. Proje tam olarak kavramsallaştırılmadı, ancak Web3 teknolojisinde devrim yaratması bekleniyor.

Büyük bütçeli filmler yazma ve üretme konusunda uzman olan Ayer’in de projeye yeni bir coşku ve hikaye anlatımı katması bekleniyor. Lollipop, sürükleyici anlatılar ve büyüleyici karakterler geliştirme yeteneği sayesinde muhtemelen yarış oyunları ve Web3 teknolojisi hayranları arasında bir hit olacak.

meta

Tanınmış moda şirketi Ralph Lauren, Web3 pazarına girdi.

Tanınmış moda şirketi Ralph Lauren, Miami sakinlerine NFT dağıtarak Web3 pazarına girdi. Ralph Lauren, Poolsuite Web3 topluluğu ile işbirliği kuran bu proje ile Miami’nin gelişen kripto endüstrisinden yararlanmayı umuyor.

Poolsuite topluluğunun üyelerine işbirliğinin bir parçası olarak “Poolsuite x Ralph Lauren NFT” hediyesi verilecek ve onlara yaklaşan bir canlı etkinliğe özel erişim sağlanacak. Bu ayın ilerleyen saatlerinde etkinlik, Miami bölgesindeki özel bir mülkte üç günlük sürükleyici bir deneyimin parçası olacak.

Bu eylem, Ralph Lauren’in Miami’nin Tasarım Bölgesinde kendine özgü bir Ralph Lauren mağazasının açılışını da gösteren daha geniş Web3 projesinin bir parçası. Mağaza genelinde ürün tarama ve stil randevuları planlamak için modern dijital estetik ve etkileşimli ekranlar mevcut. Müşteriler, daha geleneksel ödeme yöntemlerine ek olarak Bitcoin, Ethereum, Polygon, Dogecoin vb gibi kripto para birimleri kullanarak alışveriş yapabilirler. Mağazadaki kripto para birimi ödemelerini kolaylaştırmak için Ralph Lauren, bir kripto para birimi ödeme hizmeti sağlayıcısı olan BitPay ile işbirliği yaptı.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.