Lenovo, yapay zeka inovasyonları için 1 milyar dolar ayırdı

Lenovo
Lenovo

 Lenovo, Çin merkezli uluslararası bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi. Tüketici elektroniğikişisel bilgisayarlar ve ilgili hizmetler tasarlama, üretme ve pazarlama konusunda uzmanlaşmış bir Çinli çok uluslu teknoloji şirketidir. Şirket tarafından üretilen ürünler arasında masaüstü bilgisayarlardizüstü bilgisayarlartablet bilgisayarlarakıllı telefonlariş istasyonlarısunucularsüper bilgisayarlar, elektronik veri kayıt ortamı cihazları, BT yönetim yazılımları ve Smart TV‘ler yer almaktadır. En iyi bilinen markaları arasında IBM‘in ThinkPad laptop iş kolu, IdeaPadLenovo Yoga ve Lenovo Legion tüketici dizüstü bilgisayar serileri, IdeaCentre ve ThinkCentre masaüstü bilgisayar serileri yer alır. Ocak 2021 itibarıyla Lenovo, birim satışlara göre dünyanın en büyük kişisel bilgisayar satıcısıdır.

Lenovo
Lenovo

Lenovo, bir yandan Gider-Ciro (E/R) oranını esnek tutmak ve sürdürülebilir kârlılığı artırmak için proaktif adımlar atmayı sürdürüyor, bir yandan büyüme ve dönüşüm için yatırım yapmaya devam ediyor. Lenovo, yapay zekâ (AI) cihazları, yapay zekâ altyapısı ve yapay zekâ çözümleri başta olmak üzere dünya genelindeki işletmeler için yapay zekâ dağıtımını hızlandırmak amacıyla yapay zekâya üç yılda 1 milyar dolar daha yatırım dahil olmak üzere, orta vadede inovasyon yatırımlarını iki katına çıkarma kararlılığını koruyor.

Lenovo
Lenovo

 “Geçtiğimiz çeyrekte makroekonomik ortamda ortaya çıkan sorunlar nedeniyle donanım faaliyetlerimiz adaptasyon aşamasında kalsa da stratejimizi yürütmeye devam ettik. Hizmet odaklı faaliyetlerimiz güçlü bir büyüme elde ederek kârlılığını sürdürdü. Grup cirosundaki bilgisayar dışı ciro karması önceki yıla göre daha da artarak, çeşitlendirilmiş büyüme etkenlerimizin ne kadar etkin olduğunu ortaya koydu ve bu nedenle, önümüzdeki çeyreklerde sektörün toparlanması konusunda ihtiyatlı iyimserliğimi koruyorum. İnovasyonu ve akıllı dönüşümü desteklemeye devam ettikçe, uzun vadede sürdürülebilir kârlılık ve büyüme sağlayacağımıza inancım tam.” –Yang Yuanqing

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.