//

Güney Kore merkezli AIRS Medical 20 milyon dolar yatırım aldı!

AIRS Medical

Yapay zeka odaklı sağlık girişimi AIRS Medical, 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Girişim, hem hastaları hem de sağlık hizmeti sağlayıcısı deneyimlerini iyileştirmek adına bu yatırımı kullanacağını belirtti. Merkezinin Güney Kore’de yer aldığı şirket, hastalıkların MR görüntüleri üzerinden teşhis edilmesini sağlaması ile dikkat çekiyor.

AIRS Medical 130 bin görüntü inceledi.

AIRS Medical

Yapay zeka odaklı olması ile hastalıkların MR görüntüleri üzerinden teşhis koyan girişim, 20 milyon dolarlık yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım turuna, Q Capital Partners, Hanwha Life ve mevcut yatırımcısı Klim Ventures katılım sağladı. Yeni gelen yatırım ile birlikte AIRS, yeni pazarlara açılacak.

2018 yılında kurulan ve robotik teknolojiler ile teşhis testleri uygulaması yapan girişim, hem hastaların hem de sağlık hizmeti sağlayıcılarının deneyimlerini iyileştirmek için kendisini geliştirmeye devam ediyor. Geliştirmiş oldukları MRI rekonstrüksiyon yazılımı ile birlikte AIRS, geçen yıldan beri 130 bin görüntü incelemesi yapması ile ilgiyi üzerine topluyor!

AIRS Medical, artiQ Birleşmesi ile Dünyaya Açılıyor.

AIRS Medical

Şirket, geçtiğimiz Mart ayında Güney Koreli yapay zeka girişimi artiQ‘yu satın aldığını duyurmuştu. Bunun üzerine şirketin, gelecek dönemde Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika’ya açılmayı hedeflediği görülmüştü. Ayrıca yapay zeka sektörünün 2027 yılında 67 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Bu kapsamda sektöre sürekli olarak yatırım yapılmaya devam ediliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.