Kara Goldin: Suya Tat Vererek Milyoner Olan Kadın

Kara Goldin

“Su için, şeker değil.”

Kara Goldin ve Hint Water’ın Mottosu

11 yıl öncesine kadar su içmekten nefret eden, suyu “sıkıcı ve çok yavan” olarak niteleyip bunun yerine günde 10 – 12 kutu diyet kola içen Kara Goldin, şuan yıllık 70 milyon dolar satış hacmine sahip Hint Water’ın CEO’su; ve tabii ki kurucusu durumunda.

Kara GoldinHint Water Nasıl Ortaya Çıktı?

 

Arizona’da büyüyen Kara Goldin, bir gün Amerikan içecek endüstrisinde devrim yapmak için çalışacağını bilmiyordu. Goldin’in o zamanlar çalıştığı pozisyondan yani Silikon Vadisi yöneticiliğinden ayrılıp çocuklarına bakarken bütün yaşam tarzını değiştirmeye karar verdi. Ve aslında bütün hikaye evde geçirdiği süre boyunca zayıflamaya karar vermesi ile başladı.

“Günün her anında yorgundum fazla kilolarım beni üzüyordu ve yüzüm sivilce içerisindeydi.”

Günde yaklaşık 10-12 diyet kola tüketen Kara Goldin, kendisini çok bitkin hissetmesini ve cildinin de sivilcelenmesini diyet kola bağımlılığına bağlıyordu. Ancak bir yandan da su içmekten nefret ediyor ve suyun tadı ona çok yavan geliyordu. Ona göre su içimi daha eğlenceli olabiliridi.

Kara Goldin

 

Bu düşünce üzerine marketleri ve alternatif içecekleri araştırdı. Kalorisiz ya da diyet denen suların çok sağlıksız ve kompleks ürünler olduğunu anladı. Diyet ve vitaminli adı altında onlarca katkı maddesi ve tatlandırıcı ile dolmuş doğal olmayan ürünler gördü. Yiyecek içecek endüstrisinin insan sağlığına dair pek bir kaygı taşımadığını o zaman anlıyor. Ve şu sözleri sarf ediyor:

“ Tanrı aşkına, neden kimse böyle bir ürünü şişelemiyor ki diye sordum kendime.”

 

Pazardaki bu eksikliği gören Kara Goldin, çareyi kendi mutfağında buluyor.

Bir gün evden çıkmadan önce bir sürahi suyun içerisine suyu tatlandırmak amacıyla birkaç tane ahududu attı. Eve döndüğünde ise ailesi tüm sürahiyi bitirmişti. Ve Kara’nın kafasında bir ışık yandı!

Bu harika içeceği evde kendi elleriyle şişeleyip Whole Foods adlı süpermarket zincirine 10 kasa bırakıp beklemeye koyuldu. Birkaç gün geçmeden Whole Foods, Kara Goldin’i arayıp tüm suların tükendiğini söyledi. Böylelikle Hint Water kurulmuş oldu.

“İnsanların severek kullanacağı ürünler tasarlıyoruz, bu sayede daha sağlıklı yaşıyorlar. İşin sırrı bu kadar basit.”

Bugün Amerika Birleşik Devletlerindeki alkolsüz içecek pazarının en büyük bağımsız şirketi konumunda. San Francisco merkezli şirketin yaklaşık 200 çalışanı var ve yatırımcıları arasında müzisyen John Legend gibi isimler de bulunuyor.

Hint sularının dönüm noktası ise Michel Obama’nın düzenlediği su içmeye teşvik kampanyasıydı. “Drink Up” kampanyasında yer almak için Michel Obama’ya ulaştı. Bu sayede milyonlarca insanın Kara ve Hint sularından haberi oldu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.