initium Studio Yeni VR Game’iyle Globalde Dikkat Çekti, bHaptics’le İşbirliği Yaptı

initium studio
initium studio

Türk oyun geliştiricilerin kurduğu “initium Studio”, temmuz başında yeni bir VR oyunu yayınladı. Amerika’daki kullanıcıların dikkatini çeken Slap Fighting Champion oyunu için Amerikalı bHaptics firması Türk oyun firması initium Studio ile ortaklık kurdu.

  initium Studio Nedir?

10 Kasım 2021’de kurulan şirket; bilgi teknolojileri grubunda, Manisa bölgesinde bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları ile müşteriye özel yazılımların kodlanması vb) konularında hizmet vermektedir.

 

initium studio
initium studio

Slap Fighting Champion Nedir? (1), (2)

Slap Fighting Champion, oyunculara eğlenceli ve benzersiz bir deneyim sunan bir sanal gerçeklik oyunudur. Oyun, oyuncuları sürükleyici grafikleri ve heyecan verici oyun mekanikleri ile sanal tokatlar kullanarak düşmanları yenme becerini test ettiği bir dünyaya davet ediyor. Hızlı tempolu, bağımlılık yaratan ve tamamen yenilikçi bir şekilde tasarlanmış oyun, oyunculara sınırlarını zorlayan gerçeküstü bir dövüş deneyimi sunar. Oyuncular, gerçek bir dövüşçü gibi hissederek adrenalin dolu bir VR macerasına dalabilir. Oyunda farklı beceriler elde etmek için antrenman yapıp, güç ve dayanıklılıklarınızı arttırabilirsiniz. Çeşitli mekânlarda ve turnuvalarda birçok rakiple savaşabilirsiniz.

 Söz konusu oyun, Slap Fighting Champion, oyunculara göre mekanikleri ve konusu ile VR oyunlar içinde rakipsiz. Oyuncular, “Tokat Dövüşleri”nin popülerliğinin artması ile oyunun kendilerini heyecanlandırdığını ve Slap Fighting Champion deneyimlerinden büyük zevk aldıklarını geliştirici ekibe iletiyorlar.
initium studio
initium studio
 Özellikle Amerika’daki kullanıcılar arasında büyük ilgi gören oyun için initium Studio, Amerikan şirketi bHaptics ile partnerlik anlaşması imzaladı. bHaptics firması CES 2021 ve CES 2022’de ürünleri ile farklı kategorilerde ödüller aldı ve VR teknolojilerinde kullanıcı deneyimini daha ileri taşımak için ürünlerini geliştirmeye devam ediyorlar. Türkiye’de bu teknoloji ile oyunlar üretecek ilk firma olarak initium Studio ile partnerlik yaptıklarını ve ileriki projeler için daha da heyecanlı olduklarını aktardılar.
“VR oyunlarda da Türkiye lokomotif olmak için çok avantajlı. VR teknolojisi gelişirken mobilden edindiğimiz bütün deneyimi buraya yansıtacağız.”
 initium Studio kurucularından Atakan ERDEĞER, yapılan anlaşma ile heptik teknolojisi sayesinde, geri bildirim veren giyilebilir teknolojileri oyunlarına entegre ederek VR oyun deneyimini bir adım ileriye taşıdıklarını belirtti. Ekip gelecekte daha büyük projeler gerçekleştirmek için çalışmaları daha da sıkılaştırmış durumda.
  bHaptics ve initium Studio arasında yapılan anlaşma, ekibin yeni projelerle daha fazla ilgiyi üzerlerine çekeceklerine ve Türkiye’ye VR alanında yeni başarılar getireceklerine dair büyük bir güven veriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Girişimler ile ilgili  Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.