/

Google’dan Yeni Dönem Atılımları: Şeffaflık Merkezi, Yaşam Koçu ve Yapay Zeka Çalışmaları

Google

Geçtiğimiz hafta kullanıcılar için tek tıkla konu özeti çıkarma özelliğini duyuran Google, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İşte Google’dan gelen son gelişmeler:

Google, Şeffaflık Merkezi’nde ürün politikalarını ve politika geliştirme süreçlerini paylaşacak

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, kullanıcıların ürün politikaları hakkında kolay bir şekilde bilgi almasına yardımcı olacak bir Şeffaflık Merkezi hazırlığında olduğunu duyurdu. Şeffaflık Merkezi’nde, mevcut kaynaklar ve politikalar tek çatı altında toplanarak Google’ın kendi ilkelerini nasıl oluşturduğu ve platformlar üzerinde nasıl uyguladığı gösterilecek.

Google’ın geliştirdiği bu merkez sayesinde kullanıcılar, politika geliştirme süreçleri, şeffaflık raporları, ürünler veya hizmetler tarafından oluşturulan politikalar ve raporlama araçları hakkında detaylı bilgi edinebilecek.

On yıldır belirli aralıklarla şeffaflık raporları paylaşan Google, şimdiye kadar paylaşılan tüm raporları Şeffaflık Merkezi üzerinden kullanıcılar ile paylaştı. Paylaşılan bu raporlar, devlet politikalarının bilgiye erişimi nasıl etkilediğini göstererek kullanıcıları bilgilendiren bir nitelikte. Ayrıca güvenlik konusundaki çalışmaları ile öne çıkan Google, bu alanda yaptığı çalışmalara dair istatistikleri de kullanıcılar ile paylaştı. Şeffaflık Merkezi’nde yayınlanan bu rapora göre 2022’de:

  • 2 milyar kötü içerikli reklam engellendi ve bu sayede dolandırılma riski büyük oranda azaltıldı.
  • İçerik ilkelerine uygun olmayan 11 milyon YouTube videosu yayından kaldırıldı.
  • Çocuk istismarına yönelik 437 bin URL engellendi.

Tüm bunlara ek olarak Google, kullanıcı güvenliği çalışmaları için Microsoft, OpenAI ve Anthropic ile bir araya geldi.

Google DeepMind, yapay zeka destekli kişisel yaşam koçu aracını duyurdu

Google

Google Deepmind’ın yapay zeka destekli bir araç üzerine çalışmalar yaptığı duyuruldu. Üzerine çalışılan bu özellik kullanıcılara yaşam koçu olarak hizmet verecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar yapay zekadan yaşamsal ve kişisel konularda tavsiye alabilecek.

Toplamda 21 farklı kişisel ve profesyonel görevi yerine getirebilmeyi hedefleyen yapay zeka aracı yaratıcı düşünme yeteneği sayesinde çeşitli öneriler ve tavsiyelerde bulunabilecek. Ayrıca kullanıcılara özelleştirilmiş yemek ve antrenman planları sunma konusunda da yeteneklere sahip olması planlanıyor.

Google, Deepmind çatısı altında geliştirilen bu yapay zeka aracı ile kullanıcıların duygusal, kişisel ve özel konularla ilgili sorgulamalarının ne seviyede olacağını test edecek. Yapılacak testlerin belli bir kısmı da yapay zeka aracının ilişkiler üzerine tavsiyede bulunup bulunamayacağını inceleyecek.

Google’ın bu geniş kapsamlı yapay zeka aracının geliştirilmesi sürecinde yapay zeka alanındaki başarılarıyla adından sık sık söz ettiren Scale AI ile birlikte çalıştığı da paylaşılanlar arasında.

Google Fotoğraflar’da koleksiyonlar yapay zeka ile isimlendirilebilecek

Google

Google, Fotoğraflar mobil uygulamasına “Anılar (Memories)” bölümü ekleyerek kullanıcıların kendi koleksiyonlarını oluşturabileceği bir hizmet sağlamaya başladı. Bu bölümde kullanıcılar sadece koleksiyonlar oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda geliştirilen üretimsel yapay zeka özelliği ile oluşturdukları koleksiyonları isimlendirebilecekler.

Aslında koleksiyon oluşturma özelliği Google Fotoğraflar’da uzun süredir vardı fakat, önceden yan sekmelerde gizlenmiş bir şekilde bulunan özellik artık uygulamanın ana ekranında alt kısımda yer alıyor. Uygulama içinde yapılan değişiklikler ve yenilikler sayesinde kullanıcılar, kpleksiyon bölümünü adeta bir fotoğraf albümü gibi kullanabilecekler.

Son zamanlarda yapay zeka çalışmalarını hızlandıran Google, Fotoğraflar uygulaması için de başlık oluştururken kullanıcılara yardımcı olacak bir yapay zeka aracı geliştirdi. Bu özellikten önce ise başlıklar GPS metadatasına dayanıyordu. Artık kullanıcılar “ Başlık koymama yardımcı ol.” seçeneğine tıklayarak koleksiyonlarına yapay zeka destekli başlıklar oluşturabilecek.

Google Haritalar, elektrikli araç kullanıcılarına benzin istasyonlarını göstermeyecek

Son dönemde artan elektrikli araç kullanımına bir adım da Google Haritalar’dan geldi. Google Haritalar, elektrikli araç kullanıcılarına artık benzin istasyonlarını göstermeyecek. Bunu yerine kullanıcılar, hizmet alabilecekleri şarj istasyonlarını görecek.

Google sözcüsü Pearl Xu, insanların navigasyon kullanırken gerekli bilgileri almalarına yardımcı olmak için geçtiğimiz yıl Android Auto için Google Haritalar’da şarj istasyonlarına dair bir kısayol bulunduğunu belirtti.

İşte yeni güncellemelerle Google Haritalar tarafından elektrikli araç sahiplerine sunulacak hizmetler:

  • Google Haritalar’da “elektrikli araç şarj istasyonları” araması yapıldığında, çevredeki istasyonlardaki şarj bağlantı noktalarının anlık kullanılabilirlik durumu görüntülenebilecek.
  • Kullanıcılar şarj hızı hakkında bilgi alabilecek.
  • 150 kilowatt veya daha yüksek şarj kapasitesine sahip istasyonlara rahatlıkla erişilebilecek.
  • Süpermarket gibi yerlerde şarj istasyonları olduğunda arama sonuçlarında kullanıcıya gösterilecek.
  • Elektrikli araca uygun fiş tipinin bulunduğu şarj istasyonlarını listelenecek.

“Google’dan Tek Tıkla Konu Özeti Çıkarma” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.