Hootsuite Nasıl Kullanılır?

 Hoootsuite, birden fazla sosyal medyanın takibini yapan, sosyal medya hesaplarına en uygun içeriklerin üretiminde öncü olan bir araçtır. Hootsuite ile tüm hesaplarınızın kontrolü tek bir yönetimden yapılır. Bu sayede sosyal medya takipçilerinize en iyi hizmeti sunmuş olursunuz.

Hootsuite Nasıl Kullanılır?

Hootsuite; sosyal medya yönetim araçlarından birdir. İlerleyen ve gelişen günümüz teknolojiyle beraber markalarında bilinirliği artmaya başlamıştır. Küçük ve büyük ölçekli işletmelerin, henüz ticarete yeni başlangıç yapan ve yapacak olan bireylerin ürün veya hizmetlerinin tanınmasına ihtiyaçları vardır. Web sitesi kullanıcılarının hedef müşteri kitlesine ulaşmak ve genişletmek, markalarını tanıtmak, kilit müşteri portföyü oluşturmak, müşterileri için markalarının güven sağlaması gibi önemli oluşumlara ihtiyaçları bulunur. Bu aşamada sosyal medyanın önemli oldukça büyüktür. Günümüz teknolojisi ile sosyal medyaya olan yoğun ilginin artması şirket sahiplerinin reklam oluşturması için önemli bir stratejidir. Bu doğrultuda sosyal medyanın nasıl ve ne amaçla kullanılacağı, güncel paylaşımların nasıl şekilleneceği, hedef müşteri kitlesine uygun ne tür içerikler üretilmesi gerektiği ve bu doğrultuda hedef kitlenin ilgisini çekecek içerikler ile birlikte müşteri takibinin nasıl arttırılacağı konusunda Hootsuite (sosyal medya yönetim araçları) uygulamalarının desteğine ihtiyaç duyurulur. Hootsuitei kullanıcılarının taleplerine en uygun hizmeti ve önerileri sağlar.

 

İnstagram, Twitter, Facebook, Google Analytics, Google AdSense gibi sosyal medyalarınızı tek bir araçta kontrol edildiği, sosyal medya kullanıcıları tarafından tercih edilen modern ve teknoloji uyumlu bir araçtır.

 

Hootsuite’in Özellikleri Nelerdir?

Hootsuite Nasıl Kullanılır?

35 adet sosyal medya hesabını yönetebilme özelliğine sahiptir.

Tüm sosyal medya hesaplarını tek bir uygulama da toplar.

Müşterilerinize veya takipçilerinize iletmek istediğini yorum, mesaj gibi iletişim araçlarını tek tıkla tüm hesaplardan gönderimini otomatik olarak sağlar.

Sosyal medya paylaşımlarını belli bir düzen periyotunda ilerletebilirsiniz. Hootsuite, düzenli paylaşım özelliği ile otomatik olarak paylaşımlarınızı siz çaba sarf etmeden gerçekleştirir.

Otomatik paylaşım özelliği içinde yer alan, paylaşım için yalnızca gün, saat ve tarih bilgilerini manuel olarak girmeniz yeterli olacaktır. Hootsuite, belirlediğiniz zaman zarflarında paylaşımlarınızı otomatik olarak gerçekleştirir. Hootsuite kullanıcılarının zamandan tasarruf etmesinin yanı sıra sosyal medyalardaki varlıklarını düzenli paylaşımlar ile aktif etme avantajına sahip olurlar.

Hootsuite yazılımı sayesinde, belirlediğiniz saatleri sosyal medya kullanıcılarının aktif olduğu saatlere entegre ederek markanızın daha fazla görünür olmasını sağlar.

Paylaşımlarının zaman tercihi özelleştirmek istemeyen kullanıcılar için Hootsuite otomatik olarak sosyal medyada aktif müşteri zaman zarflarında paylaşımlarını otomatik olarak gerçekleştirir.

 

Hootsuite’nin sosyal medyalarınız için tarafınıza detaylı raporlar hazırlar.

Hazırladığı raporlarda sosyal medya kullanıcılarının paylaşımınıza hangi saat diliminde yoğun olarak baktığına ve incelediğine ulaşmanız mümkündür.

Sosyal medya takipçilerinizin hangi paylaşımınıza hangi zaman diliminde baktığını inceleyebiliyor olmanız, en dikkat çeken paylaşımlarınıza orantılı olarak paylaşacağınız içerikler ile ilgili yol izlemenizi sağlar ve bu sayede sosyal medya hesaplarınız geniş kitleler tarafından takip edilmeye başlar.

