/

Enhencer 700 bin dolar yatırım aldı

enhercer

SaaS platformu Enhencer; Facebook, Google ve benzeri e-ticaret şirketleri için reklam analitiği çözümü sunan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. SaaS Enhencer, 700 bin dolar yatırım alması ile tekrar gündemde!

Enhencer’ın 700 bin dolarlık yatırım turu Diffusion Capital Partners (DCP) öncülüğünde yapıldı. Bu yatırım turuna,  Boğaziçi VenturesGeometri Melek Yatırım Ağı, bireysel yatırımcılar Umut Şenol ve Arzu Umur katılım sağladı.

Daha az bütçe daha yüksek dönüşüm oranı

enhercer

Enhencer, e-ticaret sitesi sahibi olan müşterilerinin, daha az bütçe ile daha yüksek dönüşüm oranı almalarını sağlıyor. Bunun için e-ticaret sitesi müşterilerinin satın alma davranışlarını belli bir algoritmayla tahmin ediyor ve reklam verilmesi gereken kitleyi oluşturuyor.

Yerli girişimin ortaya çıkış serüveni ise küresel çapta yaşanan Covid-19 ile başlıyor. Yaşanan pandemi nedeniyle, hızlı bir şekilde büyüme gerçekleştiren e-ticaret sektöründeki en büyük problem, yanlış hedef kitlelerine yapılan reklam harcamaları ve bu nedenle alınan düşük reklam dönüşümleri olarak yer alıyor.

Yılın Girişimi olarak seçilmişti

enhercer

Herhangi bir kişisel veri kullanmayan ve KVKK ile uyumlu bir şekilde veri toplayan Enhencer, elde etmiş olduğu gerçek zamanlı ziyaretçi davranış modelleriyle birlikte, e-ticaret sitelerinin geri dönüşüm oranlarında yaşamış olduğu problemleri en etkili şekilde çözüyor. Böylelikle en karlı hedef kitlelerine ulaşmalarını sağlıyor.

Özellikle Facebook ve Google reklamları için e-ticaret şirketlerine oldukça kolay bir entegrasyon yapısı sunan Enhencer’ın Türkiye, ABD, İngiltere, Hollanda ve Orta Doğu pazarlarında 150’den fazla müşterisi bulunuyor.

Şirket, almış oldukları 700 bin dolarlık yeni yatırım ile birlikte, yurt dışı pazarında büyümeyi hızlandırmak istiyor ve yurt dışı ekibini büyütmeyi planlıyor.

Olcay Öztürk ve Barış Sürücü tarafından kurulan Enhencer, 2019 yılının Mayıs ayında KoçSistem’in girişimcilik platformu Techsquare’de “Yılın Girişimi” olarak seçilmişti. 2020 yılında da 18 milyon TL değerleme ile 1,5 milyon TL tohum yatırım almıştı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.