Genç Girişimci Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

Genç Girişimci Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

Kadın girişimci, erkek girişimci ayırt etmeksizin genç girişimcilere destek sağlamayı amaçlayan bu Genç Girişimci Kredisi, girişimcilerin iş hayatına adım atmasına ve işlerini büyütmelerine yardımcı oluyor bu bir gerçek. Peki neymiş bu girişimci kredisi gel birlikte bakalım! 

Genç Girişimci Kredisi Nedir?

Genç Girişimci Kredisinin; Destek Kredisi, Kobi Destek Kredisi olmak üzere birçok kredi çeşidi bulunuyor.

Genç Girişimci Kredisi, Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar tarafından genç girişimcilerin iş kurma hayallerine destek olmak amacıyla sunulan bir kredi türü ve bu kredi ile senin gibi genç girişimciler, iş kurmak veya mevcut işlerini büyütmek için finansman desteği alabiliyorlar. 

Kafanın karışmaması için diğerlerine de bakalım istedik.

Destek kredisi, devlet tarafından verilen bir kredi türüdür ve özellikle KOBİ’leri desteklemek amacıyla verilir. Bu kredi türü, KOBİ’lere işletme giderleri, yatırım maliyetleri ve ihracat faaliyetleri için finansal destek sağlar.

KOBİ Destek Kredisi ise Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sunulan bir kredi türüdür. Bu kredi türü, KOBİ’lerin sermaye yatırımı, işletme sermayesi, makine ve ekipman alımı, ihracat finansmanı, yenilikçi projeler ve enerji verimliliği gibi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için verilir. KOBİ Destek Kredisi, KOSGEB tarafından belirlenen faiz oranları ve geri ödeme koşulları ile sunulur ve KOBİ’lerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlar.

Genç Girişimci Kredisi Kimlere Verilir? Şartları Nelerdir?

Peki sen Genç Girişimci Kredisi alabilir misin? Genç Girişimci Kredisi almak için belirli şartları sağlamak gerekiyor. Genç girişimci şartları bankadan bankaya değişiklik gösterse de genellikle şu özellikler aranıyor: 

Yaş sınırı: Genellikle 18-35 yaş arasındaki genç girişimciler kredi başvurusunda bulunabiliyorlar.

İş fikri: Kredi almak isteyen girişimcilerin bir iş fikirlerinin olması gerekiyor. Bu iş fikri, bankalar tarafından detaylı bir şekilde inceleniyor ve kredi onayı bu doğrultuda veriliyor.

Ticari faaliyet süresi: Bankalar, genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında ticari faaliyet göstermiş olan girişimcilere kredi veriyorlar.

Kredi notu: Girişimcilerin kredi notu, bankaların kredi onayı verirken dikkate aldığı en önemli faktörlerden biridir. Yüksek bir kredi notuna sahip olmak, kredi onayı almak için önemli bir avantaj sağlar.

Genç Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?

Genç girişimci kredisi başvurusu yaparken öncelikle bankaların genç girişimci kredisi verip vermediklerini araştırman gerekir. Bankaların web sitelerinde genç girişimci kredisi hakkında bilgi bulabilirsin. Kredi başvurusu yapmak için, bankanın web sitesindeki başvuru formunu doldurman ve başvuru formunda, iş fikrinin detaylı bir şekilde açıklanması ve finansal tabloların sunulması gerekmektedir.

Girişimci Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Akıllardaki o harika soru… Peki bu krediyi sana hangi banka verecek? Türkiye’de birçok banka, genç girişimcilere destek sağlamak amacıyla girişimci kredisi imkanı sunuyor. Bu bankalar arasında en popüler olanları Akbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, QNB Finansbank ve Vakıfbank’tır. Bu bankalar, genç girişimcilere uygun faiz oranları ve esnek geri ödeme seçenekleri sunarlar.

Genç Girişimci Kredisi Başvurusu yapmadan önce kredi şartlarını ve geri ödeme koşullarını karşılaştırman bu nokta da önemli. Tamamen senin için kişiselleştirilmiş bir deneyim olan ve bizim de heyecanla ve büyük bir keyifle çıkardığımız TeklifimGelsin mobil uygulamasını indirerek tek tıkla bankaların sana en uyumlu kredi tekliflerini karşılaştırabilirsin. 

TeklifimGelsin Nedir? 

TeklifimGelsin” bir kredi karşılaştırma platformudur. Bu platform üzerinden bankaların sunduğu kredi ürünlerini karşılaştırabilir ve sana en uyumlu krediyi seçebilirsin. Platform; ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri gibi farklı kredi türleri için özellikle faiz oranları ve diğer kredi koşulları gibi kritik faktörleri karşılaştırmana yardımcı olur. Ayrıca, kredi başvurunu da online olarak TeklifimGelsin’den yapabilirsin. Aynı zamanda kullanıcılarımıza sunduğumuz mobil uygulama deneyimi ile TeklifimGelsin mobil uygulamasını indirerek zamandan tasarruf sağlayabilir, kredi hesaplaması bile yapabilirsin. TeklifimGelsin mobil uygulamasının avantajları arasında zaman ve enerji tasarrufu, kolay kullanım ve bankalarla bireysel olarak iletişim kurma gereği olmadan birden fazla kredi teklifi alma olanağı bulabilirsin.  

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.