URL kısaltma özelliği bulunan Hootsuite ile paylaşımlarınızda yazı karakterinden tasarruf etmiş olursunuz. Bu sayede kısa ve öz bilgi veren içerikleriniz sosyal medya kullanıcıları tarafından daha dikkat çekici olacaktır.

Hootsuite uygulamasını tablet, telefon, televizyon, bilgisayar gibi çeşitli platformlarda kullanabilir ve aynı anda birçok cihazdan erişim sağlayabilirsiniz.

 

Hootsuite Nasıl Kullanılır?

Hootsuite Nasıl Kullanılır?

Hootsuite kullanımına akıllı mobil cihazlarınızdan, bilgisayar veya tablet cihazlarının uygulama indirme platformundan Hootsuite uygulamasını ücretsiz olarak indirmeniz gerekir. İndirme işleminiz sonrasında uygulamaya üye olmanız gerekir. Uygulamada hesap kaydı yapılırken Twitter, Facebook, Google gibi hesaplarınızla hızlıca giriş sağlayabilirsiniz. Hootsuite üyelerine dört adet kayıt olma seçeneği sunar.

 

Uygulama ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak ücretsiz kullanımınızda yalnızca üç adet sosyal medyanızın yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Ücretli üye olma işlemlerinde ise toplam 35 adet sosyal medyanızı aynı anda yönetebilirsiniz.

 

Hootsuite Özelleştirme Nasıl Yapılır?

Hootsuite Nasıl Kullanılır?

 Hootsuite özelleştirme yapılmadan önce uygulamayı indirerek Google, Twitter veya Facebook hesabınızda hızlıca giriş sağlayabilirsiniz. Yeni bir hesap oluşturma isterseniz kayıt ol seçeneğinde kullanıcı adı ve şifrenizi kolayca belirleyebilirsiniz.

 

Sosyal medya hesaplarını tek bir panelde kontrol etmenizi sağlayan Hootsuite uygulamasına ücretli veya ücretsiz üyelik seçimiyle devam ediniz. Ücretsiz üyelik işleminizde 3 adet sosyal medya hesabı, ücretli üyelik işlemlerinizde ise 35 adete kadar sosyal medya hesabınızı panele bağlayabilirsiniz. Üyelik seçiminin ardından sosyal medya hesaplarınızı tek tek panele bağlayınız. Hootsuite uygulamasını en önemli unsuru sosyal medya hesap şifrelerinizi kaydetmemesidir.

 

Sosyal medya hesaplarınızı Hootsuite uygulamasına bağlama işlemini aşağıdaki maddeler ile sırasıyla inceleyiniz.

Hootsuite Nasıl Kullanılır?

l Hootsuite uygulamasını kullanmaya başladığınızda karşınıza çıkan ekranda kullanmak istediğiniz sosyal medya platformlarını seçmeniz istenecektir. Size uygun olan ve kullanmak istediğiniz sosyal medyaları seçiniz.

l Panelinizde bulunan Sosyal Medya Ekle butonuna tıklayarak hesaplarınızı kolayca ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz.

l Bir sosyal medya platformunda birden fazla hesabınız bulunuyorsa hepsini Hootsuite panelinize bağlayabilirsiniz.

l Panelinizde bulunan Akış Ekle seçeneğinden, sosyal medyalarınızdan edinmek istediğiniz haber kaynaklarını oluşturmanızı sağlar.

l Panelinizin sol üst kısmında yer alan mesaj oluşturma kısmı, kullanmak istediğiniz sosyal medya platformlarına özel mesaj oluşturma özelliğidir. Her takipçinize tek tek mesaj yazmak yerine oluşturacağınız mesaj ile siz çaba göstermeden otomatik olarak gerçekleşir. Mesaj oluşturduktan sonra hangi sosyal medyalarda kullanmak istediğinizi belirtip şimdi gönder seçeneğine tıklayınız.

l Takvim görselinden paylaşımlarınızın, mesajlarınızın zaman dilimini ayarlayabilirsiniz.

 

Çok fonksiyonlu ve avantajlı bir program olan Hootsuite kullanıcılarının müşterileri ile iletişimini devam kılmayı, sosyal medyalar aktif olunmasını sağlar. Hootsuite’nin çeşitli özellikleri ile sosyal medyalarda görünürlüğünüz artacaktır. Markanızın tanınması ve daha fazla müşteri hacmine ulaşabilmeniz için Hootsuite etkili bir araç olacaktır. Tek bir panel üzerinde tüm sosyal medya hesaplarınızı takip edebilmek, zamandan tasarruf etmenizi ve bu doğrultuda daha fazla içerik üretebilmenizi sağlar. Bu özelliklerin yanı sıra müşterilerinize otomatik mesaj ile anında cevap verebiliyor olmanız müşterilerinizde güven duygusu oluşturacaktır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır.

En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.