//

Factorial, En Yeni Avrupalı Unicorn Oldu!

Factorial

Barselona merkezli Factorial, 1 milyar euro değerleme ile 120 milyon euronun üzerinde fon toplayarak Avrupa’nın en yeni unicornu ve HRtech alanının en hızlı büyüyen şirketi oldu. Şirket şimdi küresel genişleme planlarını hızlandıracak ve KOBİ’lere yönelik tekliflerini geliştirecek.

Factorial

Ekonomik iklim ne kadar çalkantılı olursa olsun, her ölçekten ve her sektörden işletmenin sağlam bir İK sistemine sahip olması gerekiyor. KOBİ’ler için İK süreçlerini yönetmek, kaynak açığı ile uğraştıkları için bir mücadele olabiliyor. Ve bütçeler daraldığında, optimum performans sağlayan uygun maliyetli hepsi bir arada bir çözüme duyulan ihtiyaç daha da artıyor.

Bu ihtiyacı karşılayan Factorial, KOBİ’ler düşünülerek tasarlanmış, hepsi bir arada, insan öncelikli, tam otomatik İK yönetim platformu olarak ortaya çıkıyor. Barselona merkezli şirket, 2016’daki lansmanından bu yana etkileyici bir büyüme kaydetti ve şimdi seçkin unicorn olarak kabul ediliyor.

Factorial CEO’su ve kurucusu Jordi Romero: “İK, her sektörde sismik bir değişim geçirdi. İşgücü kontrolüne odaklanmaktan, çalışanlarınızı güçlendirmek ve zorlamak için birincil işleve geçti. Bunu doğru yapmak KOBİ’lerin en güçlü yönlerinden birini ortaya çıkarıyor: Birçok çalışanın aradığı, birbirine sıkı sıkıya bağlı, insan merkezli bir kültür.” açıklamalarında bulundu.

Yatırım detayları

Factorial

Şirket, +1 milyar euro değerleme ile yaklaşık 122 milyon euro tutarında bir C Serisi turunun tamamlandığını duyurdu.

Tur, GIC ve Tiger Global, CRV, K-Fund ve Creandum dahil olmak üzere önceki tüm yatırımcıların katılımıyla Atomico tarafından yönetildi. Atomico Ortağı Luca Eisenstecken yatırımın bir parçası olarak Factorial yönetim kuruluna katıldı.

Jordi Romero şunları ekledi: “Avrupa’dan bir sonraki büyük teknoloji şirketinin çıkmasını sağlamayı gerçekten önemseyen bir firma olan Luca ve Atomico ekibiyle, sadece kendileri için oluşturulmuş İK yazılımı arayan KOBİ’lerin bu büyük değişimine hitap etmek için ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. Factorial, sürekli genişleyen bu kullanılmayan pazara hizmet etmek için benzersiz bir konuma sahip.”

Barselona merkezli HRtech yenilikçileri, 2019’dan bu yana her yıl %200’ün üzerinde yıllık gelir artışı yaşadı ve şirketin bir yıl önceki B Serisi turundan bu yana 3,7 kat büyümeye hız verdi ve Brezilya, Meksika ve İspanya’daki ofislerinde 800 kişilik bir ekibe ulaştı.

Bu yeni duyuru, çok beğenilen bir pastanın üstündeki kirazdır ve şirketin fikrindeki gücün yanı sıra başarılı bir ürün geliştirme ve pazar genişletme stratejisini yansıtıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.