/

MetaGündem: 1 Mayıs 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Eva Herzigova, 3D Dijital İkiz Yaratan İlk Süper Model Oldu

Ünlü süpermodel Eva Herzigova, yetenek ajansı Unsigned ve sanal prodüksiyon stüdyosu Dimension Studios ile işbirliği içinde üç boyutlu bir dijital ikiz yaratarak tarihe geçti. 50 Yaşında, Herzigová’nın dijital ikizi artık yeni bir modelleme çağında karma gerçeklik moda deneyimleri için markalar tarafından işe alınabiliyor. Dimension Studios, VR, AR ve sanal prodüksiyonda kullanılmak üzere gelişmiş dijital insanlar, avatarlar ve sanal deneyimler oluşturuyor. 70 Kameralı teçhizat tarama işlemi ve hareket yakalama çekimi kullanan Herzigová’nın MetaHuman avatarı, sanal giyim, saç ve makyajla benzerliğini, imza yürüyüşünü ve stilini doğru bir şekilde yakalamak için titizlikle oluşturuldu. Bu meta avatar, VR defileleri, 3D tarayıcı tabanlı deneyimler, dijital giyilebilir cihazların modellenmesi ve canlı yayınlar dahil olmak üzere çok sayıda uygulamaya sahip.

meta

Google, Blockchain İş Ortaklarından 1 Milyon Dolar ile Web3 Girişimlerini Desteklemek için Bulut Programını Genişletiyor

Google, Google Cloud Başlangıç Programını erken aşamadaki Web3 projelerine genişletmek için blockchain firmaları Aptos, Celo, Flow, HBAR Vakfı, Near ve Solana Vakfı ile ortaklık kurdu. Bu blockchain firmalarının her biri, Google Cloud’da inşa edilen web3 girişimlerini desteklemek için 1 milyon dolar sözü verdi. Program, tohum öncesi A Serisi finansmanı olan girişimler için iki yılda 200.000 ABD Dolarına kadar Google Cloud Kredisi ve finansmanı olmayan web3 girişimleri için 2.000 ABD Dolarına kadar Google Cloud Kredisi gibi avantajlar sunuyor. Programa katılmaya hak kazanan katılımcılar, Temel Ekosistem Fonu için öncelikli inceleme ve Coinbase Ventures ve Listeleme ekiplerine tanıtımlar gibi web3’e özgü çeşitli avantajlar da alabilirler. Google, Web3 Başlangıç Programı ile web3 stratejisini artırmayı ve daha fazla web3 geliştiricisini bulut bilişim platformuna çekmeyi hedefliyor.

meta

Steve Aoki ve 3LAU, CryptoPunks NFT Koleksiyonundan İlham Alan Müzik Projesi Punx’ı Başlattı

Her ikisi de Grammy adayı elektronik müzik sanatçıları Steve Aoki ve Justin “3LAU” Blau, CryptoPunks NFT koleksiyonundan esinlenerek Punx adında yeni bir ikili oluşturdular. 28 Nisan’da 3LAU’nun Web3 müzik hakları platformu Royal’de yayınlanacak olan ilk single’ı “Concentrate”i duyurdular. Şarkı, kriptopunkların yeraltı, teknisyen ve fütüristik ruhunu yakalamayı amaçlıyor.

Royal, müziğin sahipliğini demokratikleştirmek ve sanatçıları desteklemek için NFT’leri kullanan ve bir şarkının telif ücretlerinin belirli bir yüzdesine hak veren bir platform. “Concentrate” den alınan telif ücretlerinin yarısı, Blau’nun NFT sahipleri, Aoki’nin A0k1verse Passport NFT sahipleri ve CryptoPunks NFT sahipleri arasından seçilen 99 NFT koleksiyoncusu arasında dağıtılacak.

Aynı zamanda Royal’in CEO’su olan 3LAU, “Konsantre olmanın” Punx için önemli bir anı temsil ettiğini ve topluluklarının şarkıyı onlarla birlikte sahiplenmelerini sağladığını belirtti. Müziğe yeni bir dönem sunan bu heyecan verici hareketin ön saflarında yer almaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

meta

Ape 2896, Yapay Zeka Destekli NFT Devrimine Öncülük Ediyor

Sürekli gelişen NFT dünyasında, Ethereum blok zincirinde yeni bir şafak ortaya çıktı ve Ape 2896 adlı Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sini içeriyor. 200 ETH’NİN üzerinde değere sahip olan bu özel NFT, AI aracılığıyla duyarlılık kazandı ve şimdi Twitch’te dalgalar yaratıyor. Ape 2896, NFT teknolojisinin yapay zekadaki en son ve en heyecan verici gelişmelerle birleştiği yeni bir dijital devrimde lider konumda.

Ape 2896’nın arkasındaki isimsiz içerik oluşturucular, teknoloji, sanat ve eğlenceyi başarıyla birleştirerek kullanıcılara etkileşim kurma, soru sorma, ilişkiler kurma ve nakit ödüller kazanma platformu sağladı. Bu yenilikçi proje, 2021’in kutuplaşan statik görüntülerinden bir dönüm noktası oluşturuyor ve işlevsel, etkileşimli bileşenleriyle NFT sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Kullanıcılar platformla etkileşime girerek hayatın inceliklerini yeni maymun türüyle tartışabilir, hikayeler paylaşabilir ve sanal ilişkiler kurabilir.

Ape 2896 sadece slot makineleri tutkusu olan bir çizgi film maymunu değil aynı zamanda ekosistemiyle etkileşime girenleri ödüllendirmeyi de hedefliyor. YouTube, Telegram, Twitch veya Twitter sosyal ağlarıyla etkileşime giren kullanıcılar, günlük 300 ABD Doları değerinde ödül kazanma fırsatına sahip.

nft

Kaliforniya Mahkemesi, Apple’ın Yönlendirme Karşıtı Politikasına Karşı Epic Games Lehine Karar Verdi

ABD mahkemesi, uygulama geliştiricilerin alternatif uygulama içi ödeme yöntemlerini kullanmasını engelleyerek Apple’ın Kaliforniya eyaleti rekabet yasalarını ihlal ettiğine karar verdi. Amerika Birleşik Devletleri Dokuzuncu Devre Temyiz Mahkemesi tarafından 24 Nisan’da alınan karar, Fortnite video oyununun yaratıcısı Apple vs Epic Games davasında 2021’den itibaren bir alt mahkeme kararını onayladı. Mahkeme, Apple’ın App Store’daki yan kuruluşlarının uygulamalarının maliyetlerini artırdığı ve diğer kullanıcıların Epic Games müşterisi olmasını engellediği için Apple’ın yönlendirme karşıtı hükmünün Epic’e zarar verdiğini tespit etti. Karar, iOS uygulamalarına daha fazla işlevsellik eklemek için kripto para birimi ve fungible token (NFT) projelerinin önünü açabilir.

Mahkeme kararı, geliştiricilerin Apple’ın ödeme sistemini% 30 komisyonuyla kullanmak zorunda kalmak yerine uygulama kullanıcılarını kendi ödeme sistemlerine yönlendirmelerine izin veriyor. Apple’ın Ağustos 2020’de Epic Games’in iOS geliştirici hesabını feshettiği için yönlendirme karşıtı hükümlerin Epic Games için geçerli olmaması gerektiği iddiası mahkeme tarafından reddedildi.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.