Enfabrica Yatırım Aldı

Enfabrica Yatırım Aldı

Enfabrica, 125 milyon dolar yatırım aldı. B serisinde gerçekleşen yatırım turu Atreides Managment liderliğinde Sutter Hill Ventures, Nvidia, IAG Capital Partners, Liberty Global Ventures, Valor Equity Partners, Infinitum Partners ve Alumni Ventures katılımıyla gerçekleşti. Alınan yatırım Ar-Ge operasyonlarını desteklemek, mühendislik, satış ve pazarlama ekiplerini genişletmek için kullanılacak.

Enfabrica Nedir ?

Enfabrica, yapay zeka altyapılı merkezler için ağ çiğleri üreten bir girişim. Girişim bu zamana kadar 148 milyon dolar yatırım topladı. 2020 yılında Accelerated Compute Fabric Switch (ACF-S) isimli donanımı, hem bellek ve ağ cihazları hem de GPU’lar, CPU’lar ve yapay zeka hızlandırıcı çipler arasında saniyede multi-terabit seviyesinde bir veri hareketi sağlıyor. Enfabric ekibi, Llama 2 benzeri büyük/geniş dil modeli için GPU hesaplamasını yaklaşık yüzde 50 oranında azaltabileceğini ifade ediyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.