//

İngiltere Merkezli Levidian, 148 Milyon Euro Değerlemeye Ulaştı!

Levidian

İngiltere merkezli iklim teknolojileri öncüsü Levidian, ABD’li enerji devi Baker Hughes’tan yeni bir yatırım aldı.

Levidian

Karbon-nötr bir dünya yaratmak herkes için ortak bir hedef. San Francisco’dan Saraybosna’ya gezegeni olumlu yönde etkileyecek bir enerji dönüşümünü teşvik etmek en önemli şeylerden biri. Girişimler, hükümetler ve işletmeler iddialı ancak önemli hedeflere ulaşmak için birlikte çalışırken, karbonsuzlaştırma hareketi giderek daha uluslararası ve işbirlikçi bir mesele haline geliyor.

Bunun bir yansıması olarak, patentli LOOP teknolojisiyle 2012’den bu yana İngiliz enerji dönüşümüne öncülük eden Levidian, şimdi de Amerikan enerji firması Baker Hughes’tan yatırım aldı.

Ayrıntılar

Levidian

Baker Hughes, İngiliz iklim teknolojisi şirketine yaklaşık 13,7 milyon euro tutarında bir çek yazarak şirkete yaklaşık 148 milyon euro değer biçti ve küresel işbirliği fırsatları için kapıyı açtı. Nakit enjeksiyonu, hem Levidian’ın dekarbonizasyon cihazı LOOP hem de Cambridge merkezindeki grafen üretim kapasiteleri dahil olmak üzere şirketin işinin daha da büyütülmesini sağlayacak. Levidian şu anda National Grid ve United Utilities ile net sıfıra giden yolculuğu hızlandırmaya yardımcı olmak için çalışıyor.

Levidian CEO’su John Hartley ise şu açıklamalaeı yaptı: “Bu yatırım Levidian’ın gelişiminin kritik bir aşamasında gerçekleşiyor. Baker Hughes enerji teknolojisinde uzun bir geçmişe sahip ve uzmanlıkları, Levidian’ı özellikle sanayi sektörlerinden gelen artan karbonsuzlaştırma talebini karşılamak için hızla ölçeklendirirken değerli olacaktır. Onların bu taahhüdü LOOP teknolojimiz ve ekibimiz için güçlü bir onay.”

2012 yılında kurulan Levidian iklim inovasyonunda çığır açmakta ve dünya çapında enerji ve endüstriyel müşterilere çözümler sunmaktadır. Levidian’ın LOOP teknolojisi, metanı karbon (grafen formunda) ve hidrojen bileşenlerine ayırarak karbonsuzlaştırıyor. Grafen; ömürlerini uzatmak, performanslarını artırmak ve ek dekarbonizasyon faydaları sağlamak için çok çeşitli malzemelere eklenebiliyor. Bu teknoloji, Baker Hughes’un mevcut temel tekliflerini genişletmesinin yanında komşu sektörlere ve endüstrilere karbonsuzlaştırılmış çözümler sunmasını da sağlıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.