/

5 Adımda İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız? 1:  Acaba bulduğumuz parlak bir iş fikri bir altın madeni mi?  Bir fiyasko mu?

 İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

Mesela, diyelim ki günün birinde birdenbire aklınıza iş fikri geldi. Ancak bulduğunuz bu iş fikri üzerine düşmeye değecek kadar iyi fikir mi? Bulduğunuz bu iş fikrinin üzerine düşüp mevcut işinizin yanı sıra ikinci bir işe başlamak ya da bu iş fikrini hayata geçirmek amacıyla mevcut işinizden istifa etme yönünde karara varmak zordur.

Makalemiz, bulduğunuz iş fikrinin üzerine eğilip eğilmeme konusunda sizlere ipuçları sunmaktadır. Öncelikle yeni fikrinizin patentini alıp korunmasını nasıl sağlayabilirsiniz onu araştırın. Böylece rakiplerinizin fikrinizi çalmasını engellemiş olursunuz. Patentiniz olmasa özel lisanları alıp sahip olduğunuz benzersiz bilgilerin sayesinde keşfettiğiniz iş fikrinizin tüm haklarını üzerinize alıp rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz.

Bulduğunuz iş fikrini korumaya almanızın bir yolu yok ise bu çok da önemli değildir. Çünkü bir çok sayıda şirket patent koruması almadan da başarılı olmuştur. Örneğin eposta yolu ile sipariş alan Dollar Shave Club, adlı firma buna örnektir.

Yeni fikriniz için patent alma imkanınızı araştırdıktan sonra aşağıda bulunan sorulara vereceğiniz cevaplara göre fikrinizi yeniden gözden geçirin.

İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız? 2: Fikriniz bulunduğu sektörün ağır düzenlemelerine tabi midir?

Günümüzde bazı sektörlerde yasalar oldukça katıdır. Bundan dolayı firmalar tarafından zarar görmeleri de engellenir. Fakat bu tarzdaki düzenlemeleri uygulamaya koymak firmalar için oldukça pahalıya mal olmaktadır. Bu sebeple de bu tarzdaki sektörlerin önüne set çekilmiş olur.

Sektörlerin hijyene önem vermeleri ve devletin bu konuda katı kulları koyması boşuna değildir. Tüm bürokratik işlemler, girişimcilerin pazara girmesini engellemektedir. Çünkü bu engellemeler karlılığı çok azaltmaktadır.

Bir sektörde ağır düzenleme olup olmadığının haberini almanın yolu o sektördeki çalışanlarla temas kurmaktan geçer. Durum tespit için girmek istediğiniz sektörle alakalı kanunları araştırabilirsiniz. Eğer girmeyi istediğiniz sektöre dair kanunları bulmakta zorluk çekiyorsanız o halde sevinebilirsiniz.

İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?3: Bu fikir önceden hayata geçirilmiş mi? Eğer geçirilmiş ise fikrinizi hayata geçiren firmaların kazançları ne durumda?

 İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

Riskli sermayenin geçerli olduğu dünyada başlıca iki operasyon vardır. Bir tanesi görünürde tek rakibin bile olmadığı mavi okyanus denilen türdür. Bir tanesi de rakiplerin denizdeki yosunlardan daha fazla olduğu kırmızı okyanus denilen türdür. En ideal olanı ise bu ikisinin arasında bir yerde olmaktır. Genellikle pazara girmeden önce bu konuyla alakalı eğitim almak gerekir. Ayrıca büyük pazarlama bütçesine veya viral pazarlamaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Fikrinizi hayata geçirmeden önce girmek istediğinizin pazarın rakiplerini araştırın. Pazarda başarı ile iş gören iki firma görürseniz ya da vermeyi istediğiniz hizmet ya da üretmeyi istediğiniz ürünle alakalı büyük bir Pazar olduğunu öğrenmeniz iyi işaret eder.

İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız? 4: Yeni Fikriniz büyük miktarda ön maliyetlere mi sahip?

İş fikriniz yüksek miktarlarda ön maliyete sahip ise uzak durmak en iyisidir. Fakat devam etmeden şunu hatırlatalım: ilk önce yüksek miktardaki ön maliyetler göreceli kavramdır.

Birçok işletme kurulum aşamasın da önemli miktarlarda ön maliyetler karşı karşıya kalır. Fakat ön maliyetler o kadar da büyük bir dezavantaj değildir. Bunun anlamı ise erken yatırımla hızlı Pazar payı kazanabileceğinizdir.

İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız? 5: İşinizi kurmanıza yardımcı olacak bir uzmandan yararlanabilir misiniz?

 İş Fikrinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yeni fikriniz için piyasada çok fazla sayıda olmayan bir uzmandan yararlanma imkanına sahipseniz eğer işinizi başarı ile kurmak için bazı becerilere sahip olma zorunluluğunuzdan kurtulursunuz. Böylelikle de işinizi daha kolay şekilde kurabilirsiniz.

Bu girişiminiz için yeni beceriler kazanmak gibi bir zorunluluğa sahip olmadığınızın anlamına gelmemekte. Bu yalnızca elinizdeki güçleri kullanarak kurduğumuz işin uzun vadede başarılı olacağı yönünde atılacak en doğru adımdır.

İşinizin başarısı için farklı beceriler kazanmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız eğer bunun yerine kurucu üye ya da yetenekli işletmeciyle çalışmayı düşünebilirsiniz.

 

OSCAR EN İYİ FİLM KAZANANLARINA NE KADAR HAKİMSİN?

HOPIN’İN DEĞERLEMESİ 5.65 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

9 Adımda Nasıl Daha İyi Okuruz?

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.