17-23 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Yapay Zeka Jasper, 1.5 Milyar Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı

125 milyon dolar yatırım alarak 1.5 milyar dolar değerlemeye ulaşan Teksas merkezli yapay zeka platformu Jasper, metin içeriği üretmek üzere eğitilen yapay zeka; sosyal medya içerikleri, hikaye, web sitesi yazıları,blog ve kitap yazabiliyor.

yatırım

 

 

Enable, 94 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Merkezi Kaliforniya olan Enable, B2B modeli ile satış yapan işletmelerin indirim stratejilerini optimize ediyor. Neredeyse 10.000 kullanıcıya sahip olan girişim, satıcılara dataya dayalı içgörüler sunarak gelirlerini artırmalarına da katkıda bulunuyor.

yatırım

 

Orbex, 40.4 Milyon Sterlin Yatırım Aldı

Orbex, 19 metre uzunluğundaki Prime adlı roketi ile 180 kilograma kadar olan küçük uyduları Dünya yörüngesine taşıyor. Girişim, ilk roket fırlatışını Surrey Satellite Technology’nin yükünü taşımak için yapmayı hedefliyor.

yatırım

 

Stability AI, 101 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Açık kaynaklı yapay zeka uygulamaları geliştiren Stability Al; video,ses,görüntü ve 3D işleme yapay zeka modellerini tüm insanlar için ulaşılabilir kılmayı hedefliyor. Merkezi Londra’da olan girişimin görüntü işleme aracı DreamStudio, 1 milyon kullanıcıya hizmet vermekte.

yatırım

 

Ecoligo, 10 Milyon Euro Yatırım Aldı

Ecoligo; Şili, Kenya ve Vietnam gibi gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin sürdürülebilir enerji kaynaklarından faydalanması için binalara güneş panelleri yapıyor. Merkezi Berlin’de bulunan girişim, aldığı yeni yatırımla yeni pazarlara açılmayı amaçlıyor.

yatırım

 

 

GT Carbon, Arz Portföy’den 4 Milyon Euro Yatırım Aldı

GT Karbon’un karbon fiber kullanarak ürettiği aksiyel fan kanatları; petro kimya,demir çelik, tekstil, enerji, gıda vb alanlarda faaliyet gösteren  sanayi kuruluşlarının soğutma kulelerine takılarak minimum %30 enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor.

yatırım

OutThink, 10 Milyon Euro Yatırım Aldı

Şirketlerde insanların sebep olduğu güvenlik ihlallerini ortadan kaldırmayı hedefleyen OutThink, oluşabilecek risklerin bir haritasını çıkararak ekstra çözümler sunuyor. Londra merkezli şirket, aldığı yatırımla global varlığını artırmayı amaçlıyor.

yatırım

Makersite 18 Milyon Euro Yatırım Aldı

Makersite, ürünlerin üretim, tüketim, imha edilme süreçlerini dijital hale getiren bir girişim. Aynı zamanda yapay zeka teknolojisi ile kurumsal şirketler için sürdürülebilir çözümler sunuyor. Merkezi Stuttgart’da bulunan girişimin Microsoft, Philips ve P&G gibi müşterileri bulunuyor.

yatırım

Aqemia, 30 Milyon Euro Yatırım Aldı

Aqemia, kuantum fiziği algoritmalarını kullanarak geliştirdiği teknolojiyle biyoteknoloji şirketlerinin ilaç geliştirme araştırmalarının 10.000 kat daha hızlı bir sonuç alıyor. Paris merkezli girişim, aldığı yatırımla birlikte teknolojisini geliştirmeyi düşünüyor.

yatırım

Amerikan VC Will Ventures, 150 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

Will Ventures; sağlık,tüketici ve eğlence teknolojileri geliştiren girişimleri desteklemek amacıyla yeni bir fon oluşturdu. Boston merkezli şirket, aldıkları bu yeni fon ile tohum aşamasındaki girişimlere odaklanarak 20 girişime yatırım yapmayı amaçlıyor.

yatırım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.