Emerge Home, Çıplak Elllerle Sanal Gerçekliğe Dokunmak

Emerge-Home

Emerge Home ve Metaverse

Artık hemen hemen hepimizin aşina olduğu bir terim Metaverse. Genel bir tanım yapacak olursak, internet ile sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin akredite bir şekilde çalışması Metaverse evrenini oluşturan temel bileşenlerdir. Bu sanal evren üzerinde konserlere gidebilir, toplantılara katılabilir, arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirebilir ve hatta bu dünya üzerinden arsa satın alabilirsiniz.

Konu sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik olunca üç boyutlu bir evren içerisinde gerçeğe yakın bir deneyim yaşamak oldukça önemli. VR gözlükler, sanal dünyada hareket etmenize yarayan cihazlar ve el hareketlerinizi sanal dünyaya aktarabilmek için geliştirilmiş teknolojiler hepsinin ortak noktası daha iyi bir sanal evren deneyimi sunmak.

Emerge-Home

Metaverse dünyasını büyümesi ve gelişmesiyle birlikte sanal dünya deneyimini daha kaliteli hale getirecek teknolojilerin de gelişmesi oldukça hızlandı. Rekabetin oldukça yüksek olduğu bu sektör aslında oyun VR oyun teknolojisinin temelleri üzerine kurulmuş diyebiliriz. Oyun sektörünün VR teknolojilerinde bu kadar gelişmiş olması ise elbette taleplerle doğru orantılı.

Yapay zekâ ve sanal gerçeklik deneyimi teknolojilerinde öne çıkan en yeni gelişme ise Emerge Home. Bu sistem sanal gerçekliğe çıplak ellerle dokunmanızı sağlıyor. Daha önceleri sanal evrendeki nesnelere dokunabilmenizi sağlayan eldiven teknolojileri geliştirilmişti ancak teninize dokunan bir aracı cihaz almadan dokunma hissini oluşturmak oldukça farklı ve ilham verici bir teknoloji.

Emerge Home, Ultrasonik Dalgalarla sanal dokunma hissi

Girişim, Emerge Wave-1 cihazı, Emerge Home sosyal sanal deneyimi ve Emerge Home mobil uygulamasından oluşan üçlü bileşenden oluşuyor. Emerge Wave-1 cihazı, kullanıcının sanal dünyaya dokunmasını sağlayan temel araç. Boyutları bir laptop büyüklüğünde olan bu cihaz, çıplak ellerle sanal dünyaya dokunmanızı sağlamak için şekillendirilmiş ultrasonik dalgaları kullanıyor.

1 metre yüksekliğe kadar etki alanı olan bu cihazın tamamlayıcısı ise Emerge Home mobil uygulaması ve Meta Quest 2. Mobil uygulama ile kontrollerini gerçekleştirdiğiniz teknoloji, bir sanal gerçeklik gözlüğü olan Meta Quest 2 ile deneyiminizi en kusursuz hale getiriyor. Böylece sanal evrende birinin elini tutma hissini yaşamak ya da tanımlanmış herhangi bir cismi gerçekten hissetmek mümkün.

Emerge Home

En fazla 7 kişinin bir arada vakit geçirebileceği bu platform, 6 yıllık sıkı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkmış durumda. Şu anda bile deneyimlerden tecrübe ve veri elde etme aşamasında olan uygulama, rekabet ettiği diğer firmalara göre daha az finansal destekle yoluna devam ediyor. Daha kaliteli deneyim için gerekli donanımsal teknolojilere ulaşmak için bütçesi dar olan şirket, kitlesel fonlamaya başvurmuş durumda.

Emerge Home, 2022’nin ikinci çeyreğinde bu fonlamanın nimetlerinden yararlanıp Beta topluluğuna sanal evrenin kapılarını açmayı hedefliyor.  Bu yenilikçi ürünün geliştirilme aşamasına destek olmak isteyenlerden geri bildirim alınıp tam teşekkülü yazılım geliştirme kitleri sunacak.

Emerge Home

Geleceğin interneti olarak bakılan ve dünya üzerindeki pek çok insanın vaktinin çoğunu artık burada geçireceği ön görülen Metaverse evreni ile doğrudan alakalı olan bu teknoloji Hem Meta Evrene hem de VR teknolojilerine yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Metaverse çılgınlığı ile her gün başka bir güne uyandığımız bu günlerde hiçbir aparat kullanmadan sanal dünyayı hissedebilmek oldukça önemli. Emerge Home doğru yatırım ve planlama ile piyasada oldukça önemli bir noktada yer alacağa benziyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer İlham Al Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.